Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@KrisKa píše:
Kamaradka dnes usporadala oslavu svych narozenin a narozeni jejiho syna. Oslava mela byt na zahrade, ale vzhledem k pocasi asi bude uvnitr.
To mne desi, protoze dcerka vcera snedla od kamaradu zkazenou (dva dny v krabicce mimo lednini) okurku salatovku a od vecera ma prujem (i si ukakla do kalhotek). Nechce se mi tedy k nim dovnitr, mam strach, aby mimi neco nechytlo (mohlo by i kdyz ji na nej nenecham sahat?). Asi teoreticky, kdyby spinavyma rukama sahala na nejake hracky…coz nevim jestli zvladnu ohlidat.
Zaroven jim ale vezeme spoustu veci a tak nevim, jestli to moc neprehanim s temi obavami.
Co myslite, jeli byste?
Mne se teda ani moc k dvoutydennimu mimi s detma dovnitr nechce, ale zas vim, ze ona s mimi jezdi i MHD ap…
Tak pokud má dcera průjem z jídla, tak by malý neměl nic chytnout - nemá žádnou virózu, ale průjem z jídla. Spíš bych se bála, aby se mi tam dcera nepo…
Miminku by se nemělo nic stát, když k malému můžeš ty, proč by nemohli děti, to by mě nenapadlo ani řešit:)
Ale já bych nejela kvůli dceři.
Nechala bych doma dítě s taťkou a jela sama, na místě bych kanarádce situaci objasnila.
Tak jestli ta okurka byla nakvašená, tak tam bylo obrovské množství laktobacilů a proto ten průjem. to je naopak zdravé, jen se toho nesmí sníst moc ![]()
Nechtělo by se mi za novošem ani se zdravým dítětem, s nemocným už vůbec.
Dítě bych buď nechala doma chlapovi nebo bych za ní jela jindy. Sice to zřejmě bude průjem z jídla, ale nikdy nevíš. Navíc ty se na návštěvě pořád budeš stresovat, jestli se ti holčička náhodou přede všema nepo.
Jj, tak jsem nakonec nechala chlapa a deti doma a chudacci se trochu potrapili. Nastesti jsem se dlouho nezdrzela. Dcerka byla ale uz dobra a nakonec to bylo venku, tak mi to bylo trochu lito.