Je zlatý déšť jedovatý?

1196
28.10.15 17:02

je zlatý déšť jedovatý?

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, byly jsme s malou venku a trhala lístečky (myslím, že tam byl zlatý déšť) a pak si sáhla na pusu a vzápětí se olízla…nikdy to nedělá.
A ted si říkám, jestli by to mohlo způsobit nějaký problém. Prsty si neolízla…uklidněte mě prosím, protože začínám být nervozní, díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9374
28.10.15 17:05

Nee, určitě jedovatý není.
Edit.: Tak jsem si to vygůglila a asi jedovatý je 8o Ale nečekala bych to 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
28.10.15 17:07

@Alka :hug: to nemyslite vazne ze? jak by se mohla otravit trhanim listecku na naslednym oliznutim prstu? To by musel byt tedy silny jed…rozhodne neni jedovaty, to uz by muselo byt mrtvych lidi co je trhali a pak si neumyly ruce. a je to rostlina z celedi olivovnikovitych…trosku mene hysterie :kytka: :hug:

Příspěvek upraven 28.10.15 v 17:09

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
28.10.15 17:08
@Petule030 píše:
Nee, určitě jedovatý není.
Edit.: Tak jsem si to vygůglila a asi jedovatý je 8o Ale nečekala bych to 8o 8o

ne neni, jedovata ja tato rostlina
https://cs.wikipedia.org/…Bd%C5%99enec

• Citovat
  • Upravit
1196
28.10.15 17:08

@KackaDoup díík, hysterie tu je, bez mučení přiznávám :zed:, hned jsem klidnější :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
28.10.15 17:09
@Alka píše:
@KackaDoup díík, hysterie tu je, bez mučení přiznávám :zed:, hned jsem klidnější :hug:
:mrgreen: nesmite zblbnout :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
1196
28.10.15 17:10

To se lehce řekne…ale hůř praktikuje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
28.10.15 17:10

@Alka :mrgreen: to se naucite ;)

• Citovat
  • Upravit
7376
28.10.15 17:11
@Alka píše:
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, byly jsme s malou venku a trhala lístečky (myslím, že tam byl zlatý déšť) a pak si sáhla na pusu a vzápětí se olízla…nikdy to nedělá.
A ted si říkám, jestli by to mohlo způsobit nějaký problém. Prsty si neolízla…uklidněte mě prosím, protože začínám být nervozní, díky moc

u zlatice převislé https://cs.wikipedia.org/…9evisl%C3%A1 bych se nebála, ale trhat takle např oleandr, tak už jsem u dr..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1586
28.10.15 17:14

Jako zlatý déšť se pletou dvě rostliny - štědřenec, který je jedovatý hodně a zlatice, která myslím (moc?) jedovatá není. Štědřenec kvete v takových hroznech, spíš je to strom a myslím, že není tak častý jako zlatice takové ty časté keře. Teď který to byl, myslím, že zlatice je pravděpodobnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
28.10.15 17:25

@nausikaa I tak mají jedovatá snad jen semena, takže lístečky každopádně v pohodě. A i kdyby ne, tak by je musela sníst. Sahání a pak sáhnutí na pusu, to by tu bylo už tak 25 % populace. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
28.10.15 17:29
@Litta píše:
@nausikaa I tak mají jedovatá snad jen semena, takže lístečky každopádně v pohodě. A i kdyby ne, tak by je musela sníst. Sahání a pak sáhnutí na pusu, to by tu bylo už tak 25 % populace. :mrgreen:
:mrgreen: dyt to povidam ;)
  • Citovat
  • Upravit
KackaDoup
28.10.15 17:30

@nausikaa no vsak jsem to tady dala spravne

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
28.10.15 17:31

@nausikaa stedrenci jsem v zivote zlaty dest rikat neslysela. Navic je to strom, a zlaty dest tedy zlatici previslou sna dkazdy pozna…nehlede na to jak se cemu rika…

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
28.10.15 17:32

@MarieOVMUC a proc sem pleteme oleandr? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení