Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Barunkaska píše:
Ahojte mamci, nedavno jsem tu psala, ze moje dcerka ma problemy s pasenim koniku. Prosim neznate nejake cviky na posileni hlavicky a hlavne rucicek? Na brisku byt nechce tak abych ji pomohla trosicku. Budu moc vdecna za kazdej napad.
Dej ji na brisko na gymnastisky mic a drz ji za boky a ruzne naklanej. Za chvili ti poslu vice.
@Kamikadze píše:
Dej ji na brisko na gymnastisky mic a drz ji za boky a ruzne naklanej. Za chvili ti poslu vice.
to delam ale prijde mi ze tim posiluje jen hlavu a ne rucicky.
@Lizzi píše:
@Barunkaska já si nechala napsat rehabky na vlastní žádost, od staršího syna jsem už mělavypozorované takové ty varovné signály, takže jakmile začal přepadávat z bříška na záda a dělat ve dvou mesících letadlo, tak jsem tam nakráčelazoravil se krásně a teď ve 4,5m je v některých věcech i napřed. navíc on má výborný sociální kontakt, takže u některých cviků už ani nepláče a jen na mě zírá s vykulenýma očima a čeká, až docvičíme.
aha tak to je u nas podobny, letadylko a prepadavani a ted asi predilekci, ikdyz u rodicu ji dava na druhou stranu… tak to asi nakracim hned zejtra at uz muzem cvicit. A starsi syn to mel taky jo?
@Barunkaska píše:
aha tak to je u nas podobny, letadylko a prepadavani a ted asi predilekci, ikdyz u rodicu ji dava na druhou stranu… tak to asi nakracim hned zejtra at uz muzem cvicit. A starsi syn to mel taky jo?
U syna stačilo správně namotivovat do vhodné pozice a zapracovat na uvolnění (vše nám ukázali na rehabilitaci), žádná vojtovka nebyla třeba.
Pokud se Ti něco nelíbí, můžeš se objednat k nějaké fyzioterapeutce se specializací na děti i sama jako samoplátce. Já teď takhle chodím s dcerou.
Myslím, že sama si moc jako laik s pomocí videí moc nepomůžeš, protože je potřeba vědět příčinu toho „špatného“ pasení. A to ti řekne jen někdo, kdo se s tím setkává denně. Já třeba po zkušenosti se synem poznala, že malá pase blbě, ale dělala to jinak než kluk a sama jsem ji nedokázala dostat do správné polohy. Fyzioterapeutka mi ukázala jeden hmat (jiný, než u syna) a rázem byla strovnaná jako z učebnice…
@Barunkaska ten měl predilekci ještě ve dvou měsících a celej byl prohlej do céčka, pěstičky dlouho a stačilo cvičit jen tři měsíce a srovnal se
možná by se to srovnalo samo, ale já si to na triko nevezmu, kdybych něco podcenila.. teďka mladší syn je na tom lépe než byl starší, ale zase má ty řemínky, co ho brzdí ve vývoji, takže cvičíme dál..
@Lizzi píše:
@Barunkaska ten měl predilekci ještě ve dvou měsících a celej byl prohlej do céčka, pěstičky dlouho a stačilo cvičit jen tři měsíce a srovnal semožná by se to srovnalo samo, ale já si to na triko nevezmu, kdybych něco podcenila.. teďka mladší syn je na tom lépe než byl starší, ale zase má ty řemínky, co ho brzdí ve vývoji, takže cvičíme dál..
Aha no prohybani taky znam ale to dela kdyz ji neco boli… jej ani nevim co jsou reminky.
@Svistice píše:
U syna stačilo správně namotivovat do vhodné pozice a zapracovat na uvolnění (vše nám ukázali na rehabilitaci), žádná vojtovka nebyla třeba.
Pokud se Ti něco nelíbí, můžeš se objednat k nějaké fyzioterapeutce se specializací na děti i sama jako samoplátce. Já teď takhle chodím s dcerou.
Myslím, že sama si moc jako laik s pomocí videí moc nepomůžeš, protože je potřeba vědět příčinu toho „špatného“ pasení. A to ti řekne jen někdo, kdo se s tím setkává denně. Já třeba po zkušenosti se synem poznala, že malá pase blbě, ale dělala to jinak než kluk a sama jsem ji nedokázala dostat do správné polohy. Fyzioterapeutka mi ukázala jeden hmat (jiný, než u syna) a rázem byla strovnaná jako z učebnice…
tak dekuju za radu, koukam ze se s timhle setkava hodne maminek, trochu si myslim, ze jsem to zpusobila ja tim nosenim ve vertikalni poloze, kdyz ono se ji to tak libilo.
@Barunkaska píše:
to delam ale prijde mi ze tim posiluje jen hlavu a ne rucicky.
Nene, delame to i na cviceni.
A tohle jsem si cetla po narozeni male : http://waity5.blog.cz/…mesic-zivota
@Kamikadze píše:
Nene, delame to i na cviceni.A tohle jsem si cetla po narozeni male : http://waity5.blog.cz/…mesic-zivota
dekuju moc, to je super. hned zejtra zacnu ty cviky delat.
@Barunkaska píše:
dekuju moc, to je super. hned zejtra zacnu ty cviky delat.
Byla bych trochu opatrná. Některé popisované cviky jsou podle mě nevhodné (např. přitahování dítěte do sedu). Hypertonické dítě bych taky nenechávala od ničeho odrážet nohama.
Pokud neni autorka vzdelana v oboru fyzioterapie nebo rehabilitace, tak bych to podle ni take nedelala.. a blog si muze kazdy napsat co chce.. z jakeho zdroje to je?
@Lizzi píše:
Pokud neni autorka vzdelana v oboru fyzioterapie nebo rehabilitace, tak bych to podle ni take nedelala.. a blog si muze kazdy napsat co chce.. z jakeho zdroje to je?
Dole pod těmi cviky je odkaz na nějakou knihu, takže si to autorka zřejmě z prstu nevycucala. Nicméně jak jsem to tak letem světem pročetla, tak ne všechno se mi zdálo ok.
@Svistice píše:
Byla bych trochu opatrná. Některé popisované cviky jsou podle mě nevhodné (např. přitahování dítěte do sedu). Hypertonické dítě bych taky nenechávala od ničeho odrážet nohama.
koukala jsem, ale psali tam od 4.mesicu a vic. pritahovani do sedu bych nedelala ani nahodou.
@Barunkaska Přitahovat do sedu můžeš až dítě, co si umí samo sednout. To je tak v devíti mesicich.
@Barunkaska já si nechala napsat rehabky na vlastní žádost, od staršího syna jsem už mělavypozorované takové ty varovné signály, takže jakmile začal přepadávat z bříška na záda a dělat ve dvou mesících letadlo, tak jsem tam nakráčela
zoravil se krásně a teď ve 4,5m je v některých věcech i napřed. navíc on má výborný sociální kontakt, takže u některých cviků už ani nepláče a jen na mě zírá s vykulenýma očima a čeká, až docvičíme.