Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mam triletou Lauru. Jessica se mi nelibi, a kor jestli mate typicky ceske prijmeni, treba Jessica Novakova
![]()
Jak slysim Jessica, vzpomenu si na tv To je vrazda, napsala.
![]()
@Sisika9 píše:
Jessica bych klidně dala, Laura je každá druhá
Tady je kazda druha Rozarka. Fakt mraky. A Natalie, na hristi vzdy nekolik kusu.
@Anonymní píše:
Rozhodujeme se mezi jesicou a Laurou. U všech vítězí Jessica. Líbí se vám to jméno? Já jsem pořád na vážkách tak co
Radeji Laura,..
@Konys píše:
Tady je kazda druha Rozarka. Fakt mraky. A Natalie, na hristi vzdy nekolik kusu.
Nechápu, že děti označuješ jako kusy. Mně to z těchto diskuzí vždycky vyznívá tak, jako by ty děti s populárními jmény byly nějak méněcenné a brané jen jako další položka do počtu. Každé dítě je přece originál, a to bez ohledu na to, zda se jmenuje Ema, Natálka, Hermína nebo Jarmila ![]()
@Thomassss píše:
Nechápu, že děti označuješ jako kusy. Mně to z těchto diskuzí vždycky vyznívá tak, jako by ty děti s populárními jmény byly nějak méněcenné a brané jen jako další položka do počtu. Každé dítě je přece originál, a to bez ohledu na to, zda se jmenuje Ema, Natálka, Hermína nebo Jarmila
Zobni cokoladu, a nebud precitlivela. Nebylo to mysleno nijak hanlive a kdyz si to po sobe prectu, porad to nijak spatne nevidim.
Mas Rozu nebo Naty? Ze se te to tak dotklo? Je jich jak maku.. to je proste pravda. Jinde je hojne zase jmeno moji dcery, tady znam jen jednu.
@Konys nemám ani jedno z uvedených jmen. Mám jména z první 20, řekněme. Nejde o mé děti, jen je mi líto, že se děti takto selektují. Jako by dítě, co se jmenuje Zlata, bylo něco víc než dítě se jménem Natálka
Ale to píšu obecně, ne vyloženě na tebe, takto mi to z mnoha diskuzí připadá.
Ani jedno. Jessika vraždila všechny a pak o tom napsala a Lauru zabili v Twin Peaks…
@Thomassss píše:
Nechápu, že děti označuješ jako kusy. Mně to z těchto diskuzí vždycky vyznívá tak, jako by ty děti s populárními jmény byly nějak méněcenné a brané jen jako další položka do počtu. Každé dítě je přece originál, a to bez ohledu na to, zda se jmenuje Ema, Natálka, Hermína nebo Jarmila
děti ne, ty za to fakt nemůžou. Ale rodiče jsou trošičku šiblí.
Nelíbí se mi ani jedno. Jessica jeden tvar. Laura, Lauru, laurinko, lálo…
Třetí by nebylo?
Zase ale tleskání tomu že nebude xta.
Nedala bych v českém prostředí jméno, které se nečte tak, jak se píše. Jessica je sice provařené jméno, ale rozhodně ne všichni vědí, jak se vyslovuje. Hlavně starší generace by ho stoprocentně komolila.
Navíc je taky dobré si uvědomit, že v angloamerickém světě je to jedno z nejčastějších jmen, takže zatímco u nás bude za exota, na západ od nás bude jen další tuctovka.
Laura je plus mínus totéž, jen to má jednodušší s tou výslovností, takže z toho důvodu bych vybrala spíš Lauru.
@Thomassss píše:
Vůbec bych se nebála dát jméno Jessica, ačkoliv konkrétně můj šálek kávy to zrovna není. Okolí dítěte/člověka si zvykne na jakékoliv jméno a po čase jim to přijde normální. Navíc, už teď se dost cestuje nebo spousta lidí pracuje online pro mezinárodní firmy a v budoucnu to bude stále běžnější, takže za mě lepší dát raději mezinárodně “čitelné” jméno než českou klasiku s háčky a čárkami.
máš pravdu
já mám jméno bez háčků, jen s čárkou a vidím, že to aspoň cizincům nedělá problémy vyslovit
jako některá jiná jména
Mě třeba jméno Jessica nijak exotické nepřijde, vždyť je v každém americkém seriálu. Nemyslím, že by se každý divil jak nezvykle se to dítě jmenuje, možná to tak nevnim protože to jméno v okolí máme, dokonce dvakrát. Pro mě je to stejná kategorie jako třeba Sofie nebo Ella, Meda, Vanessa to jsou jména která před 10-15 taky dával málokdo.
@Lil Kitkatt píše:
Jessicu bych v našich končinách určitě nedala, přijde mi to jako pěst na oko. To spíš tu Lauru, i když je jich jak máku.
Proboha, kam na ta nemožná jména chodíte, vždyť jsou jak od kolotoče Jessika, Vanessa, Beáta, Aranka. Za mě rozhodně Laura.
@Divná Bára píše:
jen aby se nám ten svět zase nescvrkl na dovolenou u rybniku. Ty dokonce víš jak se bude vyvíjet pracovní trh. Sibila, není to tvé jméno?
Jak vidím, ani to neumíš napsat.