Jedna rypava - dedičstva a moderne manzelstvo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8566
20.1.12 12:47
mari1912 píše:
Kallkapa píše:
mari1912 píše:
No fakt je lepší nemít nic 8o
Proč ? :mrgreen:
Hihi,nemám starosti,že se po mojí smrti potomci poperou :mrgreen: I když to už by mě vlastně mohlo být šumák :lol:

No právě, bude už ti to šumák :mrgreen: Nejlepší je si sama na vlastní pěst něco pořídit (i když né každý má tu možnost), kdyby se něco stalo, ať máš s čím disponovat a nespoléhat se na dědictví, nečekat kde se objeví nějaký levoboče atd.. a pak svou „věc“ odkázat dítku/dětem a je :mrgreen: . Jojo, kdyby to bylo tak jednoduché :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
20.1.12 12:49
Barca12345 píše:
mari1912 píše:
Barca12345 píše:
No, nejspise se muze stat, ze me bude nenavidet… ale ma dcera bude zabezpecena :oops:
A jeho první dcera je taky zabezpečená?Já to fakt beru a chápu,ale taky mám dceru z prvního manželství a tohle by asi bylo hodně nefér vůči té mojí :nevim:
No,ne uplne tak, nez nase spolecna dcera. Pro me jako pro matku je to ale cizi dite, i kdyz vim, ze jsem si brala (nasla) chlapa s ditkem tak jsem s tim mela pocitat (a ja s tim pocitala ale po svem) a neni pro me az tak dulezita jako Kacenka… :oops:
Ono, kdyz se to pise, zni to hure, nez to ve skutecnosti je… :roll:

No zní to fakt hrozně :mrgreen: To chápu,že tvoje je důležitější než jeho první,to bez debat,ale pro něj?Ty ho stavíš mezi jeho děti-víš to?Ale v první řadě ten tvůj by si to měl v hlavě srovnat a myslet svým mozkem a ne tvým. ;) Takže vlastně pokud se on dá zmanipulovat,tak už je to věc jiná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.1.12 12:49
Kallkapa píše:Ano, to určitě. Já nevím, ale pokud něco není moje (je to pouze chlapa) tak nějak počítám s tím, že nededím. V manželství je to samozřejmě jiné ale také se to dá ošetřit. :think:

Takze - neviem ako to mas naozaj, ale predstav si - zijes nezosobasena s chlapom v byte, ktory je pisany len nanho. Pocitas s tym, ze teda nededis. Spravas sa ako na podnajme, pre pripad ze chlap jedneho dna umrie a Ty si s kludnym srdcom zbalis svoje spodary a prenechas byt jeho zakonnym dedicom?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1513
20.1.12 12:50

No já myslím, že když už si muž udělá děti tak je jedno, s kým žije, obě jsou jeho a obě mají právo na jeho majetek po jeho případné smrti. Chápu, že se to některým nelíbí,ale když už jednou ty děti má, tak je nelze odložit a už se k nim nemít. Taky se třeba zkuste vžít do role té druhé ženy a dítěte, není fér aby nic po otci nedostaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
20.1.12 12:50
janula34 píše:
Kallkapa píše:
Holky a ještě by mě teda zajímalo (i když to je asi mimo téma :oops: ) jak je to s nemovitostí, kterou jeden z manželů koupil před manželstvím. Má dvě děti z předchozícho vztahu. Z nového manželství děti nejsou. Jak to bude jednou s touto nemovitosí?
Pokial ste manzelia dedit budes ty a deti. 1/2 by bola tvoja a druha 1/2 sa rozdeli medzi teba a jeho deti.

Netýká se to teda mě (teda týká ale já nejsem ta manželka :mrgreen: ). I když je vlastníkem nemovitosti v katastru zapsán jen ten, který si nemovitost koupil před svatbou dědí polovinu manžel/maželka ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1513
20.1.12 12:52

Buď se s tím musí počítat, nebo to nějak právně ošetřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
20.1.12 12:53
Bábi Zlopočasná píše:
Kallkapa píše:Ano, to určitě. Já nevím, ale pokud něco není moje (je to pouze chlapa) tak nějak počítám s tím, že nededím. V manželství je to samozřejmě jiné ale také se to dá ošetřit. :think:
Takze - neviem ako to mas naozaj, ale predstav si - zijes nezosobasena s chlapom v byte, ktory je pisany len nanho. Pocitas s tym, ze teda nededis. Spravas sa ako na podnajme, pre pripad ze chlap jedneho dna umrie a Ty si s kludnym srdcom zbalis svoje spodary a prenechas byt jeho zakonnym dedicom?

Nene bábi, špatně si to pochopila. Myslela jsem to tak, že pokud takto někdo žije, musí s tím počítat. Já bych si v takové situaci na chlapovi vydyndala aby polovinu bytu přepsal na mě. V jeho bytě bych bydlela pouze v situac, že já sama bych se měla v případě, že by se něco stalo kam obrátit (měla svoji nemovitost, měla rodiče, kteří mají nemovitost atd.. prostě bych měla kam jít a měla své finance). V opačném případě, bych před založením rodiny chtěla na důkaz zabezpečení aby přepsal polovinu na mě.

Příspěvek upraven 20.01.12 v 12:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
20.1.12 12:54

Dobrý téma… :palec:
Já souhlasím s Barčou na sto procent. Vyřešila jsem to podobně. Asi to není možná úplně fér, ale můj manžel bývalce nechal byt v Praze za tři miliony a odešel s igelitkou, takže jeho dcerka nemůže čekat, že bude dětit… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.1.12 12:56
Kallkapa píše:
Bábi Zlopočasná píše:

Nene bábi, špatně si to pochopila. Myslela jsem to tak, že pokud takto někdo žije, musí s tím počítat. Já bych si v takové situaci na chlapovi vydyndala aby polovinu bytu přepsal na mě. V jeho bytě bych bydlela pouze v situac, že já sama bych se měla v případě, že by se něco stalo kam obrátit (měla svoji nemovitost, měla rodiče, kteří mají nemovitost atd.. prostě bych měla kam jít a měla své finance). V opačném případě, bych před založením rodiny chtěla na důkaz zabezpečení aby přepsal polovinu na mě.

Poznam minimalne jedneho chlapa u ktoreho by si s tymto tvrdo narazila. Ale typek ma okolo 25 a trva na „ziadna svadba pripadne super tvrda predmanzelska zmluva, nase nemovitosti patria len mne a sestre“ … ale mozno este dospeje :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
20.1.12 12:57
Kallkapa píše:
Bábi Zlopočasná píše:

A sama bys na něj taky přepsala půlku svýho bytu? S rizikem, že ho třeba budeš muset vyplatit ze svý půlky? Kdyby odcházel? Takže ten byt tě najednou bude stát o 50% víc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.12 12:58

Zrovna nedávno jsem to doma ťukla a bylo zle.
Nuž má 2 děti z prvního manželství a nyní jedno se mnou. Manželé nejsme. 14 let platíme hypo a jiné ale vše si koupil muž a je jediným vlastníkem. Já nemam vůbec nic.
Když jsem chtěla napsat část věcí na mě bylo zle. Ať ho nehoním do hrobu.
Ale v případě nejhoršího dostane jeho bývalá 2/3 z majetku jako zákonný zástupce a náš syn 1/3. No a já se půjdu pást.
Platíme věci společně a společné to není :nevim:

• Citovat
  • Upravit
31744
20.1.12 13:00
peggy.sl píše:
Dobrý téma… :palec:
Já souhlasím s Barčou na sto procent. Vyřešila jsem to podobně. Asi to není možná úplně fér, ale můj manžel bývalce nechal byt v Praze za tři miliony a odešel s igelitkou, takže jeho dcerka nemůže čekat, že bude dětit… :mrgreen:

To udělal manžel blbě-měl ho napsat na dceru ;) Ale myslím,že i tak snad ta dcera dostane byt po té matce ne?Ale být tím chlapem,tak bych tohle chtěla mít pojištění,že ho třeba neprodá.jde o to,že se vypořádal s manželkou,ale ne s dcerou :think: Jak říkám,ty dcery jednou dospějou a začnou se o majetek zajímat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
20.1.12 13:01
Anonymní píše:
Nuž má 2 děti z prvního manželství a nyní jedno se mnou. Manželé nejsme. 14 let platíme hypo a jiné ale vše si koupil muž a je jediným vlastníkem. Já nemam vůbec nic.
Ale v případě nejhoršího dostane jeho bývalá 2/3 z majetku jako zákonný zástupce a náš syn 1/3. No a já se půjdu pást.
Platíme věci společně a společné to není :nevim:

To je ovšem hodně špatně a rozhodně bys to neměla jen naťukávat,ale opravdu pořádně vyřešit.Copak on ví co se stane??? 8o Nezávidím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
20.1.12 13:02
ficus píše:
No já myslím, že když už si muž udělá děti tak je jedno, s kým žije, obě jsou jeho a obě mají právo na jeho majetek po jeho případné smrti. Chápu, že se to některým nelíbí,ale když už jednou ty děti má, tak je nelze odložit a už se k nim nemít. Taky se třeba zkuste vžít do role té druhé ženy a dítěte, není fér aby nic po otci nedostaly.

No ja to chapem, ale predstav si sitaciu ze manzel ma dieta z 1.zvazku, rozvedie sa, ození a ma 2 deti. Zije s 2.manzelkou, maju nejake majetky ktore sa delia medzi deti (jeho cast medzi 3 deti) ale jeho dcera z 1.manzelstva ostala s matkou, ktora nejak prisla alebo proste ma majetok takze 1.dieta ma toho nadhlavu a druhe dve deti len tak-tak. Chcem tym povedat ze dieta ma 2 rodicov a ti sa musia starat. Chapem zcasti Barcu ze je jej dcera prednejsia a snazi sa pre nu vydobit viac, dcera z 1.manzelstva ma predsa aj matku po ktorej bude dedit a to Barcine dieta zase z toho nema nic. Docerta vobec neviem ci je to zrozumitelne napisane, dufam ze sa to da pochopit co som chcela povedat :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.12 13:04
mari1912 píše:
Anonymní píše:
Platíme věci společně a společné to není :nevim:
To je ovšem hodně špatně a rozhodně bys to neměla jen naťukávat,ale opravdu pořádně vyřešit.Copak on ví co se stane??? 8o Nezávidím

Jo je to na …
Ale nutit ho nemůžu. Kdyby to byl 1 byt jsem potichu. Ale vše je v desítkách mil. :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky