Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A to už před 14dny viděla Dr. srdíčko????? No,nevím,asi má dobrý ultrazvuk. V tom případě by ho viděla dobře i dnes a ještě o něco líp!Takže buď si vůbec není jistá sama sebou,nebo se dnes zdráhala ti sdělit,že těhotenství neprosperuje. Já bych vyhledala jiného lékaře.
jj viděla .. říkala že dneska to jde špatně vidět ale srdce nevidí..
Já se přiznám, že osobně jsem srdíčko neviděla, ale doktor mi ho dal poslechnout a bylo to jasné. Tvá doktorka asi zvuk nemá, co? Každopádně to čekání by mě zničilo. Mladá, nemladá, je to tvoje dítě a ty ho chceš teď a ne čekat, až budeš podle ní dost stará ![]()
Asi bych zkusila zavolat i do té nemocnice, jestli by to nějak nešlo udělat, však je zítra ještě pracovní den, tak ať nepruděj a vezmou tě. Držím palce, ať to vyjde ![]()
Jo a asi bych se také porozhlédla po jiné dr., když s ní i okolí mělo nějaký problém, tak to asi není super lékařka ![]()
@Liduše presne nezáleží na věku.. asi nemá zvuk , zítra si do té nemocnice zajdu taky mě to čekání zabíji ![]()
@kikinka158 budu na tebe myslet, já jdu zítra taky na kontrolu, tak snad budeme mít obě dobré zprávy ![]()
Uz toho nebuď smutná, uvidíš, nějak to dopadne. Opravdu jsi mladá, a kdyby to nevyšlo, určitě to půjde rychle znovu. A tady jsi nenapsala jednu zásadní věc, na naší diskusijsi psala, že miminko má po 14 dnech od minulé kontroly pořád 5mm, pokud to tak není a jen neviděla srdíčko, tak to vůbec není tak jisté a ještě může být všechno vpořádku. Pokud ta velikost opravdu zůstala stejná, je to podle mě malinko, protože my jsme vyrostli za dva týdny z 5mm na 21mm. Tak se neboj. ![]()
@Liduše Jseš si jistá, že srdce lze slyšet od 7 týdne? Doktorka ho si ho poprvé poslechla až někdy v cca 18 týdnu. Ale nevím, jen soudím podle své zkušenosti.
@kikinka158 určitě si zkus někam dojít, přece tě musí pochopit v jakém stresu teď seš. Já bych si nedovedla představit čekat takovou dobu.
@andreiika no, tak jistá si teda jsem (nebo nevím, co mi to tam pouštěl)
Byla jsem podle UZ přesně 7+0 a říkám: Je tam srdíčko? A on: Vy ho nevidíte? NE. Tak poslouchejte
a normálně jsem slyšela srdce a na monitoru běhala taková ta zvuková čára
Kdo ví, co mi to teda pustil
ale kámošce to pustil taky v 7+0. Ten doktor nás asi pěkně balamutí ![]()
Minule na kontrole si ho nepouštěl (on by si ho asi nepouštěl ani v tom 7+0, to pouštěl pro mě), on ho viděl pěkně a hlavně věděl, co má vidět, kdežto já na to mžourala a neviděla vůbec rozdíl oproti 5+0 ![]()
tak já jdu na kontrolu 6+3, tak to už by tam mohlo srdíčko taky být že? no je to těsně, možná ještě néé, ale kéž by.
Jasně že na věku nezáleží, někdo ve 30 necítí potřebu mít dítě, někdo v 19 touží. Hlavně ale změň toho doktora - v nemocnici jim řekni, co a jak, třeba ti někoho doporučí.
@kikinka158 píše:
@Mishka85 to je pravda ale už moc nedoufámuž bych chtěla pondělí abych věděla co a jak teda
andreika, samozrejme ze drive, v 18.tydnu to je sakra dlouha doba od prvniho tlukotu srdce, ktery jde slyset.
Liduse, kdyz jste videly „tu caru“ a slysely i zvuk, nikdo vas nebalamuti, to je zkratka tlukot srdce.Tohle by tezko doktor na ultrazvuku nejak zfalsoval.
![]()
kiki,urcite zmen doktora,ja si taky rada necham nekoho doporucit od ostatnich.....a hlavne se zitra ozvi!!! preju aby bylo vse v poradku!!!
@kikinka158 je mi to moc líto, nějak to zvládni a hurá do nového snažení ![]()