Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojte!
Mám na Vás prosbu - můj bratr má morče, které má poslední dva dny průjem, je bez nálady a hubne…nevíte, prosím, co mu může být? Či na kolik výjde návštěva veteriny? (matka výjde s penězi tak tak…proto tak hloupá otázka).
Nedávno už o jednoho mazlika přišel, když mu ho zakousl pes, tak bych mu chtěla pomoc. Tady toho morčáka má už vymazleného, dokonce ho mývá na volno a podobně, tak proto doufám, že se tu najde někdo, kdo má zkušenosti.
Děkuji ![]()
Pred par dny jsem resila to same.Dle veterinare, pokud ma morce prujem, strikackou mu davat tekutiny, jinak velmi casto umira na dehydrataci.
@kessi22 Tak cenově nevím. Asi bych zkusila na veterinu zavolat a informovat se. Ona každá veterina má jiný ceník.
Zavolej veterinářovi a zeptej se, ceny jsou hodně individuální. Tady je něco ohledně průjmu u morčat, já bych to nenechala jen tak, protože průjem je pro hlodavce hodně nebezpečný:
http://svet-morcat.webnode.cz/nemoci-/prujem/
Frčela bych na veterinu…
Naše morče dostalo nějaké kapky a bylo OK. Cenu už nevím, ale pár korun - to stejně bude na každé veterině jinak.
@kessi22 Tipla bych kokcidiózu, což vyřeší kocidiostatika. Dávka pro morče vyjde na pár korun, jen je třeba pro záchranu morčete tyto léky nasadit co nejdříve.
Veterinářka teda nejsem, jen jsem mívala velký chov.
Tak jsme byli u veterinářky, Wolfik (morčák) byl pečlivě vyšetřen a dostal injekci na odčervení + domů ještě několik dávek výživ…takže by měl být v pořádku ![]()
Brácha má doma ještě dvě samičky, takže s nimi se zajede zítra.
Jo a ještě jeden šok…jednu samičku má teprve 3 týdny a ona zřejmě dnes potratila
v kleci jsme našli cosi, co připomínalo nevyvinute morče ![]()
Můžete mi říct, proč ve zverimexech nemají extra kluky a holky?
No to nevyřeším…jsem ale ráda, že bratr to bere vážně a stará se ![]()
@kessi22 píše:
Tak jsme byli u veterinářky, Wolfik (morčák) byl pečlivě vyšetřen a dostal injekci na odčervení + domů ještě několik dávek výživ…takže by měl být v pořádku![]()
Brácha má doma ještě dvě samičky, takže s nimi se zajede zítra.
Jo a ještě jeden šok…jednu samičku má teprve 3 týdny a ona zřejmě dnes potratila
v kleci jsme našli cosi, co připomínalo nevyvinute morče
Můžete mi říct, proč ve zverimexech nemají extra kluky a holky?
No to nevyřeším…jsem ale ráda, že bratr to bere vážně a stará se
Tak červíci? Snad to nebude moc nechutné, ale náš ušák je chytnul taky, možná z trávy a nebylo mu dobře, nevědělo se proč. Až když mu veterinářka po měření vytáhla teploměr ze zadečku, našla na teploměru červa. Dostal injekci a pak to z něj šlo ven, bobky obalené červíky. Na nechutenství nám tehdy poradila dětskou jablečnou výživu stříkačkou do pusy a osvědčilo se, šmakovala mu.
@Burj Chalifa jojo, cervici…jen místo jablecny výživy dostal ve stříkačkách nějakou komplexní, aby prý nabral rychle síly ![]()
@kessi22 píše:
@Burj Chalifa jojo, cervici…jen místo jablecny výživy dostal ve stříkačkách nějakou komplexní, aby prý nabral rychle síly
A jak na to veterinář přišel? Z našeho to vytáhl na teploměru a u Wolfíka?
@Burj Chalifa no já se právě bála, abych někoho nepohoršila…jak jsem psala, že byl pečlivě vyšetřen, tak tím jsem myslela, ze mu kontrolovala i zadek a objevila tam larvu? Upřímně přesně nevím…byla jsem tam i s dcerkou, tak jsme stály opodál ![]()
Achjo…tak wolfik umřel hned druhý den po návštěvě veteriny…a dnes mi brácha volá, že přišel ze školy a jedna samička (né ta co potratila), tak byla mrtvá :/ a to ještě ráno byla čilá a v pohodě.
Takže už mu zbyla jen jedna holčička…tak snad taky neumře ![]()
to je trápení s malými zviratky…jen nechápu, proč tak náhle umřela ![]()