Je zlatý déšť jedovatý?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
KackaDoup
28.10.15 18:22

:mrgreen: hlavne ze je vsechno v poradku :mrgreen: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
9374
28.10.15 18:25
@Malaga píše:
co by to asi tak mohlo být ;)?

Ježiši, tak to neeeee :mrgreen: Tohle teda praktikovat odmítám. Ale trklo mě to až po téhle otázce :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
28.10.15 18:30
@KackaDoup píše:
@MarieOVMUC a proc sem pleteme oleandr? :mrgreen:

protože se bavíme o jedovatých rostlinách?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
28.10.15 18:32
@nausikaa píše:
@KackaDoup Píše se o zlatém dešti a štědřenec prostě jako zlatý déšť označovaný je. A ano zlatice, která je mnohem častější se tak označuje taky.

nám v botanice docentka říkala, že kdo ji zlatici označí za zlatý déšť, může rovnou přijít na opravný termín zkoušky :D nevím, proč se to tak vžilo, taky od mala slyším jen zlatý déšť o forsythii :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
28.10.15 18:33
@MarieOVMUC píše:
nám v botanice docentka říkala, že kdo ji zlatici označí za zlatý déšť, může rovnou přijít na opravný termín zkoušky :D nevím, proč se to tak vžilo, taky od mala slyším jen zlatý déšť o forsythii :)

Jojo, mně to vtloukla do hlavy máma, že zlatice je keř a zlatý déšť ten strom. A že to lidi pletou, tak my nebudeme… :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
28.10.15 18:33

@MarieOVMUC nebavime, resil se jen ZLATY DEST slo o to zbavit se stresu a NE stresovat.

Příspěvek upraven 28.10.15 v 18:35

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
28.10.15 18:34

@Litta tohle je jasny, ve skole to rikat nebudu, tM TO BUDE VZDY TLATICE PREVISLA, ale kdykoliv ho uvidim je to pro me zlaty dest a stedrenec je stedrenec, strom.

• Citovat
  • Upravit
14637
28.10.15 18:34
@KackaDoup píše:
@MarieOVMUC nebavime,resil se jen ZATY DEST slo o to zbavit se stresu a NE stresovat.

Takže nebudeme otvírat téma tisu? :,( (A říkáte tis, nebo tys?) :lol: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
28.10.15 18:36
@Litta píše:
Takže nebudeme otvírat téma tisu? :,( (A říkáte tis, nebo tys?) :lol: :P
:lol: tis? ten ma jedovata seminka v tom plodu cervenem…to cervene klidne se da i jist.
  • Citovat
  • Upravit
14637
28.10.15 18:40
@KackaDoup píše: :lol: tis? ten ma jedovata seminka v tom plodu cervenem…to cervene klidne se da i jist.

Já vím, ale je to právě zajímavé a toxické téma! Kdo z nás si nehrál s tisem? A právě jediné netoxické je to červené, všechno včetně kůry a jehličí jedovaté je. Kdysi jsem četla, že 50 jehliček zabije koně. :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
28.10.15 18:44
@KackaDoup píše:
@MarieOVMUC nebavime, resil se jen ZLATY DEST slo o to zbavit se stresu a NE stresovat.Příspěvek upraven 28.10.15 v 18:35

ptala se, jestli je neco jedovate… ze si decko hraje s listy - tak asi prvni řeším, aby si decko nehralo s listy, které neznám. Proto jsem napsala, že není jedovatá, ale mohlo být hure. Pokud jsi muj motiv nepochopila, trhá mi to žíly.. :D chtěla jsem ještě postnout video (v cz..) o nejjedovatejsich rostlinách cr… (bežných).. je třeba necumet porád do telefonu a dívat se, co díte delá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
28.10.15 18:45
@Litta píše:
Já vím, ale je to právě zajímavé a toxické téma! Kdo z nás si nehrál s tisem? A právě jediné netoxické je to červené, všechno včetně kůry a jehličí jedovaté je. Kdysi jsem četla, že 50 jehliček zabije koně. :think: :nevim:

já cetla, že cloveku stací snad 12.. díteti.. https://www.youtube.com/watch?… jojo, aby se clovek bal utrhnout pampelisku.DD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
28.10.15 18:46
@MarieOVMUC píše:
já cetla, že cloveku stací snad 12.. díteti.. https://www.youtube.com/watch?… jojo, aby se clovek bal utrhnout pampelisku.DD

Jo, to by poměrově asi vycházelo. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
@Litta píše:
Takže nebudeme otvírat téma tisu? :,( (A říkáte tis, nebo tys?) :lol: :P

ríkám odjakživa [tys] :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kamikadze
@Alka píše:
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, byly jsme s malou venku a trhala lístečky (myslím, že tam byl zlatý déšť) a pak si sáhla na pusu a vzápětí se olízla…nikdy to nedělá.
A ted si říkám, jestli by to mohlo způsobit nějaký problém. Prsty si neolízla…uklidněte mě prosím, protože začínám být nervozní, díky moc

http://www.zahrada-centrum.cz/…mrduty-strom

http://cajovnaprozeny.blog.cz/…st-forsythia

To co bezne zname jako zlaty dest…tak je to zlatice, pravy zlaty dest vypada jinak a ten je jedovaty.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1