Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zatim bych nejela, ale nasadila zvysene hlidani. Dceri, skoro stejne stare, takhle zacala laryngitida. Pres den spatne polykala, to mi doslo az zpetne, myslela jsem, ze zlobi a prska jidlo. Vecer mela lehce zvysenou teplotu. Nastesti jsem k ni v noci vstala, mela horecku a dusila se. Nechci strasit, ale vstavala bych k ni, merila teplotu, nabizela tekutiny a rano uvidis.
Vodnata ryma, nechut k jidlu, lehce zvysena teplota a uknouranost…to jsou u nas jasne priznaky rustu zubu.. Pockala bych taky a nikam nejezdila..
@TerezkaM píše:
Tak je pátek, myslím že do dvou dnů tam skončíte stejně. A jestli je to stav na nějakou silnější léčbu, bylo by asi lepší začít co nejdřív, ať jí není hůř a hůř. Já bych asi jela dneska. Tohle se samo asi nespravíPřeji jen je ještě dost malá
![]()
Má trochu rýmu, bez teplot, jinak jí nic není
Nejela bych
@Ivana 85 píše:
@lecka ona skoro nepije ani normalnejen mliko a to jen pred spanim a v noci. A ted misto 240 vypila 120 a jinak za celej den snedla 1 jogurt a par lzicek obeda.
Ne pokud pije aspoň trochu tak je to OK, vem si to podle sebe když mas rýmu tak se ti špatně dýchá a není ti nic moc stejně tak to ma mrne.
A jestli ji bolí v krku nepoznas ale i tak to není důvod pro pohotovost. počkej v klidku do pondelka a když se do te doby nebude lepsit skalní si k vaší pediatre at mas klid.
@Pherenike nic psala jsem na mobilu a tam se mi to někdy odklikne
kdybys mě neoznačila ani si toho nevšimnu ![]()
Zakladatelka se asi bojí angíny.. k angíně je ve většině případě horečka,
pokud neměla do teď horečku a doktorce bych zatim taky nechodila.
Chodím při ošklivém kašli, horečkách trvajících déle než 2 dny..
S rýmou na pohotovost… ženské, klid…
Pozorovat ano, ale pokud spíte ve stejné místnosti, tak bych nestresovala, že mi něco unikne. Mohou jí růst i zuby klidně.
Holka (půl roku) měla minulý týden to samé. Zvládli jsme to bez doktoru. Hodně odsavat, kapat do nosu, nabízet čaj, na kašel dát sirup. Za pár dní bude po. ![]()
Pravděpodobně zoubky, tak jen kontroluj teplotu, určitě jí nic neschází
Klid a mír prosím tě, na pohotovost leda s tvojí hysterou
počkej, může to být lehká viroza, rostoucí zub, reakce na slunko… asi nic vážného
Asi se někde nachladila, já bych vyčkala, když je vedro tak taky nemám hlad, navíc když mám rýmu. Zkoušela bych vlažné pití, nebo třeba melouna.
@catherine100 píše:
@Pherenike nic psala jsem na mobilu a tam se mi to někdy odkliknekdybys mě neoznačila ani si toho nevšimnu
Aha, tak to chapu ![]()
Oživuji diskuzi a prosím o váš názor. Syn 8 měsíců prodělal cca před 14 dny laryngitidu, od té doby pokašlává… Ve středu se kašel zhoršil - z vlhkého občasného zakašlání najednou začal kašlat víc, tak jako ztuha, ale odkašlává. Ve čt jsme byli u Dr., ta nás poslala na rentgen plic a udělala crp. Vše v pořádku a dávat Mucosolvan. Včera večer se mu spustila rýma a měl přes 38 teplotu, dnes ji má zatím zvýšenou.. Takovou teplotu měl i před tou laryngitidou a pak i minulou sobotu, ale to jsem přičítala zubům.. teď těžko říct, zuby mu teda taky zřejmě rostou.. Jeli byste na pohotovost? Váhám.. Nerada bych něco zanedbala..ale taky bych chtěla mít samozřejmě klid. Díky za rady. Mara
Být tebou, tak jedu. Syn toho má teď za poslední dobu hodně a pokud má horečku jela bych určitě. Jinak přeji ať je brzy zdravý ![]()