Jeho děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33747
22.12.19 20:28
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
Prosím o radu, jelikož to nemám s kým probrat píšu sem. Můj manžel má z předešlého manželství dceru 17 let. Bydlí u nás. Ale už to psychicky nezvládám. Vůbec nic doma nedělá, kromě nepořádku. Když není doma manžel má spoustu reci, jak ji řekne co má udělat, co si uklidit atd. Ale teď už ji vůbec nic neříká. Nejhorší je, že si neuklizi ani po sobě. V pokoji má plno nádobí na kterém je plíseň. Odnasi si jídlo do postele, takže si to asi umíte představit. Má tam různé džusy, ve kterých je také plíseň. Plno prachu, obleceni nahazene všude. Papírky od čokolád atd také všude. Ještě mám s manželem malou dceru 4 roky, na ni je manžel přísný, musí po sobě uklízet a beda, jak něco zapomene. To samé i já, když dám ovladač na špatné místo je oheň na střeše. Když mu řeknu, proč nedomluvi dceri, aby alespoň to nádobí odnesla do kuchyně co se jí hromadí v pokoji řekne mi na to, že nemá cenu ji něco říkat, že ho stejně neposlechne. Chtěla jsem aby ji aspoň řekl, aby jedla v kuchyni a neodnadela jídlo do pokoje, ale říkal, že ji to klidně řekne, ale že ví, že za dva dny so ho tam bude brát stejně. Jinak ji pořád leze do zadku a ve všem ji pochlebuje. Zařídil ji pokoj jak chtěla, má opravdu všechno, se svou matku mají také dobrý vztah a má i přítele, asi víc partnerů Teda. Přijde mi divné, že v 17ti letech nemusí doma vůbec nic dělat. Nedávno ji manžel i něco řekl, s čím by chtěl pomoci, ale ona nehla brvou, takže ji nic neřekl a nechal to tak. Prý nic dělat nemůže, že ho stejně neposlouchá a že se nechce rozčilovat. Takže celý dům je na mě, co se týče úklidu, vaření, praní atd… V koupelně je po ní také věčný nepořádek. Když se jí něco snažím říct já, tak se jí manžel jeste zastane a já si připadám jak blbec. Včera když jsem se zeptala, jestli si už ty hnijici věci z pokoje odnesla, řekl mi proč pořád proti ní neco mám a proč ho proti ní stále popichuji. Já by ale chtěla aby ji řekl základní věci, které by mohla dodržovat. Teď se třeba tři dny ani nesprchovala. Do pokoje za ní chodí někdy i má dcera, úplně se bojím, aby tam něco nechytla, ale bojím se už tady i něco říct, jelikož manžel na mě okamžitě vyjede.

Takže když se jeh dcera chová jako čuně, tak se nebude rozčilovat, ale na tebe jo? A na vaší dceru taky? Aha, tak jo. Tak ať si po své drahé prasátkoidní dceři uklízí sám, a je klid :palec: Víc bych neřešila, když on taky ne. Proč je necháš, aby se takhle chovali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.12.19 20:32
@arinecka píše:
Takže když se jeh dcera chová jako čuně, tak se nebude rozčilovat, ale na tebe jo? A na vaší dceru taky? Aha, tak jo. Tak ať si po své drahé prasátkoidní dceři uklízí sám, a je klid :palec: Víc bych neřešila, když on taky ne. Proč je necháš, aby se takhle chovali?

Protože nevím co s tím. Manželovi se to snažím vysvětlit, ale asi to nechce chápat. Taky mě napadlo to nechat, ať to uklízí po ní on. Ale nevím, kam tohle povede…

• Citovat
  • Upravit
2932
22.12.19 21:10

@Mysticlipstick ok tak už jsi párkrát napsala, že je holka špatně vychovaná a rodiče udělali chybu. Myslím si, že zakladatelka tohle ví a vidí v jaké situaci se nachází a proto sem přišla pro radu jak s ní jednat. Jo a opravdu si nemyslim, že rozvod rodičů znamená, že je ok mít v pokoji plesové jídlo a pití. Nebo tobě by to opravdu nevadilo? Že by se u tebe doma každou chvilku pohybuje jiný kluk? Zakladatelka tam žije 10 let tak tam nejspíš doma je, dcera tam bydlí 4 roky :nevim: chápu, že holka to má taky těžké, ale přece to není omluva pro její chování.
Zakladatelko opravdu mě mrzí tvá situace. Asi bych ji do pokoje nechodila, malou tam nepoustela a rozhodně po ní neuklizela. Pak bych si s ní zcela vážně a bez výčitek promluvila zda se jí zda v pořádku jak žije, zda ji nepřijde něco špatně na jejich hygienických návycích, prostě ne přednáška, ale ptát se jí a snažit se ať se vyjádří. Hodně sil do budoucna přeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
22.12.19 21:26
@Anonymní píše:
Cizí bylo myšleno v uvozovkách. Že to není vlastní dítě. Proboha nemusíte se chytat každého slova. Prala bych vám ji na jeden víkend domů. Rozhodne to není žádná chudinka, jak si tady myslíte. Asi by jste se hodně divila. Ale chápu to, že po pár řádcích si člověk nemůže udělat ani pořádnou představu.

Ja ji neobhajuju, jen ti chci vysvetlit, ze je to dite a ty jsi dospela. Nemusis se rozcilovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
22.12.19 21:37
@thalasan píše:
@Mysticlipstick ok tak už jsi párkrát napsala, že je holka špatně vychovaná a rodiče udělali chybu. Myslím si, že zakladatelka tohle ví a vidí v jaké situaci se nachází a proto sem přišla pro radu jak s ní jednat. Jo a opravdu si nemyslim, že rozvod rodičů znamená, že je ok mít v pokoji plesové jídlo a pití. Nebo tobě by to opravdu nevadilo? Že by se u tebe doma každou chvilku pohybuje jiný kluk? Zakladatelka tam žije 10 let tak tam nejspíš doma je, dcera tam bydlí 4 roky :nevim: chápu, že holka to má taky těžké, ale přece to není omluva pro její chování.
Zakladatelko opravdu mě mrzí tvá situace. Asi bych ji do pokoje nechodila, malou tam nepoustela a rozhodně po ní neuklizela. Pak bych si s ní zcela vážně a bez výčitek promluvila zda se jí zda v pořádku jak žije, zda ji nepřijde něco špatně na jejich hygienických návycích, prostě ne přednáška, ale ptát se jí a snažit se ať se vyjádří. Hodně sil do budoucna přeji.

A kde ji omlouvam? :) Spina a bordel je jen zastupny problem, oni maji mnohem zavaznejsi problemy a to komunikacni, vztahove. Jak zakladatelka se svym partnerem, tak otec s dcerou, dcera s macechou. Me z toho jako nejvetsi budiz k nicemu vychazi zakladatelky partner, tohle by mela resit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.12.19 22:45
@thalasan píše:
Zakladatelko opravdu mě mrzí tvá situace. Asi bych ji do pokoje nechodila, malou tam nepoustela a rozhodně po ní neuklizela. Pak bych si s ní zcela vážně a bez výčitek promluvila zda se jí zda v pořádku jak žije, zda ji nepřijde něco špatně na jejich hygienických návycích, prostě ne přednáška, ale ptát se jí a snažit se ať se vyjádří. Hodně sil do budoucna přeji.

Opravdu moc děkuji. Vážím si toho.

• Citovat
  • Upravit
33747
22.12.19 22:59
@Anonymní píše:
Protože nevím co s tím. Manželovi se to snažím vysvětlit, ale asi to nechce chápat. Taky mě napadlo to nechat, ať to uklízí po ní on. Ale nevím, kam tohle povede

Tak mu to nevysvetluj. Je to jeho dcera, tak at se stara. Ty mu muzes pomahat, ale ne tak, ze budes jejich sluzka prece.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33747
22.12.19 23:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106411
23.12.19 10:38
@Bubla Bůčková píše: Četla jsem začátek. Dobře ti tak. Mně přivezt domu macechu v 17 letech, tak ju taky vypískam :P
proč dobře jí tak ?
@Petkaelik píše:
Tady tě litují a podporují asi samé macechy. Sama jsem macecha dvou dětí ( dcera manžela 18 let a má vážné psychické problémy a syn manžela 21 let studuje VŠ u nás ve městě, tak s námi bydlí v 3 kk celý školní týden. Sama mám dítě z prvního manželství (7) a spolu s manželem dceru 1,5 roku. Mám děti svého muže ráda i když syna víc. Brala jsem si ho s dětmi a závazky. Ty bydlíš u manžela v domě a možná tam jeho dcera vyrostla a žila se svou mámou. Taky nevíme jestli si nenašel táta tebe a pak se nerovedl. Závidíš puberťačce, že se válí s klukama v posteli a nepomáhá, ale nejspîš nebyla k ničemu od dětství vedena. To, že nemá s tebou po letech žádný vztah je určitě i tvá vina. Upřímně manžel na tvè straně není a jestli furt jen slyší tvé výtku k jeho dítěti, tak se nedivím. Brala sis ho i s ní, tak neříkej, že je holka cizí. Nápady s nástěnkami jsou trapné a do jejího pokoje ji nelez.

jasně, za všechno macecha :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
23.12.19 10:49

@Venetia já mám takovej blbej názor, že kdyby, když jim chlap řekne, že má doma malý děcko, ženský utíkaly, protože z toho po všech stránkách nekouká nic dobrýho, bylo by všem lépe. Ale na druhou stranu přiznávám, že i v okolí vidím druhou založenou rodinu a všechno zalitý sluncem, takže neříkám „všichni“. Každopádně je to stejně dobrej nápad, jako bydlení s tchýni… Jo stovkám lidí to klape, ale tisíce jiných pláčou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
23.12.19 11:02
@Anonymní píše:
Vubec ti to nezavidim. Mela jsem doma to same, akorat to byla moje vlastni dcera. Jako kdybych to psala ja. My jsme teda s manzelem spolupracovali, nicmene to nevedlo vubec nikam. Mela nas na haku. Totalne. Nehlo s ni nic. Ani nekolikero terapii u ruznych poradcu a psychologu. Bojkotovala i to :-( Nakonec s nama prestala komunikovat uplne. „Hnuj“ v pokoji jsme nakonec vyresili tak, ze z nej ma „holopokoj“. Postel, stolek, skrinku, s tim, ze cokoliv neodnese, bude odneseno a zamceno. Cokoliv nevypere, bude vyhozeno. Co neuklidi bude vyhozeno, pokoj zamcen a muze spat treba v kuchyni nebo na chodbe. Pomohlo at tohle. Jakakoliv domluva, cukr nebo bic, byla naprd. Jakykoliv krok vstric jejim pranim vyuzila a svoje sliby neplnila. Uz v tom jedeme 4. rok a jikam to nevede… Ja se nemuzu dockat, az vypadne nadobro. Kdo nezazil, nepochopi, jak zoufale to je, kdyz se cam v hlave honi, kde jste udelali chybu, co je ve vas spatne, proc se to deje prave vam a vlastnimu diteti… Prosim anonym a nebo smazat.

ale presne TAKTO bych ten problem resila ja. Ja bych si nervy necuchala.

Plus jidlo bych ji nedovolila nosit do pokoje. Uvarila bych, nabidla bych jidlo v kuhyni u jidelniho stolu, pokud by mela tendence odejit s plnym talirem, zastavila bych ji, ze s tim nikam nepujde. Jidlo jsem varila JA, ja rikam, ze se bude jist v kuchyni a pokud ji neco vadi, tak at si vari sama. Coz by nakonec mohlo tak i skoncit, ale pak bych zkusila i tu variantu holobyt a co najdu na zemi neuklizene, to rovnou vyhazuju do kose, i kdyby to byl novy svetr za 3000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
23.12.19 11:18
@Anonymní píše:
No nebylo ji 17. S manželem jsme 10 let. Ale to je jedno. A ať mě klidně vypiska, kdyz bude uklízet to co jí plesnivy v pokoji. :lol:

a víš co, to je právě ono…kdyby se ty vztahy budovaly už v těch sedmi letech, nemuselo to takhle dopadnout :?
Nakonec je to vopruz pro všechny. Puberťačku očividně nikdo nikdy pořádně nevychovával (jinak by si nedovolila nechat hnít nádobí v pokoji v takový míře), neměla nastavený mantinely, s pubertou se to pak jen zhoršuje. Kradla věci ze skříní? Jak se to řešilo? Asi nijak.
Kdybyste možná tehdy makali na vztazích všichni, tak dneska by tě holka respektovala, aspoň základně. Ono se to naprd poslouchá, ale věc, co se zanedbala tehdy, se teď vrací :? Tohle je věc, co už teď tak úplně nemáš šanci ukočírovat, měl by se do toho výrazněji vložit otec. Prostě jí postavit před hotovou věc, že buď bude fungovat podle základních pravidel, nebo může jít třeba do háje. Že se nesprchuje by mě netankovalo, její boj, její smrad, ale aby mi z jejího pokoje po baráku běhaly pomálu štěnice, to bych taky ječela.

Problém je prostě v tom, že si v domě, který ti neříká pane, s dcerou, která tě neposlouchá, všichni tě tam vlastně mají dost na háku. Je možná hnusný to tak říct, ale jaký sis to udělala, takový to máš :nevim:

Každopádně, z jejího pokoje bych si udělala zakázanou zónu, ať si to uklízí, pere i obstarává stravu sama. Tebou uvařené jídlo se jí v jídelně. Velká je na to dost. Třeba jí dojde, že jí nebudeš dělat služku a ještě jí při tom líbat zadek, aby se neurazila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106411
23.12.19 11:25
@Bubla Bůčková píše:
@Venetia já mám takovej blbej názor, že kdyby, když jim chlap řekne, že má doma malý děcko, ženský utíkaly, protože z toho po všech stránkách nekouká nic dobrýho, bylo by všem lépe. Ale na druhou stranu přiznávám, že i v okolí vidím druhou založenou rodinu a všechno zalitý sluncem, takže neříkám „všichni“. Každopádně je to stejně dobrej nápad, jako bydlení s tchýni… Jo stovkám lidí to klape, ale tisíce jiných pláčou.

V tom souhlas, problém je v tom, že kdo nemá zkušenost nedokáže si představit co vše to bude obnášet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
23.12.19 11:34
@Venetia píše:
V tom souhlas, problém je v tom, že kdo nemá zkušenost nedokáže si představit co vše to bude obnášet

Navíc tohle je klasika, dítě kolem 5 let, v ideálním případě roztomilý kulíšek, kterýho si koupíš zmrzlinou a pak mu před pubertou šup domu nastěhujes nového sourozence a puberťák má jako koukat na to rodinný štěstí :nevim: takhle když tam holka bydlí, tak je to prostě průser no. Ať se zakladatelka zamýšlí, jestli tehdy nebyl kolem ní někdo jiný, bezdětný… Do toho mám tyhle typy spojeny s tím brečenim, jak oni nic a ex byla čarodějnice a teď křičí po dítěti i nové ženě. No tak asi kecy v kleci zas, že. Ještě doplním, já mít nezvladatelnou puberťačku, tak ji taky odešlu k otci a jeho nový dokonalý rodince, ať taky sliznie smetanu, že… (Viz. Filip v Ulici, milenka má jen oči pro pláč :) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
23.12.19 11:37

Moje segra ted resi neco podobneho, ale nastesti ne tak brutus.

Vyvdala 2 kluky, na ktere se vychovne nejak zapomelo. Respektive, tatinek nevychovaval vubec, protoze chtel, aby ho kluci meli radi, takze kdyz je mel u sebe doma, tak jenom hrali hry na pocitaci, delali blbiny a bordel. Matinka se sice o nejakou vychovu pokousela, ale asi to nebyla zadna slava. Bordel ma pry doma uplne spickovy, takze kluci nebyli vedeni co se tyka poradku k vubec nicemu. Navic ten mladsi se nechaval jeste na 7 letech krmit. Nejedl sam, muselo se mu davat jidlo pekne az do pusinky. V restauraci se chovali jako zviratka a dokonce po sobe udaljne hazeli jidlo a podobne excesy.

Obdivovala jsem segru, ze na tohle ma nervy. Ja bych to endokazala. Sestra ma ale tak trochu svatozar asi, tak pomalu a polehoucku zacala delat zmeny. Ze zacatku to jeste nejak slo, ale jakmile trosinku pritlacila, byl ohen na strese. Starsi je uz v puberte, ten to zacal bojkotovat komplet a stezoval si babicce, ktera nema absolutne zadnou soudnost a misto toho, aby mu domluvila, tak se postavila na jeho stranu. Mladsi hazel hystericke sceny, kdy klidne na 8-9 letech lezi na zemi, kope jak batole v obdobi vzdoru a jeci 2h v kuse, dokud mu nedojde sila. Je schopny to zopakovat x krat za den, kdyz ma spatny den.

Do toho segra tehotna a pak s miminkem. Obrovsky dum, ktery pak po nich muze furt uklizet a kdyz jim neco rekne, tak na ni zacnou rvat, ze ji nenavidi.

No nezavidim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect