Je tu realitní makléř? Co to obnáší?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Práce je to celkem pěkná. Dělala jsem to dva roky na uživení to bylo, ale časově jsem dělala za strašně málo, když se vzal výdělek děleno čas a výdaje. Za sebe když mám děti už bych to nedělala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, nejsem maklerka, ale maklere mam v rodine… vsechno zalezi na konkretni realitce, kazda ma uplne jine podminky, nekde dostavas fixni penize plus neco malo za provize z obchodu a nekde neni fix zadny, pracujes na zivnostnak a vydelas jen tolik, kolik nemovitosti prodas/pronajmes. tam to muze byt 20-50 % z kazde provize, zas zalezi na realitce. no a vetsinou si nemovitosti musis hledat sama, tzn volat lidem na inzeraty jestli muzes s nimi nejak spolupracovat. ja myslim, ze dnes se spousta lidi snazi realitky obejit a ty pak muzes klidne cely mesic makat, jezdit na prohlidky a lidi si to koupi bez tebe a treba nevydelas nic ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Stelka asi tak, většinou je to jen o volání, vyjde inzerát s poznámkou RK nevolat a první půlhodinu vola deset realitě co to zkouší a určitě se některý podaří to dohodnout. V téhle brandzi je to hhlavně o kontaktech, o prorizly hubě, o svědomí, co vše dokážeš zamlčet, vyhraje ten, co má největší hroši kůži
- Citovat
- Upravit
Asi to bude hodne casove narocne. Kdyz jsme se jeli podivat na domek, byl tam makler v 7 vecer, odjizdeli jsme pred 8 a to mu zrovna prijeli jeste jedni lide na prohlidku. Takze asi ne uplne pracovni doba 8-16. K tomu I vikendove prohlidky nemovitosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Moodymare píše:
Asi to bude hodne casove narocne. Kdyz jsme se jeli podivat na domek, byl tam makler v 7 vecer, odjizdeli jsme pred 8 a to mu zrovna prijeli jeste jedni lide na prohlidku. Takze asi ne uplne pracovni doba 8-16. K tomu I vikendove prohlidky nemovitosti.
A silně pochybuju, že ti realitka bude proplácet to co provoláš a benzín… ![]()
- Citovat
- Upravit
@Jitka1976 to nevim, nastesti jsem jako realitni makler nikdy nepracovala. Jrn musi byt flexibilni, ne kazdy muze jit na prohlidku nemovitosyi pred 5 vecer. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jde mi o to, že jsem dostala nabídku mohla bych napul dělat z domova, dostala bych možnost programu do pc kde se nabídky samy generují, musela bych obvolávat zde je kámen urazu (bojím se volat lidem
mám sociální fobii, ale když to překonám zvládnu to, vlastně doufám, že by mi to pomohlo se i otrkat a vyřešit tento problém časem) práci bych mohla dělat 3 dny v týdnu to bych mohla objíždět prohlídky, zbylé dny jen vyřizovat telefony a vkládat inzerci ap. po večerech zatím jen takto dítě nemám ve školce ty 3 dny co mám vždy volno by hlídal manžel…ta realitní makleřka je moje známá ona si myslí, že to takto lze zvládnout…ví v jaké jsme situaci. Od září max říjen bych musela začít…bojím se jen toho, když nic neprodám tak budu platit 4 tis cca socko-zdravko+tel. a že prostě budu tím prodělávat, nevím jak je reálné prodávat a kolik nemovitostí za měsíc…pochybností hodně, ale na výběr moc nemám, jinou šanci bych v tomto oboru nedostala, všude chtějí praxi a řidičák, ten nemám ale po Praze bych objižděla MHD což by nevadilo. Nejsem náročná mě by stačilo prodat jen jeden byt za měsíc aby se mi to poplatilo co musim a měla něco navíc.
- Citovat
- Upravit
Jinak je to vlastně napul práce z domova do kanceláře bych nemusela dojíždět vše vyřizovat z domova…a provize tu mají 30 procent z provize na prodaný byt.
- Citovat
- Upravit
@Moodymare to nebylo k Tobě…ale k zakladatelce…jen jsem tě citovala, jako že souhlasím + ty platby za mobil a benzín…což si myslím, že si proplácí sám makléř…takže může celý den provolávat a projede půl města a přesto NIC neprodá…tedy je bez provize…
- Citovat
- Upravit
@Jamuna píše:
Jde mi o to, že jsem dostala nabídku mohla bych napul dělat z domova, dostala bych možnost programu do pc kde se nabídky samy generují, musela bych obvolávat zde je kámen urazu (bojím se volat lidemmám sociální fobii, ale když to překonám zvládnu to, vlastně doufám, že by mi to pomohlo se i otrkat a vyřešit tento problém časem) práci bych mohla dělat 3 dny v týdnu to bych mohla objíždět prohlídky, zbylé dny jen vyřizovat telefony a vkládat inzerci ap. po večerech zatím jen takto dítě nemám ve školce ty 3 dny co mám vždy volno by hlídal manžel…ta realitní makleřka je moje známá ona si myslí, že to takto lze zvládnout…ví v jaké jsme situaci. Od září max říjen bych musela začít…bojím se jen toho, když nic neprodám tak budu platit 4 tis cca socko-zdravko+tel. a že prostě budu tím prodělávat, nevím jak je reálné prodávat a kolik nemovitostí za měsíc…pochybností hodně, ale na výběr moc nemám, jinou šanci bych v tomto oboru nedostala, všude chtějí praxi a řidičák, ten nemám ale po Praze bych objižděla MHD což by nevadilo. Nejsem náročná mě by stačilo prodat jen jeden byt za měsíc aby se mi to poplatilo co musim a měla něco navíc.
Máš sociální fobii a chtěla bys jezdit na prohlídky domů s cizími lidmi? To jako sociální fobie nezní
Protože kdyby jsi ji měla, tak tohle zvládat nejde. A aby si člověk vydělal musí na to mít hubu. A pořádnou a pokud ti je obtížný i telefonovat a nabízet, tak do toho nechoď, nevyděláš ani na to zdravotní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jamuna pracovat 3 dny v tydnu a zbytek volat z domova, jeste kdyz mas fobii.. Nechci byt zla, ale nemas sanci se uzivit. Penize z toho maji pouze ti, co makaji 24/7, nemaji deti a zadne zavazky a tim padem se muzou absolutne prizpusobit potrebam pot. zajemcu. Budes akorat platit soc. + zdravku, platit tel. a hromadu penez za mhd. Akorat se v tom utopis penezma i casem a vysledek? Musela by ses sakra ohanet, aby z toho byly penize jakztakz na vyziti.. Muj nazor. Jinak preji moc stesti, at uz jako maklerce nebo v hledani neceho jineho ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@araw píše:
Máš sociální fobii a chtěla bys jezdit na prohlídky domů s cizími lidmi? To jako sociální fobie nezníProtože kdyby jsi ji měla, tak tohle zvládat nejde. A aby si člověk vydělal musí na to mít hubu. A pořádnou a pokud ti je obtížný i telefonovat a nabízet, tak do toho nechoď, nevyděláš ani na to zdravotní
ano nejde vím to ale já s tím chci něco dělat, začnu brát léky a věřím že s nimi to budu překonávat, aspon v to doufám, ničilo mi to život dost dlouho…já se chtám te šance že je to známá a já jinak nic nemám co bych mohla dělat z domu
vlastně tohle je ten důvod, já nedokážu chodit denně do práce a bojovat s fobiií, takhle bych byla napul z domova a třeba bych to s prášky zvládala lépe.
- Citovat
- Upravit
Prostě si pořád něco namlouvám…pak spadnu zas třeba na hubu zprominutim jako…ale bojím se i toho že tu šanci zahodím anichž bych to aspon nezkusila…
- Citovat
- Upravit
Moje kamaradka to dela a uzivit se tim da jenom v pripade, kdyz od rana do vecera telefonujes a litas od rana do noci. Nejhorsi je to obvolavani inzeratu, lidi jsou neprijemni, nechteji se bavit s realitkami a je tezke nekoho presvedcit, aby ti sveril prodej. Prohlidky bytu se konaji vetsinou vecer, az kdyz majitele a zajemci o byt maji po pracovni dobe. Pokud si chces vydelat, pocitej s tim, ze budes chodit domu ve 20 nebo 21 hodin. Navic realitky vybiraji poplatky za pouzivani kancelare, coz je v pripade kamaradky 3000 Kc mesicne.
- Citovat
- Upravit
Holky prosím o radu, kdo zde dělá nebo dříve dělal realitního makléře jaké jste měly podmínky, kolik procent z provize, co tato práce obnáší ap…má to cenu vůbec zkoušet? Já na to slýchám jen negativa zatím. Musím se rozhodnout do září, prosím napište mi nějaké zkušenosti, názor. Moc děkuji