Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Hele já z toho vyrostla. Teda nekradla jsem, ale bordel, humus nechutnej to jo. Já byla v opozici vůči vlastní mámě, na úklidu si zakládala, ale taky lhala, měla milence, nám jako dětem lhala a ubližovala. Měla jsem v dospívání deprese, které se vrátily načas i v dospělosti a byly spojené se zanedbáváním prostředí i sebe. Jinak jsem funkční máma dvou dětí a pracuju na vedoucí pozici a uklízet mě i baví. Chaos mám jen na pracovním stole, pravda bez hnití. Jen se klepu až přijde puberta na moje holky.
sem si tak uvědomila, že já sem byla (a ještě v něčem dodnes jsem) pěkný prase, a taky to byla opozice proti mámě…a dneska sem dospělá, funkční, troufám si říct jinak dost inteligentní, máma od dítěte a žiju vlastně úplně normální život ![]()
@Mar__tanka1983 píše:
On to ani tak hopem nevzal, spíš do toho byl vhozen. To by bylo na delší povídání, ale každopádně výsledek je ten, že jeho „údajně neplodná“ milena do toho „překvapivě“ vlítla na první dobrou, a vzala příležitost za pačesy, dala mu nůž na krk, a já když zjistila, že jde zrovna o tuhle p…, tak už vůbec nebylo co řešit.
Když zrovna nejsem naštvaná, tak lavíruju mezi škodolibým pobavením a tím, že mi je ho vlastně docela líto.
Jo, kdo chce kam…
Ale tvého syna je mi líto. Ale nechci ti nijak přidávat
však zas bude jednou dobře a synkovi vše nahradis ty ![]()
@Mar__tanka1983 píše:
sem si tak uvědomila, že já sem byla (a ještě v něčem dodnes jsem) pěkný prase, a taky to byla opozice proti mámě…a dneska sem dospělá, funkční, troufám si říct jinak dost inteligentní, máma od dítěte a žiju vlastně úplně normální život
Slýchala jsem to tisíckrát. U nás byl problém společný dětský pokojík. Taky mi všichni prorokovali
to spíš u chlapu je tohle problém, že ani v dospělosti po sobě, natož kolem sebe neuklizi.
@Mysticlipstick píše:
Zakladatelko, napsala si, ze ona pro tebe cizi je… myslis si tedy ze ty jsi pro ni nejaka nahr matka? Urcite ne… to ze jsi s jejim otcem 10let neznamena, ze pro ni nejsi cizi a uprimne, kdyz ty jakozto dospela ji vnimas jako cizi, tak proc by tak ona nemohla vnimat tebe. Uvedom si, ze deti se takove nenarodina ni se podepsali jeji rodice a nevychova, kterou praktikuji. Mela bys mit trosku vetsi pokoru, mas tez dceru a vis houby co ti bude delat az se dostane do tohodle veku
Pristipuj k tomu jako dospela a ne jak nedospelej nafouknutej zabejcenej fracek, ktery ji nesnasi
ty jsi ta dospela a tvrdit, ze matka ma zajem, ze se s ni chce schazet, to je trosku malo na matku, ne? S matkou, ktera byse me zrekla bych se teda vidat taky nechtela.
aha
a co o tom víš prosÍm OSOBNĚ?
O VÝCHOVĚ DÍTĚTE V ROLI MACECHY???
já celkem dost
a taky jsem to napsala
a vůbec tento příběh není černo-bílý
pokud máš universální recept, SEM s ním, prosím..
@_.Emilyyy obvykle míváš velmi ineteligentní názory
proto mne Toto šokovalo!!
jak jako!??? umíš si Tohle představit doma!?? a můžeš to jistě vyloučit??
@Lucy75 píše:
@_.Emilyyy obvykle míváš velmi ineteligentní názory
proto mne Toto šokovalo!!
jak jako!??? umíš si Tohle představit doma!?? a můžeš to jistě vyloučit??
Co konkrétně Te na mem názoru šokovalo?
Ne, tohle si doma predstavit neumim..
@Lucy75 píše:
aha
a co o tom víš prosÍm OSOBNĚ?
O VÝCHOVĚ DÍTĚTE V ROLI MACECHY???
já celkem dost
a taky jsem to napsala
a vůbec tento příběh není černo-bílý
pokud máš universální recept, SEM s ním, prosím..
Schovej si ten caps lock, zvladnu to precist i bez nej
ja byla v pozici ditete co melo macechu, tak tak nejak cerpam z toho jak jsem to tehdy vnimala. Moje macecha ma tez dceru, ovsem mladsi nez jsem ja. To bylo kecu kdyz se mnou mlatila puberta jak tohle by ona u sve dcery nikdy nedovolila a bla bla a jak jeji dite je a bude uplne jine. No co ti budu povidat, ve 14 holku sbirali vozralou po diskotekach a v 16 utekla bydlet k frajerovi o 10 let starsim. Byla rada, ze dodelala skolu a to jsem jeji stavnatou pubertu taky vzala hopem. Takze asi tak. Ja si taky myslim, ze chovani te dcery je spatne, ale taky tvrdim, ze deti se takhle nerodi a zasadni chybu vidim v nevychove a ve spatne komunikaci mezi vsemi zucastnenymi a vztah mezi zakladatelkou a jejim partnerem je tedy taky hodne na hrane a mela by to resit, jinak se z ni muze stat cupy dup ex.