Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
mari1912 píše:Kallkapa píše:Hihi,nemám starosti,že se po mojí smrti potomci poperoumari1912 píše:Proč ?
No fakt je lepší nemít nicI když to už by mě vlastně mohlo být šumák
No právě, bude už ti to šumák
Nejlepší je si sama na vlastní pěst něco pořídit (i když né každý má tu možnost), kdyby se něco stalo, ať máš s čím disponovat a nespoléhat se na dědictví, nečekat kde se objeví nějaký levoboče atd.. a pak svou „věc“ odkázat dítku/dětem a je
. Jojo, kdyby to bylo tak jednoduché ![]()
Barca12345 píše:mari1912 píše:No,ne uplne tak, nez nase spolecna dcera. Pro me jako pro matku je to ale cizi dite, i kdyz vim, ze jsem si brala (nasla) chlapa s ditkem tak jsem s tim mela pocitat (a ja s tim pocitala ale po svem) a neni pro me az tak dulezita jako Kacenka…Barca12345 píše:A jeho první dcera je taky zabezpečená?Já to fakt beru a chápu,ale taky mám dceru z prvního manželství a tohle by asi bylo hodně nefér vůči té mojí
No, nejspise se muze stat, ze me bude nenavidet… ale ma dcera bude zabezpecena
Ono, kdyz se to pise, zni to hure, nez to ve skutecnosti je…
No zní to fakt hrozně
To chápu,že tvoje je důležitější než jeho první,to bez debat,ale pro něj?Ty ho stavíš mezi jeho děti-víš to?Ale v první řadě ten tvůj by si to měl v hlavě srovnat a myslet svým mozkem a ne tvým.
Takže vlastně pokud se on dá zmanipulovat,tak už je to věc jiná
Kallkapa píše:Ano, to určitě. Já nevím, ale pokud něco není moje (je to pouze chlapa) tak nějak počítám s tím, že nededím. V manželství je to samozřejmě jiné ale také se to dá ošetřit.
Takze - neviem ako to mas naozaj, ale predstav si - zijes nezosobasena s chlapom v byte, ktory je pisany len nanho. Pocitas s tym, ze teda nededis. Spravas sa ako na podnajme, pre pripad ze chlap jedneho dna umrie a Ty si s kludnym srdcom zbalis svoje spodary a prenechas byt jeho zakonnym dedicom?
No já myslím, že když už si muž udělá děti tak je jedno, s kým žije, obě jsou jeho a obě mají právo na jeho majetek po jeho případné smrti. Chápu, že se to některým nelíbí,ale když už jednou ty děti má, tak je nelze odložit a už se k nim nemít. Taky se třeba zkuste vžít do role té druhé ženy a dítěte, není fér aby nic po otci nedostaly.
janula34 píše:Kallkapa píše:Pokial ste manzelia dedit budes ty a deti. 1/2 by bola tvoja a druha 1/2 sa rozdeli medzi teba a jeho deti.
Holky a ještě by mě teda zajímalo (i když to je asi mimo téma) jak je to s nemovitostí, kterou jeden z manželů koupil před manželstvím. Má dvě děti z předchozícho vztahu. Z nového manželství děti nejsou. Jak to bude jednou s touto nemovitosí?
Netýká se to teda mě (teda týká ale já nejsem ta manželka
). I když je vlastníkem nemovitosti v katastru zapsán jen ten, který si nemovitost koupil před svatbou dědí polovinu manžel/maželka ?
Bábi Zlopočasná píše:Kallkapa píše:Ano, to určitě. Já nevím, ale pokud něco není moje (je to pouze chlapa) tak nějak počítám s tím, že nededím. V manželství je to samozřejmě jiné ale také se to dá ošetřit.Takze - neviem ako to mas naozaj, ale predstav si - zijes nezosobasena s chlapom v byte, ktory je pisany len nanho. Pocitas s tym, ze teda nededis. Spravas sa ako na podnajme, pre pripad ze chlap jedneho dna umrie a Ty si s kludnym srdcom zbalis svoje spodary a prenechas byt jeho zakonnym dedicom?
Nene bábi, špatně si to pochopila. Myslela jsem to tak, že pokud takto někdo žije, musí s tím počítat. Já bych si v takové situaci na chlapovi vydyndala aby polovinu bytu přepsal na mě. V jeho bytě bych bydlela pouze v situac, že já sama bych se měla v případě, že by se něco stalo kam obrátit (měla svoji nemovitost, měla rodiče, kteří mají nemovitost atd.. prostě bych měla kam jít a měla své finance). V opačném případě, bych před založením rodiny chtěla na důkaz zabezpečení aby přepsal polovinu na mě.
Příspěvek upraven 20.01.12 v 12:54
Dobrý téma… ![]()
Já souhlasím s Barčou na sto procent. Vyřešila jsem to podobně. Asi to není možná úplně fér, ale můj manžel bývalce nechal byt v Praze za tři miliony a odešel s igelitkou, takže jeho dcerka nemůže čekat, že bude dětit… ![]()
Kallkapa píše:Bábi Zlopočasná píše:Kallkapa píše:Ano, to určitě. Já nevím, ale pokud něco není moje (je to pouze chlapa) tak nějak počítám s tím, že nededím. V manželství je to samozřejmě jiné ale také se to dá ošetřit.Takze - neviem ako to mas naozaj, ale predstav si - zijes nezosobasena s chlapom v byte, ktory je pisany len nanho. Pocitas s tym, ze teda nededis. Spravas sa ako na podnajme, pre pripad ze chlap jedneho dna umrie a Ty si s kludnym srdcom zbalis svoje spodary a prenechas byt jeho zakonnym dedicom?Nene bábi, špatně si to pochopila. Myslela jsem to tak, že pokud takto někdo žije, musí s tím počítat. Já bych si v takové situaci na chlapovi vydyndala aby polovinu bytu přepsal na mě. V jeho bytě bych bydlela pouze v situac, že já sama bych se měla v případě, že by se něco stalo kam obrátit (měla svoji nemovitost, měla rodiče, kteří mají nemovitost atd.. prostě bych měla kam jít a měla své finance). V opačném případě, bych před založením rodiny chtěla na důkaz zabezpečení aby přepsal polovinu na mě.
Poznam minimalne jedneho chlapa u ktoreho by si s tymto tvrdo narazila. Ale typek ma okolo 25 a trva na „ziadna svadba pripadne super tvrda predmanzelska zmluva, nase nemovitosti patria len mne a sestre“ … ale mozno este dospeje
![]()
Kallkapa píše:Bábi Zlopočasná píše:Kallkapa píše:Ano, to určitě. Já nevím, ale pokud něco není moje (je to pouze chlapa) tak nějak počítám s tím, že nededím. V manželství je to samozřejmě jiné ale také se to dá ošetřit.Takze - neviem ako to mas naozaj, ale predstav si - zijes nezosobasena s chlapom v byte, ktory je pisany len nanho. Pocitas s tym, ze teda nededis. Spravas sa ako na podnajme, pre pripad ze chlap jedneho dna umrie a Ty si s kludnym srdcom zbalis svoje spodary a prenechas byt jeho zakonnym dedicom?Nene bábi, špatně si to pochopila. Myslela jsem to tak, že pokud takto někdo žije, musí s tím počítat. Já bych si v takové situaci na chlapovi vydyndala aby polovinu bytu přepsal na mě. V jeho bytě bych bydlela pouze v situac, že já sama bych se měla v případě, že by se něco stalo kam obrátit (měla svoji nemovitost, měla rodiče, kteří mají nemovitost atd.. prostě bych měla kam jít a měla své finance). V opačném případě, bych před založením rodiny chtěla na důkaz zabezpečení aby přepsal polovinu na mě.
A sama bys na něj taky přepsala půlku svýho bytu? S rizikem, že ho třeba budeš muset vyplatit ze svý půlky? Kdyby odcházel? Takže ten byt tě najednou bude stát o 50% víc?
Zrovna nedávno jsem to doma ťukla a bylo zle.
Nuž má 2 děti z prvního manželství a nyní jedno se mnou. Manželé nejsme. 14 let platíme hypo a jiné ale vše si koupil muž a je jediným vlastníkem. Já nemam vůbec nic.
Když jsem chtěla napsat část věcí na mě bylo zle. Ať ho nehoním do hrobu.
Ale v případě nejhoršího dostane jeho bývalá 2/3 z majetku jako zákonný zástupce a náš syn 1/3. No a já se půjdu pást.
Platíme věci společně a společné to není ![]()
peggy.sl píše:
Dobrý téma…
Já souhlasím s Barčou na sto procent. Vyřešila jsem to podobně. Asi to není možná úplně fér, ale můj manžel bývalce nechal byt v Praze za tři miliony a odešel s igelitkou, takže jeho dcerka nemůže čekat, že bude dětit…
To udělal manžel blbě-měl ho napsat na dceru
Ale myslím,že i tak snad ta dcera dostane byt po té matce ne?Ale být tím chlapem,tak bych tohle chtěla mít pojištění,že ho třeba neprodá.jde o to,že se vypořádal s manželkou,ale ne s dcerou
Jak říkám,ty dcery jednou dospějou a začnou se o majetek zajímat ![]()
Anonymní píše:
Nuž má 2 děti z prvního manželství a nyní jedno se mnou. Manželé nejsme. 14 let platíme hypo a jiné ale vše si koupil muž a je jediným vlastníkem. Já nemam vůbec nic.
Ale v případě nejhoršího dostane jeho bývalá 2/3 z majetku jako zákonný zástupce a náš syn 1/3. No a já se půjdu pást.
Platíme věci společně a společné to není
To je ovšem hodně špatně a rozhodně bys to neměla jen naťukávat,ale opravdu pořádně vyřešit.Copak on ví co se stane???
Nezávidím
ficus píše:
No já myslím, že když už si muž udělá děti tak je jedno, s kým žije, obě jsou jeho a obě mají právo na jeho majetek po jeho případné smrti. Chápu, že se to některým nelíbí,ale když už jednou ty děti má, tak je nelze odložit a už se k nim nemít. Taky se třeba zkuste vžít do role té druhé ženy a dítěte, není fér aby nic po otci nedostaly.
No ja to chapem, ale predstav si sitaciu ze manzel ma dieta z 1.zvazku, rozvedie sa, ození a ma 2 deti. Zije s 2.manzelkou, maju nejake majetky ktore sa delia medzi deti (jeho cast medzi 3 deti) ale jeho dcera z 1.manzelstva ostala s matkou, ktora nejak prisla alebo proste ma majetok takze 1.dieta ma toho nadhlavu a druhe dve deti len tak-tak. Chcem tym povedat ze dieta ma 2 rodicov a ti sa musia starat. Chapem zcasti Barcu ze je jej dcera prednejsia a snazi sa pre nu vydobit viac, dcera z 1.manzelstva ma predsa aj matku po ktorej bude dedit a to Barcine dieta zase z toho nema nic. Docerta vobec neviem ci je to zrozumitelne napisane, dufam ze sa to da pochopit co som chcela povedat ![]()
mari1912 píše:Anonymní píše:To je ovšem hodně špatně a rozhodně bys to neměla jen naťukávat,ale opravdu pořádně vyřešit.Copak on ví co se stane???
Platíme věci společně a společné to neníNezávidím
Jo je to na …
Ale nutit ho nemůžu. Kdyby to byl 1 byt jsem potichu. Ale vše je v desítkách mil. ![]()