Je tu někdo, kdo zvažuje zrovna IVF pomocí darovaného vajíčka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
149
14.3.26 08:27
@Anonymní píše: Více

to rozhodnutí nic neříct je tak strašně blbé, že by to chtělo konzultaci s psychologem. Osobně bych se cítila velice podvedena, a nevěřil abych jim už ani slovo. A měla bych je za obrovské lháře a pokrytce, protože jistě budou učit dítě, že lhát se nema. Ze to zjistí jevelice pravděpodobné. cím dál více se testují geny a vyhodnocuje se, jaké je riziko ruzných nemocí, rakoviny prsu, cukrovky, infarktu. Takže až za vami příjde vaše dítě, že si chce udělat genetické vyšetření kvůli vašim vnukům, uděláte co? A to ani nestačím zírat, že máte už ted bordel i v krevních skupinách, ta šance, že se to jednou provalí je asi tak 100procent, ale každý svého štěstí strujcem.
:srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.26 08:34
@Ella865305 píše: Více

Asi je to reakce na někoho jiného. Moje dítě to ví. Bude mu šest. Druhé zatím ne. Protože je to ještě mrnous.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.3.26 12:34

@Anonymní 58340848 [/citace
Omylom? Ale oni nerozdavaju cukriky…ja ak by som hladala darkynu tak prve co by bolo je to, aby mala moju krvnu skupinu.
krvna skupina je casto sklonovana vec. Staci ze vase dieta pojde na zdravotnu skolu, gympel..vsade sa to uci to neni ziadna atomova fyzika.
My sme si s muzom davali robit napr geneticke testy len tak..lebo sme chceli.
Doba ide rychlo dalej a za chvilku budu tie geneticke testy beznou sucastou vysetrenia ktore budu dostupne pre vsetkych, v podstate uz su.
Ja sama DV zvazujem ale dietatu to v dospelosti asi povieme, je to uplne jednoducho zistitelne. Ja samaa som sa nasich niekolkokrat pytala aku maju krvnu skupinu len tak zo zvedavosti a tajit pred dietatom aku mam ja skupinu? Tak to je velka vec no..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.3.26 13:43

Možná blbě je naopak zatěžovat ditě rečmi o darovaných vajíčkách, jeho to a v dospělosti nemusí vůbec zajímat…. Ty asi osobně dělala testy DNA snym rodičem, rodině a tak dal…. Že je pro tebe původ tak důležitý. Mam genetické testy dárkyně, je tam všechno ok. Existuje možnost na klinice abychom nevěděli my sami jestli dali moje vajíčko nebo darované. Tak že je to jenom tvůj názor, a je správný jenom pro tebe. Moje otázka byla o něčem úplně jiném

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.3.26 13:47

Taky jsem chtěla mojí krevní skupinu, ale stalo se. Snažili jsme se 3 roky, je ostatně v pořádku, tak není to ted’ až takový velký problém. Hlavně že vůbec se zadařilo a holka je zdravá.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.3.26 13:48

To, co jsme dělali mi ve vztahu k našim rodičům, je úplně irelevantní. Tehdy ty možnosti nebyly. Bylo by asi lepší si aspoň připustit, že se to dítě může dozvědět. A že ta pravděpodobnost není úplně malá. Ostatně i názory psychologů jsou většinově ve smyslu říct… O geneticky h testech dárkyne si nedělej iluze. Dělá se jenom karyotyp.

• Citovat
  • Upravit
149
14.3.26 14:04

Rozčiluješ se naprosto zbytečně, a jsi naivní jak včerejší kuře. já se s tebou klidně vsadím že se to dítě dozví dřív než mu bude 18, Nejpozději prvním malým zdavotním problémem. Půjde k doktorce s exémem, a první otázka bude a vaši rodiče to taky měli? A navíc hrozně riskuješ a hazarduješ se zdravím toho dítěte, protože dnes se už opravdu jede přes geny, a bude to čím dál víc. To dítě půjde k doktorce, ona se ho zeptá na zdravotní stav rodičů, příbuzných, atd. a tvoje dítě podá chybnou informaci. Takhle to funguje už dnes, např, u rakoviny prsu, moje máma na tom genetickém vyšetření minulý týden byla. Takže pokud máš dceru, tak oni se zeptají, a byla u vás v rodině rakovina prsu, a ona odpoví nee. A oni ji nepošlou na mamograf, popř, na genetické vyšetření, jestli není přenašečkou BRAC1 nebo BRAC2, A jsi obrovský pokrytec, protože budeš dítěti říkat nelži, nevymýšlej si. A zatajovat mu budeš takovou životně důležitou věc. Nehledě na to, jak to zamává s jeho psychikou, až zjistí, že jste mu celá život lhali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.26 14:11

Já si opravdu myslím, že by měla skončit anonymity dárcovství a že by se kromě dárců a dárkyn měli prověřovat také příjemci. Aby pak tu situaci jako rodina zvládli…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.3.26 14:28

Jasně že jsem připravena, že může se stát všechno, stát se chyba, že se dozví o tom. Ale sama si problém určitě neudělám vypravením, že nejsem bio matka. Na rakovinu prsu da se testovat jestli človek chce, nezaleží na genetice, udělá si sama geneticky testy. Stejně běžný človek svoji rodinnou anamnézu nemusí vědět přesně. Genetika rodiny určitě nerozhoduje na 100% o zdraví. Ode mně dostane možnost si vyšetřit co bude potřeba a bude chtít, nemusí to byt’ na pojišťovnu. Hlavně pro mně je vychová, ma možnost studovat kde chce, cestovat, ma vlastní bydlení, finance na učtu už ma. Témata o bio matce vůbec nikdy nemusíme probírat, mi je to jedno a dítě to taky nemusí zajímat.

• Citovat
  • Upravit
149
14.3.26 14:29
To si teda vůbec nemyslím, a jsem úplně proti, to by totiž nikdo nic už nedaroval. jde jen o to, počítat s tím, že ty geny prostě jsou jiné, A z představy, že tady dotyčná posílá své 17 ti leté dítě u pediatra za dveře, aby mohla lékaři pošeptat do ucha, je z DE, ale hlavně mu to neříkejte my jsme se rozhodli mu cELÝ život lhat je mi fyzicky nevolno. A jak se pak bude to jejich dítě divit, až bude mít vlastní děti. Někteří lidé jsou takoví, že z nich jde strach.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
14.3.26 14:35
Dozví se to na 100 procent a bude tě považovat za lhářku. Navíc mu tím pravděpodobně zavaříš i zdravotně. No bude u vás veselo. To ti garantuju,, Ty v situaci toho ditěte bys chtěla, aby ti lhali? Asi jo. a pak by ses divila odkud máš tu cukrovku, že jo… Doufám že jsi to ty s tou špatnou krevní skupinou, to už by fakt byla groteska. no nic…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.26 14:42

Jenže to, ze tě to nezajímá, neznamená, že to nebude zajímat dítě. Jenže ty mu ani nedáš možnost… Navíc sama popírás to, co říkáš. Pokud genetická pribuznost není důležitá, tak proč to tak úzkostlive tajit?

• Citovat
  • Upravit
149
14.3.26 14:46

přesně pokrytci a lháři, to si to dítě řekne. A o tom, jakým směrem se ubírá medicína ani nemluvě. Zavaří ještě pravnoučatům. A k doktorovi bude s dítětem chodit až do smrti zřejmě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.26 15:28

Testovala jste se? na co všechno vaše rodina připravena?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.3.26 15:38

Myslela jsem zvládli psychicky… Jinak nerozumím otázce, na co jsem se měla testovat?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.