První rok v MŠ: Jednu učitelku miluje, s druhou pláče

Anonymní
5.11.24 18:33

Jednu učitelku miluje, s druhou pláče

Dcerka nastoupila v září do školky, bohužel se to neobešlo bez pláče. K adaptaci mám trochu výhrady…

V samotné školce je spokojená, loučení je pořád těžké. Vysledovali jsme ale, ze pláče jen s jednou učitelkou. Ta oblíbená je taková aktivní, energická, usměvavá, zpíva, dělá legraci.

Ta neoblíbená vlastně není sympatická ani nám. Neusměje se, pořád jen někde sedí. Kouká nabručeně, je tedy dost obézní, celkově bez energie. Působí na nás protivně a lehce hrubě. Ptala jsem se, jestli není ošklivá, nebije děti, tak to dcera řekla, že ne.

Setkali jste se někdy s tímhle?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8674
5.11.24 18:57
@Anonymní píše: Více

Taky jsem měla ve školce oblíbenou a neoblibenou učitelku. A přesně jak píšeš, oblíbená milá, aktivní a ta druhá nabručená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16990
5.11.24 19:50
@Anonymní píše: Více

Ahoj,

no jasný, každý máme oblíbence a neoblíbence a děti to dávají napropsto bezprostředně najevo, nebojí se to i nahlas říct :nevim:

Je to normální. :nevim:

Moje starší dcera je velmi prosociální a miluje všechny. Moje mladší dcera si hodně vybírá a učitelka nemusí být ani nabrušená, ale prostě hlučná, pro ni nečitelná a už se straní :nevim:

První měsíc v první třídě ani nechtěla mluvit, už se pomalu aklimatizovala a začíná brát učitelky na milost. ALE třeba družinářku (milá, klidná, chápavá, nespěchá) miluje od prvního dne, prostě ji sedla. Nebo třeba učitelku z klavíru naprosto miluje taky od prvních dnů (a zase starší, milá, klidná, dává ji prostor, naučila se, že na ni nemá moc sahat - ale už ji nechá na sebe sahat a dokonce se k ní minule přitulila a řekla ji, že ji má ráda)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2412
5.11.24 20:30

Nevím, jak tě napadlo, že by učitelka ve školce bila děti. To si nesmí dovolit nikdo.
A nesympatické učitelky ve školce pracujou, to je holý fakt. U nás v předškolácích je pár učitelek, před kterými se radši klidím i já. Už teď se děsím, kterou z nich dcera příští rok chytne. Bohužel to neovlivníš v žádné instituci, na ZŠ a SŠ to bývá ještě horší. Možná je i lepší, když dítě vidí, že ne všichni jsou vždycky milí a hodní. Aspoň pak nebude mít takový šok později.

A teda i na méně oblíbenou učitelku se dá zvyknout, pokud její chování není nějaký neakceptovatelný extrém. Minulý rok měla dcera ve třídě super hodnou a méně hodnou učitelku (druhá jmenovaná před důchodem a evidentně už se na něj těší víc než do práce). Extrémně hodná dostala na starost nejmladší třídu a odešla, ale dcera stejně dala přednost méně hodné učitelce před úplně novou a teď je ráda, že je pořád ve stejné třídě a nepřeřadili ji jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
5.11.24 21:00

Moje děti to tak taky měly. Většinou je jedna učitelka víc oblíbenější a druhá méně. A vidím to i u sebe. A jsem obézní 😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24765
6.11.24 16:42

To je úplně normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin