Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@terinka4444 píše:
Soused mojí tchýně šel, podjely mu nohy, spadl na zadek, pak ještě dolehl a praštil se zezadu do hlavy, jak z toho sedu spadnul na záda, bolela ho hlava a bylo mu na zvracení, pak druhý den dobrý. třetí den ráno ho našla manželka mrtvého v posteli. Pokud dostávala pěstí do hlavy, není to sranda. Soused měl krvácení do mozku, měl otok mozku, ten to držel, jak za dva dny začal polevovat otok, krev se vylila a zemřel ve spánku.Když pominu, že papír o takhle brutálním napadení se jí bude sakra hodit.
Ježiši to je strašné ![]()
Jela bych na pohotovost už jen proto, aby se to sepsalo. Zkontrolovat a sepsat policií ![]()
K diagnoze otřesu mozku je nutná alespoň krátká porucha vědomí, buď kvantitativní nebo kvalitativní (zmatenost), takže podle popisu se o otřes mozku nejedná. Potíže bude mít nejspíš od krční páteře, i když závažnější poranění samozřejmě nelze takto od počítače vyloučit (ale považuju za méně pravdpodobné). Každopádně návštěva pohotovosti by nebyla od věci už jen pro důkaz o napadení.
@Anonymní píše:
Předem upozorňuji že se nejedná o mě, ale o velice dobrou přítelkyni. Sama jsem jí radila ať raději jede k dr. ale ne a ne mě poslechnout prý že to nic nebude. Tak doufám že názor více lidí ji přesvědčí. Popíšu situaci jak mi jí popsala ona. Pohádala se s manželem a tomu ujeli nervy a napadl jí (už hledá bydlení a je rozhodnuta odejít a nechat se rozvést, ale to je vedlejší) Manžel do ní prý bušil hlava nehlava. Nejvíce prý do obličeje a hlavy. Na kořenu nosu má i ranku. Nos jí prý hodně bolí. Hlava ji trochu pobolívá. V bezvědomí údajně nebyla, nezvracela. Ale prý vždy když se byť jen trochu předkloní jí hrozně moc hlava rozbolí a je ji na omdlení.
Vím nejste lékaři já jen potřebuji názor vás ostatních aby to měla od více lidí ne jen ode mě. Co myslíte může se jednat o komoci mozku nebo nikoliv?
Nekteri z nas lekari jsou:-)
Pokud nemela ani vypadek pameti, tak otres mozku nemela, ale to neznamena, ze nemuze mit krvaceni do mozku a umrit.
Po domacim nasili se snad k lekari chodi i s leknutim, tak nechapu, nac ceka. Ikdyz to skonci trebas jen rehabilitaci krku, tak papir od lekare pro ni vzdy bude vyhodou.
Dobrý den, prosím o radu, v sobotu jsem byla na oslavě, samozřejmě se pilo… a já když dorazila domu, tak jsem zakopla a upadla a bouchla se do hlavy, jsem blbá!!! příště už nepiju, v neděli jsem proležela den, protože mně bolela hlava, říkala jsem si káčo blbá, příště nepij, no jenže hlava mně bolí ještě dneska a mám tam bouli, jídlo už jím normálně, jen je mi pořád od včera na zvracení, jsem taková malátná. Nevím, jestli má cenu ještě chodit k lékaři, i kdyby to otřes mozku byl, přece jenom stalo se to v sobotu, co myslíte, odezní to samo? Nebo je ještě nějaké riziko? V bezvědomí jsem snad nebyla… děkuji
@Anonymní píše:
Dobrý den, prosím o radu, v sobotu jsem byla na oslavě, samozřejmě se pilo… a já když dorazila domu, tak jsem zakopla a upadla a bouchla se do hlavy, jsem blbá!!! příště už nepiju, v neděli jsem proležela den, protože mně bolela hlava, říkala jsem si káčo blbá, příště nepij, no jenže hlava mně bolí ještě dneska a mám tam bouli, jídlo už jím normálně, jen je mi pořád od včera na zvracení, jsem taková malátná. Nevím, jestli má cenu ještě chodit k lékaři, i kdyby to otřes mozku byl, přece jenom stalo se to v sobotu, co myslíte, odezní to samo? Nebo je ještě nějaké riziko? V bezvědomí jsem snad nebyla… děkuji
I kdyby to otřes mozku byl, tak ti doktor nijak nepomůže, léčba je jen klidový režim. Takže odpočívej, hodně pij, nečuč do telefonu (a na emimino!) ani na televizi a za pár dní bude dobře.
@unuděná a co když to není jen otřes mozku
občas nechápu, jak se tu vyšvihne diagnóza jen to hvizdne. Já bych třeba pro kontrolu jela. Lepší 10× plašit, než jednou pozdě.
Ale tohle si na zakladatelka rozhodnout sama a zase se nemusí ptát tu a stačí použít zdravý rozum.
@Jessica4 píše:
@unuděná a co když to není jen otřes mozkuobčas nechápu, jak se tu vyšvihne diagnóza jen to hvizdne. Já bych třeba pro kontrolu jela. Lepší 10× plašit, než jednou pozdě.
Ale tohle si na zakladatelka rozhodnout sama a zase se nemusí ptát tu a stačí použít zdravý rozum.
A co by to mělo být, aby to vyžadovalo návštěvu lékaře a jeho léčbu?
Víš jak, tohle je veřejné laické fórum. Když se tu někdo ptá na diagnózu, tak asi nebude spokojený s „to musí posoudit lékař“. Já v tom nevidím žádný život ohrožující stav, má prostě bouli a kocovinu ![]()
@Anonymní píše:
nebyl to otřes mozku, protože jsi nebyla v bezvědomí a ani jsi neměla výpadek paměti. Samozřejmě by to mohlo být jiné poranění mozku, klidně i vážnější, ale lidi vždycky potřebují hlavně vědět, jestli neměli ten otřes - tak ne, nemělas otřes
To byla odemne krutá ironie, promiň, ne, nemyslím, že by ti něco vážného bylo.
Nejpravděpodobněji sis u toho zablokovala krk a z toho je ti blbě a bolí tě hlava a minerálová dysbalance po tom chlastu taky nepomáhá. Ale jestli ti je zle nebo nějak divně, tak navštiv lékaře.
Dcera měla otřes mozku, byla sem s ní hospitalizována. Po chvilce od pádu si začala stěžovat na bolest hlavy, byla malátná a unavená. Začala mi usínat a pak zvracet. Myslím tedy, že tohle bys poznala. Pokud si nejsi jistá, tak požádej o vyšetření. Lékaře, ne eMimino ![]()