Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, potřebovala bych radu. Zítra ještě zavolám pediatrovi. ![]()
Dcera (3,5 roků) měla ve čtvrtek horečku cca 39°C, hrála si normálně (snažila jsem se ji držet v posteli, ničím jsme nesráželi), jen byla protivnější než obvykle (v úterý v noci jsme dojeli z Prahy a měli jsme celkem náročný program - tak jsem si říkala jestli to třeba nebyla reakce na to
). V pátek ráno bez teploty, večer zvýšená 37,1°C (ale to myslím, že je celkem normální je pořád v pohybu
). Další dny bez teploty, jí normálně, je protivná jako vždycky, po opadnutí teploty nemá žádné problémy (rýma, kašel, vyrážka, bolest v krku, zvracení, průjem - prostě ji fakt nic není
). Zajímalo by mne, zda by jste si troufly s takovým dítkem k vodě? Doma je k nevydržení 29°, jediná možnost, jak se ochladit je vana nebo průvan
, tak uvažuji zda by jí nebylo lépe někde u vody. Chlap vzal syna k vodě, dneska nemusel do práce, ale zítra pokud bude tak horko, tak se tu se dvěma dětma upeču a zblázním
.
Příspěvek upraven 27.07.14 v 18:01
Taky už bych už teď o víkendu šla, jednodenní horečku nepovažuju za nemoc.
Já bych nešla - k vodě ne.
Holka měla ve čtvrtek 39, poprala se s tím bez léků, vlastními silami - tím se tělo strašně vyčerpá. Ještě v pátek večer měla zvýšenou teplotu, tj. zcela bez teploty je dnes teprve druhý den.
Klidně bych už šla ven, ale ne blbnout do vody - s tím bych osobně ještě den dva počkala.
Ven jsem ji už vzala. Jednodenní horečku neměla bezprostředně po výletě, ale až po jednom dni doma (v Praze jsme hodně jezdili metrem - takže střídání teplot - odhadovala jsem to na angínu, ale fakt je v pořádku. Úplně bez teplot je, jak píše @BohunkaP, teprve sobota, neděle - ona pokud budeme u vody tak na břehu moc nevydrží, co si budeme povídat
. Všem moc děkuji, pomohly jste mi si to trochu utřídit
, ještě si počkám jestli náhodou neporadí některá ze zdejších MUDr.
@MarieP já už bych ve vodě byla - když se má něco rozjet, tak se to rozjede, i když sedíš doma.. jestli to není spíš tím vedrem..
@MarieP já dávám dva dny po horečce klidovější režim - tj. ať si hraje jak chce, ja krátkou procházku ano, ale blbnout venku ne-e… takže jestli je od čtvrtka bez teploty, tak bych zítra šla - s dostatkem tekutin a s pokrývkou hlavy
![]()
@j.a.n.i1 píše:
Taky už bych už teď o víkendu šla, jednodenní horečku nepovažuju za nemoc.
Přesně, náš to občas mívá také, stačí, aby si odpočinul ten den a druhý den je fit..to jsi ji udržela tedy dlouho ![]()
@andysssek, opravdu bez teploty (tj. i bez zvýšené) je holčina teprve od včerejška.
@BohunkaP počkala bych ještě a zůstala bych doma
ale to je jen můj názor… ![]()
@andysssek, jj, já přesně tak ![]()
@CokeLady, pod pojmem „klidovější režim“ se třeba u nás doma nerozumí ležení v posteli - rozumí se tím především žádné lítání venku (tj. žádná trampolína, žádné blbnutí v bazénu, žádný fotbal, žádné kolo)… u nás v bytě se nikdy nepoužívalo odrážedlo, takže tenhle problém odpadl… atd…
@CokeLady píše:
klidovější režim… tohle spojení mě vždycky rozesměje, když mi někdo u horečkujícího dítěte poradí. Je horší, když dítě bude dělat kotrmelce nebo hystericky brečet, když mu to budu zakazovat a snažit se, aby v klidu kreslilo, když ono by chtělo kotouly a odrážedlo, fyzicky se na to cítí, ale autority radí klidový režim, tak ho mám přivázat k posteli a nechat uřvat?
Přesně tak..
Nevidím jediný důvod proč nejít k vodě.. Vzdyt jí nic není. A ikdyby se něco rozjíždělo, tak si nemyslím že nějaká koupačka může uškodit.
@kozisek, snažila jsem se, aby s tou horečkou neběhala. To znamená pouštěla pohádky, písničky, četla. Když toho měla dost, měla povoleno si hrát s legem, pexeso - prostě tak, ať se moc nevysiluje. Od pátku rána zase řádí jako černá ruka, malá je drak
. @CokeLady, myslím, že 3,5 leté dítě již jde zabavit tak, aby nedělalo kotrmelce při horečce (tedy alespoň to moje - dá to fušku, ale jde to). ![]()