Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Neboj, neboj bude to dobré, kluk to měl také tak, první se těšil, pak se mu nechtělo a nakonec, když se vrátil byl velice nadšený. Určitě je tam nenechají tesknit.
@terinka4444 píše:
Ahoj, jdu si postesknout. Právě jsem vypravila dceru na tábor, 8 let, první tábor, první odloučení. Byla včera tak nadšená, tak se těšila… s dneska scéna jak hrom, držela se mě, prosila, ať jí neopouštím, že nechce, strašný to bylo. Stejně jsem ji poslala. Teď si tu sedím a brečím, nějak to nemůžu ustát. Nesmí mít telefony, žádné spojení. To nevím, jestli tohle dám. To vám povím, že být matkou a správně rozhodovat je někdy pekelně těžký
Ahoj, úplně tě chápu, ale uvidíš, že děti se rychle zocelý a nakonec přijede nadšená a bude chtít jet znovu ![]()
A nebyla nikde ani na škole v přírodě?
Náš jo, už 3× a pak taky na týden na sopustředění v Polsku.
Teď se zatím moc těší, ale taky to trochu řeším, budou tam úplně cizí lidi i děti. Posadíme ho v Praze na autobus a pojede cca 200 km.
Neboj se o ní, jen si poplač a posílej jí dopisy
![]()
Určitě to zvládne!!
Ne, naše škola na školu v přírodě s takhle malými nejezdí. No zatím pohoda, mamka s tátou jí vezli, psychicky nevydrželi a ubytovali se tam zatím do zítra
Ten tábor je v areálu Machova mlýna. Takže kus jsou chatky, kde běží tábor a kus je hotel, tak se ubytovali v hotelu a sledují z dálky co se děje
jsme fakt úchylná rodina
Ale malá prý v pohodě, usmívá se a běhá s dětma.
@terinka4444 píše:
Ne, naše škola na školu v přírodě s takhle malými nejezdí. No zatím pohoda, mamka s tátou jí vezli, psychicky nevydrželi a ubytovali se tam zatím do zítraTen tábor je v areálu Machova mlýna. Takže kus jsou chatky, kde běží tábor a kus je hotel, tak se ubytovali v hotelu a sledují z dálky co se děje
jsme fakt úchylná rodina
Ale malá prý v pohodě, usmívá se a běhá s dětma.
@terinka4444 Tak to.jsou dobre zpravy ![]()
Proc uchylna?
Je dobre, ze se tam ubytovali
Alespon mas prehled a jsi v klidu ![]()
@terinka4444 těm co se nechce bývají nejvíc nadšené a chtějí jet znova (co říkali známí tak dětí přijedou z tábora a už by nejlíp zamlouvali tábor na další rok a ve stejném termínu jak pojedou ostatní kamarádky)
Tam jsou lidé co to s dětmí umí takže si myslím že za týden tady budeš psát jak přijela dcerka nadšená ![]()
Moje děti (dvojčata kluk a holka) odjely minulou neděli na dva týdny na tábor. Kluk měl domluveného kamaráda do stanu, dcera ne. Dcera byla u autobusu taková zvadlá, ale už když nastoupila do autobusu, seděla s holčičkou, se kterou chodila do školky a zářila jako sluníčko. Předpokládám, že jsou holky spolu ve stanu.
Jak se děti mají netuším, protože mi přišel jeden pohled na kterém bylo napsáno: „pro mámu“
a ani nebyl podepsaný. Podle písma hádám, že ho psal kluk. Říkám si, že se zřejmě vyčerpal přepisováním adresy a na pořádný text už mu nezbyla energie.
Já už jsem dětem poslala každému dva dopisy a pohled.
Nicméně mi v práci kolegyně řekly, že je lepší, když děti nepíšou, protože je vidět, že jsou pořádně zaměstnané a nemají čas na psaní. Navíc by se jim mohlo stýskat a mohly by si stěžovat. Takže si říkám: žádná zpráva, dobrá zpráva
.
Děti jdou po prázdninách do třetí třídy. Na táboře jsou poprvé, jely s turistickým oddílem, znaly jen pár děti. Už vím od bývalé hlavní vedoucí, že mají režim, jako jsme měli my, tedy budíček, rozcvička, nástupy, noční hlídky… přesně tak, jak jsem dětem vyprávěla, co jsme zažívali my a co děti doufaly, že zažijí také.
@terinka4444 píše:
Děkuju za podporu, vážím si toho.
Ahoj, tak jak to nakonec dcerka zvládla? ![]()