Jednorázové kalhotky po porodu - kolik?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
102087
12.2.16 13:38
@teckaa píše:
tyto jsem dostala v porodnici a byly bezva. ja je i prala, bylo leto…
normalne bych je i nosila na bezne noseni, jsou vzdusne, velmi pruzne a prizpusobi se… :palec:

Jojo, já je měla taky a taky jsem je v porodce přemáchla v umyvadle… a nosila ještě 8 týdnů po porodu, krásně drží vložku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
12.2.16 13:52

Já jsem měla v době porodu 100 kg taky a měla jsem vložky vel. L/XL, z lékárny ty síťované. Přišlo mi hodně nehygienické je prát od očisků a tak jsem je zašpiněné vyhazovala. Vzala jsem si jich asi pět, manžel mi pak ještě dovážel. Hodně záleží na síle očistků, vzala bych méně a potom si kdyžtak nehala dovézt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teckaa
12.2.16 13:52

@j.a.n.i1 jeee, ahoj, dlouho jsem te tu nevidela… :mavam:

• Citovat
  • Upravit
teckaa
12.2.16 13:57

@Kačta rozumim, ne kazdymu to pripada ok, ale ja treba malo krvacela, tak jsem je proste premachla…je pravda ale, ze na 100kg jsem nepribrala, tak mi bylo fuk, co mi u vlozku drzi…

• Citovat
  • Upravit
623
12.2.16 15:36

Měla jsem kalhotky ABRI - FIX na mých porodních 69 kg mi byla dobře vel. M ( dělají od XS až po XXL ). Zdají se být malé, ale hezky se natáhnou a přizpůsobí tělu. Stačilo mi do porodnice jedno balení 5 ks ( krvácela jsem málo a vše zachytily porodnické vložky ), takže jsem v porodnici spotřebovala jen 4 ks.
Kupovala jsem je ve zdravotních potřebách a stály 80 Kč ( jedno balení ).
Doma jsem už nosila normální kalhotky a vložku. Neměla jsem žádné poporodní poranění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
12.2.16 19:32

Já měla síťované s nohavičkou od Maxe - brala jsem si jich 7. První jsem vyhodila, ty byly děsné a jak tu někdo psal, tak se mi je nechtělo z očistků prát. Ty další už ale byly OK, měnila jsem si je spíš z pocitu čistoty, tak jsem je pak doma hodila na 60 a používala vesele dál. V době porodu 105 kg a velikost XL - stačily by asi i menší, dost se roztáhnou a přizpůsobí. Měla jsem koupené i ty jednorázové z Tety, ale když jsem viděla ten materiál, tak jsem je „darovala“ kamarádce, která rodila 2 měsíce po mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
787
13.2.16 07:56
@Modesta píše:
@anomisisijá měla tyhle https://www.nejbaby.cz/…ks-v-baleni/
v době porodu jsem měla 93 kg a byly mi akorát. Neprala jsem je teda a rovnou vyhazovala, protože té krve bylo docela dost. A taky prát to v porodnivi, nebo posílat v igelitovém pytlíku domů… ty pratelné jsem si koupila až na dobu, kdy jsem byla doma. Jo a v porodnici mi 3 balíčky nestačily, vožky dost často prosákly (ze začátku jsem se převlékala třeba 4krát denně). Takže doporučuji 4 balíčky, to je 20 ks a je to v pohodě.

93 kg jakou j si brala velikost?' na 100 kg mam brat kdyz mam velke stehna vetsi?? xl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
787
13.2.16 07:57
@jakrop píše:
Já měla síťované s nohavičkou od Maxe - brala jsem si jich 7. První jsem vyhodila, ty byly děsné a jak tu někdo psal, tak se mi je nechtělo z očistků prát. Ty další už ale byly OK, měnila jsem si je spíš z pocitu čistoty, tak jsem je pak doma hodila na 60 a používala vesele dál. V době porodu 105 kg a velikost XL - stačily by asi i menší, dost se roztáhnou a přizpůsobí. Měla jsem koupené i ty jednorázové z Tety, ale když jsem viděla ten materiál, tak jsem je „darovala“ kamarádce, která rodila 2 měsíce po mě.

super takze Max sitovane,, mrknu na net snad sezenu,, a vezmu tedy L :-))
v lete urco unosim i doma pry super i po cisari pry na tu jizvu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
787
13.2.16 08:00

Super holky dekujiii moc jste mi pomohla kazda z vas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
13.2.16 08:44

@anomisisi když tě budou škrtit dole kolem stehen, prostě je po straně trochu nastřihni, já to tak dělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6078
13.2.16 14:51

@anomisisi

na tom nejbaby je pouze jedna velikost. A kdyz jsem si kupovala pak jine v lekarne, bohate mi stacila velikost L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
30.4.25 19:12

Ahoj, můžu poprosit o radu, protože mi z toho jde hlava kolem :D Jak prosím ideálně řešit poporodní kalhotky a vložky? Čtu, že kalhotky jsou jednorázové i pratelné a vložky bývají nějaké lepící i nelepící. Jako prvorodička nemám vůbec zkušenost, tak nevím, co je jak pohodlné, praktické a kolik se toho pak spotřebuje i s ohledem na cenu.

Jsou třeba lepší ty lepící vložky, že se nepohnou a tedy spíše zabrání protečení? Ale nepoškodí se pak při odlepování ty síťované kalhotky, abych zas neměnila i kalhotky 20× za den pokaždé s vložkou? Nebo třeba jednorázové kalhotky se poškodí a musí se měnit s každou vložkou, ale pratelné jsou odolnější a vydrží bez problémů opakované lepení? Vůbec nevím, co je lepší/horší a jak to kombinovat.

Nechci nakoupit obří zásoby jak pro celou porodnici nebo zase po půl dni zjistit, že mi něco došlo. Moc díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1593
30.4.25 19:24

@Leni95 Lepici poporodni vlozku jsem teda nezaznamenala, mela jsem nelepici, a bylo to v pohode. Kalhotky jsem mela sitovane, zda byly pratelne, nevim, ja je preprala jednou, dvakrat. Pouzila jsem fixacni kalhotky na inkontinencni vlozky, byly s nohavickami. Prvni dva dny po porodu jsem mela vlozky dve velke, pak uz jen jednu velkou a cca za 10 dni jsem presla na mensi a pak uz klasicke menstruacni. Jinak u tech vlozek je dobre spis nez lepi/nelepi, resit zda je prodysna nebo ne. Pri hojeni poraneni je ta prodysnost pry zasadni, poraneni jsem nemela, tak nemuzu potvrdit, ale smysl to dava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí