Jedovaté rostliny

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
19784
27.2.16 22:29

Diefenbachia obsahuje v buňkách listů jehličky šťavelanu vápenatého. Ty při žvýkání rozpíchají buňky sliznice úst a hltanu, způsobí uvolnění histaminu ze žírných buněk, otok a případně udušení. Není v pravém slova smyslu jedovatá, šťavelan vápenatý je nerozpustný ve vodě, ale výše uvedeným mechanismem může způsobit smrt otokem dýchacích cest a následným udušením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
27.2.16 22:37
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.5.16 10:38

Je prosím dračena jedovatá? Děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5896
4.5.16 14:23

@Jana13091979 Dracena není :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenentka
6.5.16 22:29

Bougainvillea?

• Citovat
  • Upravit
Elenentka
24.10.16 21:28

Náhodou jsem narazila na tento článek - http://www.ucitelskenoviny.cz/?…

• Citovat
  • Upravit
1461
20.5.18 09:47

Dracena

Ahoj. Holky může mi někdo říct jestli je dracena jedovatá? Někde píšou ano, někde ne. Může se něco stát, když se jen třeba olízne ale nesní list? Tak pro zajímavost spíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.5.18 10:02

Ahoj Arum zkus se raději zeptat nějakého odborníka, nevěřila bych internetu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
24.9.21 14:44

@MarketaD Ahojky, heleď ptala jsem se tatínka a ten my sdělil toto (snad ti to pomůže): jedovaté Toulcovka neboli Lopatkovec, Aglaonema, Diffenbachie, Šplhavnice. Dracény se rodiče zbavovali když jsem začala lézt, zahradník řekl, že je jedovatá. Jako skoro většina exotických rostlin. Když je rostlinka malá rozhodně se jí nezbavuj, stavět květiny do výšky, aby prcek nedosáhl. Protože hodně z nich čistí vzduch od volných radikálů. Já jako kytičkový závislák mám doma hodně jedovatých vzácných rostlin a rozhodně bych to takto udělala. Do výšky. Pokud Dracéna je velká. Tak ji dát na místo kam malý bude moci jít pouze s dozorem. Ale škoda se toho zbavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
24.9.21 21:42
@ArumLily0 píše:
Ahoj. Holky může mi někdo říct jestli je dracena jedovatá? Někde píšou ano, někde ne. Může se něco stát, když se jen třeba olízne ale nesní list? Tak pro zajímavost spíš

Podle Wikipedie obsahuje jedovaté saponiny a glykosidy a bývá příčinou otravy koček, které ji rády okusují. Působí jim zažívací potíže, zvracení a průjmy, někdy krvavé. Prognóza je příznivá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí