Jednorázové vyplácení rodičovského příspěvku na první dítě

Anonymní
14.9.21 11:27

Jednorázové vyplácení rodičovského příspěvku na první dítě

Dobrý den, mám dotaz, vzhledem k tomu že dnes na úřadu mají jen do 11:00 tak jsem se nestihla dovolat. Byla jsem řešit rodičovský příspěvek na druhé dítě, které se narodilo 1.9. při čemž se paní zeptala jestli mužský pracuje v ČR a že můžeme mít nárok na vyplacení rodičovského od prvního dítěte. Samozřejmě mi v tu chvíli nedošlo se zeptat jak to je v případě, že první syn má otce jiného, soudem je syn svěřen do mé péče, vychovává ho otec teď narozeného druhého syna, ale v rodném listě je stále biologický otec kvůli soudem stanovenému výživnému. Dali nám papíry na vyplnění a vyplácení. Otázka zní, musí to vyplnit biologicky otec dítěte? Který to samozřejmě nevyplní a přijdeme tak zbytečně o 90tis. A nebo jde o domácnost? Protože je podmínka aslepson jednoho pracujícího. Děkuju za odpověď, samozřejmě nejde o to, že bychom se bez peněz nehli, jen když je možnost peníze od státu dostat, tak toho chceme využít. :hug: děkuju za odpověď

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3032
14.9.21 12:08
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám dotaz, vzhledem k tomu že dnes na úřadu mají jen do 11:00 tak jsem se nestihla dovolat. Byla jsem řešit rodičovský příspěvek na druhé dítě, které se narodilo 1.9. při čemž se paní zeptala jestli mužský pracuje v ČR a že můžeme mít nárok na vyplacení rodičovského od prvního dítěte. Samozřejmě mi v tu chvíli nedošlo se zeptat jak to je v případě, že první syn má otce jiného, soudem je syn svěřen do mé péče, vychovává ho otec teď narozeného druhého syna, ale v rodném listě je stále biologický otec kvůli soudem stanovenému výživnému. Dali nám papíry na vyplnění a vyplácení. Otázka zní, musí to vyplnit biologicky otec dítěte? Který to samozřejmě nevyplní a přijdeme tak zbytečně o 90tis. A nebo jde o domácnost? Protože je podmínka aslepson jednoho pracujícího. Děkuju za odpověď, samozřejmě nejde o to, že bychom se bez peněz nehli, jen když je možnost peníze od státu dostat, tak toho chceme využít. :hug: děkuju za odpověď

Ten který je v rodném listě, takže podle mě biologický.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20926
14.9.21 12:10

Nikde tahle informace dohledat nejde. Takže jsem zvedavej co na tom úřednice na UP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.21 08:21
@Cenarius píše:
Nikde tahle informace dohledat nejde. Takže jsem zvedavej co na tom úřednice na UP.

Tak jelikož se to váže na rodičovský příspěvek nově narozeného dítěte, vyplňuje biologicky otec nově narozeného a otec co vychovává i první dítě. Otec v rodném listě staršího dítěte vyplňovat nemá. :mavam: kdyby Vás to zajímalo jak jsme dopadli :mavam: :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat