Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
peggy.sl píše:Barca12345 píše:To je situace, viď??mari1912 píše:Samozrejme ze to je „spatne“ a urcite by se mi to jako matce nelibilo - to jsem nikdy nepoprela! Ale je to situace od situace, kdyby mi nechal byt jako manzel peggy, tak bych to brala tak, ze tim zabezpecil i nasi dceru, ne?Barca12345 píše:Tak si to vem,kdyby od tebe ten tvůj za pár let odešel a přestal na vaši dceru myslet-je to špatně???mari1912 píše:NO, tak manzelka prodat byt muze a na dceru pritom nemyslet - to jo, ale kdyz by chlap chtel prestat myslet na prvni dite, je to spatne?Barca12345 píše:Pokud to neošetřil jako Pegyn manžel tak byt nechal pouze manželce,dítě tím absolutně nevyřešil.Co když ho prodá?Tím bych se neutěšovala
Ach jo, ted to po sobe ctu a fakt to zni hrozne!!!! Ale je to v dnesni dobe proste realita
To s tim vyporadanim od peggy - on sice nechal byt matce, ale ta dcera to potom logicky zdedi po ni!!! Takze on uz jakoby te sve dceri neco nechal, at uz pres manzelku…![]()
janula34 - myslim, ze jsi to napsala srozumitelne, alespon ja te chapu!
Mozna me jednou svedomi bude hryzat, kdo vi co se stane a jak to vlastne dopadne, taky jsem rada, ze i kdyz moc nesouhlasite s mym postojem, alespon jej „chapete“!!!
A teď si představ, že my máme jeho děti, moje děti a naše děti - maglajz neskutečnej.
Vsechno prodejte a mate klid!!!
![]()
Barca12345 píše:mari1912 píše:Samozrejme ze to je „spatne“ a urcite by se mi to jako matce nelibilo - to jsem nikdy nepoprela! Ale je to situace od situace, kdyby mi nechal byt jako manzel peggy, tak bych to brala tak, ze tim zabezpecil i nasi dceru, ne?Barca12345 píše:Tak si to vem,kdyby od tebe ten tvůj za pár let odešel a přestal na vaši dceru myslet-je to špatně???mari1912 píše:NO, tak manzelka prodat byt muze a na dceru pritom nemyslet - to jo, ale kdyz by chlap chtel prestat myslet na prvni dite, je to spatne?Barca12345 píše:Pokud to neošetřil jako Pegyn manžel tak byt nechal pouze manželce,dítě tím absolutně nevyřešil.Co když ho prodá?Tím bych se neutěšovala
Ach jo, ted to po sobe ctu a fakt to zni hrozne!!!! Ale je to v dnesni dobe proste realita
To s tim vyporadanim od peggy - on sice nechal byt matce, ale ta dcera to potom logicky zdedi po ni!!! Takze on uz jakoby te sve dceri neco nechal, at uz pres manzelku…![]()
Mozna me jednou svedomi bude hryzat, kdo vi co se stane a jak to vlastne dopadne, taky jsem rada, ze i kdyz moc nesouhlasite s mym postojem, alespon jej „chapete“!!!
Jasně,pokud by to takhle udělal,tak je to v pořádku a zabezpečil i svoje dítě.I když kdoví jaké budou mít s matkou vztahy,ale to už je jiná kapitola
A tak bych to i brala a i manžel by mohl mít čisté svědomí ![]()
Kallkapa píše:mag píše:Aha, takže v případě rozvodu je to vyřešené, takže jen ošetřit dědictví. Děkuji mocKallkapa píše:Nespadá do SJM, spadá pouze do dědictví.MAnžela lze vyloučit z jakéhokoliv dědictví.
Ano, taky jsem to myslela ze zákona. Předpokládala jsem, že když byla nemovitost pořízena před manželstvím, nespadá do smj. Což teda spadá, takže závět by mohla být řešením- čímž jsem si nebyla jistá, jestli lez z dědictví (jen u této konkrétní nemovitosti) vyloučit. Děkuji
jj, přesně tak.
Barca12345 píše:peggy.sl píše:Vsechno prodejte a mate klid!!!Barca12345 píše:To je situace, viď??mari1912 píše:Samozrejme ze to je „spatne“ a urcite by se mi to jako matce nelibilo - to jsem nikdy nepoprela! Ale je to situace od situace, kdyby mi nechal byt jako manzel peggy, tak bych to brala tak, ze tim zabezpecil i nasi dceru, ne?Barca12345 píše:Tak si to vem,kdyby od tebe ten tvůj za pár let odešel a přestal na vaši dceru myslet-je to špatně???mari1912 píše:NO, tak manzelka prodat byt muze a na dceru pritom nemyslet - to jo, ale kdyz by chlap chtel prestat myslet na prvni dite, je to spatne?Barca12345 píše:Pokud to neošetřil jako Pegyn manžel tak byt nechal pouze manželce,dítě tím absolutně nevyřešil.Co když ho prodá?Tím bych se neutěšovala
A teď si představ, že my máme jeho děti, moje děti a naše děti - maglajz neskutečnej.![]()
![]()
Už se pracuje na rozvodu, je to moje noční můra. ![]()
peggy.sl píše:Barca12345 píše:Už se pracuje na rozvodu, je to moje noční můra.peggy.sl píše:Vsechno prodejte a mate klid!!!Barca12345 píše:To je situace, viď??mari1912 píše:Samozrejme ze to je „spatne“ a urcite by se mi to jako matce nelibilo - to jsem nikdy nepoprela! Ale je to situace od situace, kdyby mi nechal byt jako manzel peggy, tak bych to brala tak, ze tim zabezpecil i nasi dceru, ne?Barca12345 píše:Tak si to vem,kdyby od tebe ten tvůj za pár let odešel a přestal na vaši dceru myslet-je to špatně???mari1912 píše:NO, tak manzelka prodat byt muze a na dceru pritom nemyslet - to jo, ale kdyz by chlap chtel prestat myslet na prvni dite, je to spatne?Barca12345 píše:Pokud to neošetřil jako Pegyn manžel tak byt nechal pouze manželce,dítě tím absolutně nevyřešil.Co když ho prodá?Tím bych se neutěšovala
A teď si představ, že my máme jeho děti, moje děti a naše děti - maglajz neskutečnej.![]()
![]()
Tak s tim bych nevtipkovala! ![]()
Barca12345 píše:peggy.sl píše:Tak s tim bych nevtipkovala!Barca12345 píše:Už se pracuje na rozvodu, je to moje noční můra.peggy.sl píše:Vsechno prodejte a mate klid!!!Barca12345 píše:To je situace, viď??mari1912 píše:Samozrejme ze to je „spatne“ a urcite by se mi to jako matce nelibilo - to jsem nikdy nepoprela! Ale je to situace od situace, kdyby mi nechal byt jako manzel peggy, tak bych to brala tak, ze tim zabezpecil i nasi dceru, ne?Barca12345 píše:Tak si to vem,kdyby od tebe ten tvůj za pár let odešel a přestal na vaši dceru myslet-je to špatně???mari1912 píše:NO, tak manzelka prodat byt muze a na dceru pritom nemyslet - to jo, ale kdyz by chlap chtel prestat myslet na prvni dite, je to spatne?Barca12345 píše:Pokud to neošetřil jako Pegyn manžel tak byt nechal pouze manželce,dítě tím absolutně nevyřešil.Co když ho prodá?Tím bych se neutěšovala
![]()
Nevtipkuji. Chci větší dům, ale nechci mít ,,cizího,, dědice..chápeš… ![]()
Holky, jen tak na okraj. A zamyslely jste se nad tím někdy z pohledu vašich dětí? Já sama mám své rodiče rozvedené a znovu v jiných manželstvích. Otec další děti neměl, mamka ano. A myslíte si, že se budeme s bráchou dohadovat co je čí? Ať je skutečnost jaká je, ty děti budou vždycky sourozenci, tak jim to zkuste těma majetkovýma tahanicema nepokazit.
MisaHanuska píše:
Holky, jen tak na okraj. A zamyslely jste se nad tím někdy z pohledu vašich dětí? Já sama mám své rodiče rozvedené a znovu v jiných manželstvích. Otec další děti neměl, mamka ano. A myslíte si, že se budeme s bráchou dohadovat co je čí? Ať je skutečnost jaká je, ty děti budou vždycky sourozenci, tak jim to zkuste těma majetkovýma tahanicema nepokazit.
MisaHanuska píše:
Já mám jednoho bráchu - vlastního a s ním by teda tahanice byly. Já po něm nic nechci, a´t si všechno nechá.
Já nevím, ale u nás na ty nevlastní sestry moc nehrajeme. ![]()
Asi jsem to napsala blbě. Ale manželova dcera z prvního manželství NIKDY nebude sestra mých holek z prvního manželství. Těch dalších dvou dcer je to poloviční sestra, to beru.
Já chápu, že to je vždy o vztahu v těch rodinách. Já bych za bráchu i dýchala, kdyby bylo třeba. A ne vždycky se všechno srovná hned. Moji vlastní rodiče spolu začali znovu komunikovat až jsem se vdávala. Ale nic lepšího se stát nemohlo, protože moje děti na tom vydělaly
Mají o jednu babičku a jednoho dědečka navíc
![]()
peggy.sl píše:
Asi jsem to napsala blbě. Ale manželova dcera z prvního manželství NIKDY nebude sestra mých holek z prvního manželství. Těch dalších dvou dcer je to poloviční sestra, to beru.
A tohle je jasný, to beru. Prostě sourozenci jsou ti, kteří mají alespoň jednoho rodiče totožného
![]()
MisaHanuska píše:
Uprimne, nemala som zas tak celkom na mysli majetkove tahanice medzi dospelymi surodencami, ti si uz mozu dat po papuli ale hlavne zarobit na zivobytie. Mala som na mysli problemy s potomkami nezletilymi, pripadne druzkami medzicasom dosahujucimi dochodkoveho veku.
Mne teraz umriet rodic po ktorom by som mala dedid stvrt nemovitosti tazku hlavu neurobi, pretoze mam zariadeny svoj vlastny zivot a dedicstvo bude bud prijemny bonus, alebo nieco coho sa vzdam v prospech ostatnych dedicov. Lenze moje buduce dedicstvo nema nijak zavratnu hodnotu, skor len tu nostalgicku.
Nechci rikat ze je to i vase situace ale nikdy bych si nebyla nicim jista!
Delam v oboru (exekuce, drazby, pujcky, vyrovnavani dedictvi) a vim, co muze udelat pekna chaticka, zarizeny byt nebo dum v lukrativni casti mesta s dosud plne milujici se rodinou!
Proste oboji ma sve pro a proti!
Barca12345 píše:
Nechci rikat ze je to i vase situace ale nikdy bych si nebyla nicim jista!
Delam v oboru (exekuce, drazby, pujcky, vyrovnavani dedictvi) a vim, co muze udelat pekna chaticka, zarizeny byt nebo dum v lukrativni casti mesta s dosud plne milujici se rodinou!
Proste oboji ma sve pro a proti!
Ona ta chatička nemusí být ani extra pěkná, stačí, že se zamlouvá nové paní a je na válku zaděláno. ![]()