Jedna rypava - dedičstva a moderne manzelstvo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
finduska
20.1.12 12:18

No tak to bych rada vysvetlila svemu partnerovi :mrgreen: Jenze ten pri slove svatba dostava koprivku, zatim vsechny sporeni co mame jsou na parntera a dite-respektive myslim to tak-zemoje sporeni se deli mezi snya a partnera a jeho mezi mne a partnera.Ovsem jak s bytem to nevim-predpokladam,ze by ho dostal jediny syn-nas.Ovsem otazka je co bude zadvacet let ze :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
8566
20.1.12 12:20

Tak teď nevím, ale manželstvím by se stejně nevyřešil „problém levobočka“, který by měl v rodném listě zapsaného mého manžela ne? Stejně má nárok na dědictví jako neopomenutelný dědic, nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
20.1.12 12:22

No, nejspise se muze stat, ze me bude nenavidet… ale ma dcera bude zabezpecena :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
20.1.12 12:23

Jinak Mari a Barco, myslím, že příklad, který uvedla Barča je zcela běžný. Já jako chlap bych teda měla asi problém s tím, že je vše napsáno na mou ženu, snažila bych se to spíš ošetřit v závěti a až by byli děti plnoleté, snažila bych se to přepsat na děti :mrgreen: . Takže vlastně vyčůranost ještě větší.. Chlapa mám ráda, ale děti jsou děti že :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
20.1.12 12:27

Holky a ještě by mě teda zajímalo (i když to je asi mimo téma :oops: ) jak je to s nemovitostí, kterou jeden z manželů koupil před manželstvím. Má dvě děti z předchozícho vztahu. Z nového manželství děti nejsou. Jak to bude jednou s touto nemovitosí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
20.1.12 12:29
Barca12345 píše:
No, nejspise se muze stat, ze me bude nenavidet… ale ma dcera bude zabezpecena :oops:

A jeho první dcera je taky zabezpečená?Já to fakt beru a chápu,ale taky mám dceru z prvního manželství a tohle by asi bylo hodně nefér vůči té mojí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
20.1.12 12:30

Manželství je hlavně ekonomický svazek - v naší zemi se můžeme brát z lásky, ale to na věci nic nemění. Manželství nemá vliv na dědické nároky levobočků, děti z předchozího manželství a je pravda, že může dědit i družka, ale samozřejmě až za určitých okolností, když nejsou jiní dědici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.1.12 12:32
Kallkapa píše:
Tak teď nevím, ale manželstvím by se stejně nevyřešil „problém levobočka“, který by měl v rodném listě zapsaného mého manžela ne? Stejně má nárok na dědictví jako neopomenutelný dědic, nebo ne?

Slubila som ze nebudem moralizovat, ale toto je jeden z dovodov pre ktory netolerujem neveru ani ako ulet a vadi mi ked ostatni tvrdia ze je to v poho.

Ale k veci. Keby ta pani v druhom pripade nebola manzelka, a byt by patril chlapovi, tak by sa delil na tri casti - zene nic ale ako zakonny zastupca tych dvoch starsich by asi musela vyplatit milion tristotisic tretiemu dedicovi.
Ak by mali byt v podielovom vlastnictve, nie som si ista ale myslim si, ze by sa chlapov podiel delil na tri casti pre deti, s predkupnym pravom na druzku - ale ako hovorim, to varim z vody. V pripade ze mam pravdu, tak lavobockovi musia vyplatit skoro sedemstotisic.
Ako manzelka dedi, a tak vyplaca len stvrtinu z dvoch milionov. Co sice nie je dovod na vyskakovanie, ale „usetrenych“ do dvestotisic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
20.1.12 12:34

No fakt je lepší nemít nic 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
20.1.12 12:42
Bábi Zlopočasná píše:
Kallkapa píše:
Tak teď nevím, ale manželstvím by se stejně nevyřešil „problém levobočka“, který by měl v rodném listě zapsaného mého manžela ne? Stejně má nárok na dědictví jako neopomenutelný dědic, nebo ne?

Slubila som ze nebudem moralizovat, ale toto je jeden z dovodov pre ktory netolerujem neveru ani ako ulet a vadi mi ked ostatni tvrdia ze je to v poho.

Ale k veci. Keby ta pani v druhom pripade nebola manzelka, a byt by patril chlapovi, tak by sa delil na tri casti - zene nic ale ako zakonny zastupca tych dvoch starsich by asi musela vyplatit milion tristotisic tretiemu dedicovi.
Ak by mali byt v podielovom vlastnictve, nie som si ista ale myslim si, ze by sa chlapov podiel delil na tri casti pre deti, s predkupnym pravom na druzku - ale ako hovorim, to varim z vody. V pripade ze mam pravdu, tak lavobockovi musia vyplatit skoro sedemstotisic.
Ako manzelka dedi, a tak vyplaca len stvrtinu z dvoch milionov. Co sice nie je dovod na vyskakovanie, ale „usetrenych“ do dvestotisic.

Ano, to určitě. Já nevím, ale pokud něco není moje (je to pouze chlapa) tak nějak počítám s tím, že nededím. V manželství je to samozřejmě jiné ale také se to dá ošetřit. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
20.1.12 12:42
mari1912 píše:

Proč ? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
20.1.12 12:43

Preto som to riesila vydajom :lol: :lol: :lol:
Ale teraz vazne:
Ja som vlastne v oboch horepopisovanych situaciach:
Mam dceru z prveho manzelstva - jej otec momentalne nevlastni ziadny majetok, zije s priatelkou, spolu deti nemaju. Takze dedicstvo velmi neriesim, ziadne nebude - ma dlhy z minulosti. Viem ze jej starí rodicia zalozili vklad. knizku ale neviem ci jej tam nieco ukladaju alebo ako to je. Myslim ze keby mal majetok a druhu rodinu tak by som to riesila. Chapala by som ze maju nejaky majetok ktory splacaju a splacaju ho oni dvaja, asi by som netrvala na tom aby ju vyplatila jeho manzelka z bytu, ale urcite by som tlacila na byvaleho manzela aby jej zalozil staveb. sporenie pripadne nieco podobne. Urcite by som nechcela aby ostala s holou pr… a jeho druha rodina mala vsetko, aj ked chapem ze na tom pracovali obaja. A tym sa dostávam k mojej terajsej situacii: zijem s druhym manzelom a s nim mam syna. Keby sme neboli svoji, v pripade jeho smrti dedi vsetko jeho syn a mne s dcerou ostane 0 hoci aj ja som sa podielala na zveladovani majetku (ano da sa to osetrit tym ze su vlastnikmi obaja atd, tato situacia bola pred cca 5 rokmi ked byt kupil manzel pred vstupom do manzelstva atd). To som nechcela, predsa musim mysliet aj na svoje prve dieta, proste chcela by som aby deti mali cca rovnaky podiel.
Momentalne sporime obom detom hoci manzelovo je len jedno, dava rovnako obom. Prve bohuzial nemoze za to ze ma otca gamblera - proste moja zla geneticka volba :lol:
Snad som to napisala zrozumitelne chapem ze vela veci sa odvija od vztahov v rodine :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
20.1.12 12:45
mari1912 píše:
Barca12345 píše:
No, nejspise se muze stat, ze me bude nenavidet… ale ma dcera bude zabezpecena :oops:
A jeho první dcera je taky zabezpečená?Já to fakt beru a chápu,ale taky mám dceru z prvního manželství a tohle by asi bylo hodně nefér vůči té mojí :nevim:

No,ne uplne tak, nez nase spolecna dcera. Pro me jako pro matku je to ale cizi dite, i kdyz vim, ze jsem si brala (nasla) chlapa s ditkem tak jsem s tim mela pocitat (a ja s tim pocitala ale po svem) a neni pro me az tak dulezita jako Kacenka… :oops:
Ono, kdyz se to pise, zni to hure, nez to ve skutecnosti je… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
20.1.12 12:45
Kallkapa píše:
mari1912 píše:
Proč ? :mrgreen:

Hihi,nemám starosti,že se po mojí smrti potomci poperou :mrgreen: I když to už by mě vlastně mohlo být šumák :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
20.1.12 12:47
Kallkapa píše:
Holky a ještě by mě teda zajímalo (i když to je asi mimo téma :oops: ) jak je to s nemovitostí, kterou jeden z manželů koupil před manželstvím. Má dvě děti z předchozícho vztahu. Z nového manželství děti nejsou. Jak to bude jednou s touto nemovitosí?

Pokial ste manzelia dedit budes ty a deti. 1/2 by bola tvoja a druha 1/2 sa rozdeli medzi teba a jeho deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí