Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
já měla to samé. pokud je to až u kořene, tak si myslím že jediná šance je kořen vytáhnout a udělat můstek. Já je k můstku doted nedokopala takže už asi dva roky chodím bez dvou zubů
No, co se s tím bude dělat posoudí nejlépe zubař jak to uvidí. Podle mého stačí až v to úterý jak jsi objednaná když to není bolestivé. Přeju hodně štěstí.
@Hmarilla píše:
já měla to samé. pokud je to až u kořene, tak si myslím že jediná šance je kořen vytáhnout a udělat můstek. Já je k můstku doted nedokopala takže už asi dva roky chodím bez dvou zubůNo, co se s tím bude dělat posoudí nejlépe zubař jak to uvidí. Podle mého stačí až v to úterý jak jsi objednaná když to není bolestivé. Přeju hodně štěstí.
No nevím zda nemáš 2 přední zuby ale pro mně je to dost nepředstavitelné že bych chodila bez 2
Už mi takhle udělali čep a korunku, jen z kořene, ale to bylo obroušené od zubaře až na kořen ![]()
Me se taky zlomil zub, jeden ted nedavno a dokonce i kus korene, jinak ale predni strana nastesti zustala venku, chodila jsem s tim par dni, nebolelo to. Prvni zubar rekl, ze to musi ven a ze mustek
.
Druhy byl nastesti soudny, ze to zbrousi na korunku a ja ho prekecala aby ho nejak domodeloval, mela jsem to gratis a navic zub vypada furt stejne, bylo to hned… jen je z druhy strany placatejsi.
korunku budu resit, az se to treba zlomi znova. Uz mam takhle ale druhej zub a furt dobry.
@Anonymní nemám dvojky z obou stran.
zvykla jsem si. mám fobii ze zubařů, takže asi i proto se nějak na ten můstek nehrnu.
@suik píše:
Me se taky zlomil zub, jeden ted nedavno a dokonce i kus korene, jinak ale predni strana nastesti zustala venku, chodila jsem s tim par dni, nebolelo to. Prvni zubar rekl, ze to musi ven a ze mustek.
Druhy byl nastesti soudny, ze to zbrousi na korunku a ja ho prekecala aby ho nejak domodeloval, mela jsem to gratis a navic zub vypada furt stejne, bylo to hned… jen je z druhy strany placatejsi.
korunku budu resit, az se to treba zlomi znova. Uz mam takhle ale druhej zub a furt dobry.
Z toho u mě nic vymodelovat nepůjde
Není tam ani kousek
Takhle domodelovanou jsem jí pravě měla- stálo mě to 1 tis. kč ![]()
@Anonymní píše:
Z toho u mě nic vymodelovat nepůjdeNení tam ani kousek
Takhle domodelovanou jsem jí pravě měla- stálo mě to 1 tis. kč
kde to delaji tak levne? to dam dvojnasobek jen za plombu
@jizvíková fííha. já za plombu platila jen u soukromé… ted mě čeká můstek a za ten vypláznu cca 12 tisíc
@Hmarilla píše:
@jizvíková fííha. já za plombu platila jen u soukromé… ted mě čeká můstek a za ten vypláznu cca 12 tisíc
Můstek za 12tis? To je slušná cena. Teda taky podle počtu zubů ![]()
@jizvíková - tam jsem platila jen fotokmpozit
Za plombu 2tis? Taky zajímavé ceny. To je asi hodně různé podle krajů ![]()
smarja to jsou ceny
…
Mno, i kdyz tady v nemecku je to taky drahota, ale za bilou blobmu, takovou tu zapejkaci jsem dala cca 50 euro, to neni takovej rozdil koukam.
Pokud se ti zlomil zub a kořen zůstal,byť je to mrtvý zub,udělá se kořenová nástavba a na to korunka.Žádný můstek nebo podobně.
@Petrajan píše:
Pokud se ti zlomil zub a kořen zůstal,byť je to mrtvý zub,udělá se kořenová nástavba a na to korunka.Žádný můstek nebo podobně.
A jak dlouho to trvá? Hned mi to asi neudělá co?
![]()
A děkuji ![]()
@Anonymní noo, schválně to spočítám..
na osm zubů z toho 3 umělé.
brr, to bude něco.
Jo a na počkání to bohužel nejde.Kořenovou nástavbu musí nejdříve v ústech vymodelovat z vosku,poslat do laboratoře,kde jí odlijou z kovu…Poté nacementovat.Pak se udělá otisk,pošle do laboratoře,kde zhotoví korunku a ta se pak nacementuje na kořenovou nástavbu a hotovo.
Záleží na domluvě doktora s laborkou.Odlití nástavby tak den,dva,ale i týden,podle toho jak je čas.No a korunka tak týden.Jak říkám,záleží na domluvě.Můžeš to mít za týden nebo taky za dva i dýl.Nemáš zač.
Ahoj, moc se stydím. Před 3 týdny jsem léčila odumřelý zub- 2 nahoře. Měla jsem dren, chodila denně na proplachy, zub mi zubař po ukončení léčby provizorně uzavřel a měli jsme domluvenou další schůzku a ošetření zubu. Jenže co se nestalo, v noci se mi zub odlomil
Odlomil se u kořene, vůbec nechápu jak se to mohlo stát
Jenže co teď? Mám počkat do úterý a navštívit až svého zubaře? Zub je mrtvý, nebolí. Jen ta estetická stránka věci. Tak se stydím, od rána brečím… Je nějaká šance, že se zadaří a udělá mi čep a provizorní korunku na počkání? Předem díky