Je tu realitní makléř? Co to obnáší?

Jamuna
12.8.13 17:32

Je tu realitní makléř ? Prosím o radu

Holky prosím o radu, kdo zde dělá nebo dříve dělal realitního makléře jaké jste měly podmínky, kolik procent z provize, co tato práce obnáší ap…má to cenu vůbec zkoušet? Já na to slýchám jen negativa zatím. Musím se rozhodnout do září, prosím napište mi nějaké zkušenosti, názor. Moc děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1101
12.8.13 17:42

Práce je to celkem pěkná. Dělala jsem to dva roky na uživení to bylo, ale časově jsem dělala za strašně málo, když se vzal výdělek děleno čas a výdaje. Za sebe když mám děti už bych to nedělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
12.8.13 17:48

Ahoj, nejsem maklerka, ale maklere mam v rodine… vsechno zalezi na konkretni realitce, kazda ma uplne jine podminky, nekde dostavas fixni penize plus neco malo za provize z obchodu a nekde neni fix zadny, pracujes na zivnostnak a vydelas jen tolik, kolik nemovitosti prodas/pronajmes. tam to muze byt 20-50 % z kazde provize, zas zalezi na realitce. no a vetsinou si nemovitosti musis hledat sama, tzn volat lidem na inzeraty jestli muzes s nimi nejak spolupracovat. ja myslim, ze dnes se spousta lidi snazi realitky obejit a ty pak muzes klidne cely mesic makat, jezdit na prohlidky a lidi si to koupi bez tebe a treba nevydelas nic :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
napresdrzku
12.8.13 18:02

@Stelka asi tak, většinou je to jen o volání, vyjde inzerát s poznámkou RK nevolat a první půlhodinu vola deset realitě co to zkouší a určitě se některý podaří to dohodnout. V téhle brandzi je to hhlavně o kontaktech, o prorizly hubě, o svědomí, co vše dokážeš zamlčet, vyhraje ten, co má největší hroši kůži

• Citovat
  • Upravit
4833
12.8.13 18:18

Asi to bude hodne casove narocne. Kdyz jsme se jeli podivat na domek, byl tam makler v 7 vecer, odjizdeli jsme pred 8 a to mu zrovna prijeli jeste jedni lide na prohlidku. Takze asi ne uplne pracovni doba 8-16. K tomu I vikendove prohlidky nemovitosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
12.8.13 18:27
@Moodymare píše:
Asi to bude hodne casove narocne. Kdyz jsme se jeli podivat na domek, byl tam makler v 7 vecer, odjizdeli jsme pred 8 a to mu zrovna prijeli jeste jedni lide na prohlidku. Takze asi ne uplne pracovni doba 8-16. K tomu I vikendove prohlidky nemovitosti.

A silně pochybuju, že ti realitka bude proplácet to co provoláš a benzín… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4833
12.8.13 18:55

@Jitka1976 to nevim, nastesti jsem jako realitni makler nikdy nepracovala. Jrn musi byt flexibilni, ne kazdy muze jit na prohlidku nemovitosyi pred 5 vecer. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jamuna
12.8.13 18:59

Jde mi o to, že jsem dostala nabídku mohla bych napul dělat z domova, dostala bych možnost programu do pc kde se nabídky samy generují, musela bych obvolávat zde je kámen urazu (bojím se volat lidem :,( mám sociální fobii, ale když to překonám zvládnu to, vlastně doufám, že by mi to pomohlo se i otrkat a vyřešit tento problém časem) práci bych mohla dělat 3 dny v týdnu to bych mohla objíždět prohlídky, zbylé dny jen vyřizovat telefony a vkládat inzerci ap. po večerech zatím jen takto dítě nemám ve školce ty 3 dny co mám vždy volno by hlídal manžel…ta realitní makleřka je moje známá ona si myslí, že to takto lze zvládnout…ví v jaké jsme situaci. Od září max říjen bych musela začít…bojím se jen toho, když nic neprodám tak budu platit 4 tis cca socko-zdravko+tel. a že prostě budu tím prodělávat, nevím jak je reálné prodávat a kolik nemovitostí za měsíc…pochybností hodně, ale na výběr moc nemám, jinou šanci bych v tomto oboru nedostala, všude chtějí praxi a řidičák, ten nemám ale po Praze bych objižděla MHD což by nevadilo. Nejsem náročná mě by stačilo prodat jen jeden byt za měsíc aby se mi to poplatilo co musim a měla něco navíc.

• Citovat
  • Upravit
Jamuna
12.8.13 19:00

Jinak je to vlastně napul práce z domova do kanceláře bych nemusela dojíždět vše vyřizovat z domova…a provize tu mají 30 procent z provize na prodaný byt.

• Citovat
  • Upravit
Jitka1976
12.8.13 19:03

@Moodymare to nebylo k Tobě…ale k zakladatelce…jen jsem tě citovala, jako že souhlasím + ty platby za mobil a benzín…což si myslím, že si proplácí sám makléř…takže může celý den provolávat a projede půl města a přesto NIC neprodá…tedy je bez provize…

• Citovat
  • Upravit
17014
12.8.13 19:16
@Jamuna píše:
Jde mi o to, že jsem dostala nabídku mohla bych napul dělat z domova, dostala bych možnost programu do pc kde se nabídky samy generují, musela bych obvolávat zde je kámen urazu (bojím se volat lidem :,( mám sociální fobii, ale když to překonám zvládnu to, vlastně doufám, že by mi to pomohlo se i otrkat a vyřešit tento problém časem) práci bych mohla dělat 3 dny v týdnu to bych mohla objíždět prohlídky, zbylé dny jen vyřizovat telefony a vkládat inzerci ap. po večerech zatím jen takto dítě nemám ve školce ty 3 dny co mám vždy volno by hlídal manžel…ta realitní makleřka je moje známá ona si myslí, že to takto lze zvládnout…ví v jaké jsme situaci. Od září max říjen bych musela začít…bojím se jen toho, když nic neprodám tak budu platit 4 tis cca socko-zdravko+tel. a že prostě budu tím prodělávat, nevím jak je reálné prodávat a kolik nemovitostí za měsíc…pochybností hodně, ale na výběr moc nemám, jinou šanci bych v tomto oboru nedostala, všude chtějí praxi a řidičák, ten nemám ale po Praze bych objižděla MHD což by nevadilo. Nejsem náročná mě by stačilo prodat jen jeden byt za měsíc aby se mi to poplatilo co musim a měla něco navíc.

Máš sociální fobii a chtěla bys jezdit na prohlídky domů s cizími lidmi? To jako sociální fobie nezní :think: Protože kdyby jsi ji měla, tak tohle zvládat nejde. A aby si člověk vydělal musí na to mít hubu. A pořádnou a pokud ti je obtížný i telefonovat a nabízet, tak do toho nechoď, nevyděláš ani na to zdravotní :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
12.8.13 19:16

@Jamuna pracovat 3 dny v tydnu a zbytek volat z domova, jeste kdyz mas fobii.. Nechci byt zla, ale nemas sanci se uzivit. Penize z toho maji pouze ti, co makaji 24/7, nemaji deti a zadne zavazky a tim padem se muzou absolutne prizpusobit potrebam pot. zajemcu. Budes akorat platit soc. + zdravku, platit tel. a hromadu penez za mhd. Akorat se v tom utopis penezma i casem a vysledek? Musela by ses sakra ohanet, aby z toho byly penize jakztakz na vyziti.. Muj nazor. Jinak preji moc stesti, at uz jako maklerce nebo v hledani neceho jineho :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jamuna
12.8.13 19:27
@araw píše:
Máš sociální fobii a chtěla bys jezdit na prohlídky domů s cizími lidmi? To jako sociální fobie nezní :think: Protože kdyby jsi ji měla, tak tohle zvládat nejde. A aby si člověk vydělal musí na to mít hubu. A pořádnou a pokud ti je obtížný i telefonovat a nabízet, tak do toho nechoď, nevyděláš ani na to zdravotní :nevim:

ano nejde vím to ale já s tím chci něco dělat, začnu brát léky a věřím že s nimi to budu překonávat, aspon v to doufám, ničilo mi to život dost dlouho…já se chtám te šance že je to známá a já jinak nic nemám co bych mohla dělat z domu :,( vlastně tohle je ten důvod, já nedokážu chodit denně do práce a bojovat s fobiií, takhle bych byla napul z domova a třeba bych to s prášky zvládala lépe.

• Citovat
  • Upravit
Jamuna
12.8.13 19:28

Prostě si pořád něco namlouvám…pak spadnu zas třeba na hubu zprominutim jako…ale bojím se i toho že tu šanci zahodím anichž bych to aspon nezkusila…

• Citovat
  • Upravit
Martinis
12.8.13 19:30

Moje kamaradka to dela a uzivit se tim da jenom v pripade, kdyz od rana do vecera telefonujes a litas od rana do noci. Nejhorsi je to obvolavani inzeratu, lidi jsou neprijemni, nechteji se bavit s realitkami a je tezke nekoho presvedcit, aby ti sveril prodej. Prohlidky bytu se konaji vetsinou vecer, az kdyz majitele a zajemci o byt maji po pracovni dobe. Pokud si chces vydelat, pocitej s tim, ze budes chodit domu ve 20 nebo 21 hodin. Navic realitky vybiraji poplatky za pouzivani kancelare, coz je v pripade kamaradky 3000 Kc mesicne.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat