Nemocné morče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21911
1.10.14 14:35

@kessi22 to je mi lito..mam takovy pocit, ze veterinarka z vas jen vytahla penize.Na tvem miste bych tam minimalne zavolala a zeptala se, na zaklade ceho naordinovala odcerveni, jeste navic ve stavu, kdy to morce nebylo ok :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3992
1.10.14 14:41

@Eemii tak u toho samecka šli červici vidět, takže už bylo asi pozdě :think: ale proč umřela dnes samička, která neměla žádné problémy?
K veterinářce zítra zavolám, třeba mi vysvětlí proč?! :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
1.10.14 14:44

@kessi22 aha,tak to pak jo.Ale pokud zemrela i samicka, nejspis cervici nebyli pricinou.Mela bych strach o to treti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3992
1.10.14 14:52

@Eemii myslíš, že to může souviset? Samecek měl průjem, nepil, nejedl, nekomunikoval, zhubl…samička byla naprosto OK :nevim: no jestli umře i ta třetí, tak to už brácha nerozdýchá…a to se o ně tak hezky stará…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
1.10.14 15:03

@kessi22 byla by to moc velka nahoda ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
1.10.14 16:03

To je mi líto. Neřádí nějaká infekce - nemohla morčátka od sebe něco chytnout? :nevim: :( Chovatelka, od které mám našeho křečka, mi třeba říkala, že sice normálně nepořizuje do chovu křečky ze zverimexů (ona má chovnou stanici a křečky s PP), ale loni to udělala, jednoho si koupila a byl z toho malér. Křeček byl nakažený nějakou infekcí (sám neonemocněl), ale najednou jí začaly umírat samičky i s mláďaty - průjmové onemocnění. Bylo to hrozné, veterinář si nevěděl rady, hledala sama léčbu na internetu a podařilo se jí zbývající chov zachránit. Tak mě tak napadá, jestli taky v tomto případě neřádí nějaká infekce :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
2.10.14 05:43

@kessi22 Za mě bych zkusila přeléčit kocidiózu. Je to časté onemocnění a jediné, které se dá, podchytí-li se včas, léčit. Někteří chovatelé ji přeléčují u morčat i králíků preventivně.

Osobně si nemyslím, že z vás vet vytáhla peníze, jen se zaměřila na to, co bylo vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
2.10.14 05:57

Chuděrky maličký, to je mi moc líto :( :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
2.10.14 07:25

Pokud morče přestane žrát, je to malér..nechtěla jsem přispívat, ale myslela jsem si, že ten sameček to má spočítané, protože celé dny čekat a teprv pak jít na veterinu..to je u morčete prostě pozdě.
a tahat peníze z lidí za léčbu morčete? to je k smíchu. jenže když s hlodavcem dojdou děti, nebo mladí, maj u sebe pár kaček..budete dělat velká vyšetření a medicínu? dr našla červíky, dala odčervení a výživu..podle mě ale na tom musel být ten sameček tak bídně fyzicky, že to bylo jedno. co ještě měla udělat? RTG? sono? odebírat krev? samo že se dá, zaplatí to někdo? budete takhle mrchlat slabé nemocné morče?
a samička mohla takhle náhle za plného zdraví pojít z mnoha příčin…je úplně nemyslné spekulovat, já bych ji popadla a zanesla k pitvě. může to být prostě něco, co se stává, třeba vývojová vada, který časem způsobí selhání něčeho…to je fakt těžko se dohadovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
2.10.14 08:08

@wifi.. tady ale s morcetem nebylo male dite. A pokud veterinarka videla, ze je na tom tak bidne, je trochu mimo odcervovat ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3992
2.10.14 10:40

@wifi.. Ale o penězích to není! Bratra jsem tam brala já, veterinářka mě zná - chodíme k ní se dvěma švýcarákama a dvěma kocourkama a nedávno jsme tam byli i s pudlikem od tchýně na operaci…takže i ona ví, že jak jde o zvíře o peníze mi nejde!

Bohužel morčák tedy umřel, rozhodně to nedávám za vinu doktorce…byl na tom opravdu bídně…a že jsme šli pozdě? Nebudu se tu obhajovat a složitě vysvětlovat, že bratr bydlí dál, že momentálně mám nepojizdne auto atd…prostě to dřív nešlo…

A vzít morčici na pitvu? To neklapne, už má svůj hrobeček…

Jinak všem děkuji za rady a názory…doufám, že už si bratr to špatné vybral :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
2.10.14 10:57

Asi to nebude úplně k tématu, ale neumřela ta samička třeba ze smutku?..já vím je to divné ALE mě se jednou stalo, že jsem měla dvě samičky(matka, dcera) byly zdravé, čilé a jednoho dne umřela maminka(myslela jsem že stářím), a do týdne i to druhé, opravdu oboum nic nebylo, alespoň to nešlo okem vidět..a asi před rokem jsem měla dva samečky(otec, syn)..umřel starší morčák(opět jsem myslela, že stářím), tak jsem chtěla tomu druhému pořidít kamarádku a taky pořídila, než jsem je stačila vůbec seznámit, umřel i ten druhý-syn 8o, taky to bylo do týdne, bez známek, že mu něco je..takže takové zvláštní :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3992
2.10.14 11:18

@Polls a víš, že je to možný :think: holky už špatně nesly, když morčák byl v jiné kleci…no té poslední samicce brácha teď pořídil samecka, tak snad se rychle skamaradi a už to bude v pohodě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
2.10.14 15:01

@Eemii a pokud je bídný stav zapřičiněn parazity, tak bys to řešila snad jinak než prvotním zbavením se parazitů?
ty jsi taky veterinářka, že hodnotíš postup jako mimo? jak jinak bys postupovala v případě, že morče má průjem a lezou z něj červíci..tudíž má asi střevo plné parazitů a proto má průjem a proto je mu bídně?
ano, znám ordinace, kde by si ho někde vzali k sobě domů, nebo na hospit, co chvíli dávali výživu, píchali podkožně infuzi…a stejně by třeba umřel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
2.10.14 15:10

@kessi22 to,že se zvíře dostaví pozdě, lze pouze vysvětlit, ale na stavu věci to nic nemění. spíš jak se to tady sneslo, že doktorka si na vás namastila kapsu a morče stejně pošlo. tak se snažím říct, že morče, který má dva dny průjem a zřejmě je delší dobu začervené může být v takovém stavu, že se s tím prostě nedá nic dělat, hlodavci jsou prostě citliví.
já myslím, že sameček se se samičkou rychle zkamarádí, spíš co pak s mladýma :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný