Jet večer na pohotovost?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8020
4.2.15 13:47

@Bibi239 :think: :think: :think: volat sanitku když dospělá osoba má průjem teplotu? A hlavně už ji nějaký doktor viděl tak asi ví o jejím zdravotním stavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
4.2.15 13:48

@Regina Hero úrazovka je ale někde jinde než pohotovost kam se jezdí s angínou ne? Nebo aspoň u nás to tak je, což je výhoda.
Abych se přiznala, tak já právě přemýšlím nad tím samým, ale jde o to že jsem těhotná (29tt), teď jsou všude chřipky a nechci to riskovat že se nakazím ještě něčím jiným :zed: Ale dost mě bolí v krku, od rána se mi to jenom zhoršuje a hlavně manžel má antibiotika na zánět nosohltanu a dutin a začalo mu to úplně stejně jako mě.
Můj gynekolog mi řekl ať si raději dojdu pro antibiotika, že je to pro to mimino přece jenom lepší než nemoc, ale přesně před měsícem jsem jedny dobrala :zed: Doma mám dvouleťačku a nerada bych jí nakazila ještě já (pokud už nakažená není), takže jsem volala obvodní a ta mi řekla, že ať uvážím podle sebe. Zatím si mám dát Bioparox do krku a že se mám rozhodnout, že je toho teď fakt hodně a ona má úplně plnou čekárnu. Takže nevím jestli je lepší jet třeba ve 21:00 na pohotovost, nebo kdy a kam kde bude nejmenší riziko nakažlivosti? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
4.2.15 13:49

@luciekal no to nevím, když jsem naposledy byla na pohotovosti, byl jeden centrální příjem a jedna čekárna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
4.2.15 13:49
@Regina Hero píše:
Jinak s tou pohotovostí - jestli máš opravdu salmonelu, tak někdo se zlomenou nohou bude děsně rád, když ji od tebe v čekárně chytí… ;)

tak salmonela se vzduchem zrovna neprenasi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
4.2.15 13:53

@soleile pokdu nemáš teplotu a bolí tě jen v krku asi bych nikam nejezdila myslím, že je riziko toho že chytíš ještě něco jiného.
Ale uvidí podle sebe v těhotenství je to trošku jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
4.2.15 13:54
@Schara píše:
tak salmonela se vzduchem zrovna neprenasi :)

no dobře, salmonela asi ne, ale nějaká střevní chřipka nebo co zakladatelka má možná jo…

V zimních měsících poměrně často dochází k nárůstů onemocnění mezi laiky označovanými jako střevní chřipka. I v letošním roce v současné době zaznamenáváme nárůst těchto onemocnění, způsobených viry, které nemají nic společného s virem chřipky, který postihuje dýchací cesty.

„Střevní chřipka“ je průjmové onemocnění virového původu, které nejčastěji vyvolávají rotaviry, noroviry, adenoviry, astroviry a další. Onemocnění probíhá zpravidla pod obrazem lehké až těžké akutní gastroenteritidy s vodnatými stolicemi, někdy s příměsím hlenu a krve, zvracením, horečkou a křečovitými bolestmi břicha.

Nejzávažnější průběh mají rotavirové infekce, které vedou k rychlému odvodnění organismu (dehydrataci) a postihují nejčastěji děti do 5 let s maximem v období 6 měsíců až 2 let, ale mohou se vyskytovat i u dospělých.

Doba od nakažení do vypuknutí příznaků (inkubační doba), je 1 - 3 dny, přenáší se fekálně orální cestou (ruce znečištěné stolicí), nejčastěji přímým kontaktem (virus na rukou přežívá až 4 hodiny, na okolních pevných plochách až týdny). Ve stolici je virus přítomen 7 -10 dnů, nejvyšší nakažlivost je však v prvních 4 dnech onemocnění a ke vzniku nákazy stačí malá infekční dávka. Proto i po prodělaném onemocnění je třeba úzkostlivě dodržovat hygienu rukou z cílem zamezení dalšího přenosu nákazy.

Rotaviry způsobují epidemické výskyty v dětských kolektivech (jesle, školka, kojenecké odd. apod.). V České republice bývá v posledních létech nejvyšší výskyt tohoto onemocnění v období března až dubna.

Noroviry jsou hlavními původci řady epidemií v zařízeních pro seniory, ve zdravotnických zařízeních, na pracovištích nebo při akcích s větší kumulací lidí. Postihují spíše starší děti a dospělé osoby, ke vzniku onemocnění stačí velmi nízká infekční dávka, inkubační doba se pohybuje mezi 18 – 72 hodinami. Virus se vylučuje stolicí s maximem v prvních dvou dnech onemocnění a k přenosu dochází obvykle fekálně orální cestou mezi lidmi, kontaminovanými potravinami, vodou a také vzduchem.

Prevence virových průjmových onemocnění spočívá v zamezení cesty přenosu a šíření infekce mezi lidmi (osobní hygiena, mytí rukou). U rotavirových infekcí je vhodné v nemocnicích a zařízeních pro seniory nemocné izolovat, důležitá je dezinfekce rukou personálů virucidními roztoky, používání jednorázových pomůcek a důsledná dekontaminace předmětů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
4.2.15 13:55

@luciekal já právě na teploty netrpím vůbec, manžel taky teď neměl teplotu, ale uvidím, protože je to fakt hrozný, všude jsou všichni nachrmlaní :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
4.2.15 13:56

@Regina Hero strevni chripka samozrejme ano :), ja jen citovala konkretne tu salmonelu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
4.2.15 13:57
@Schara píše:
@Regina Hero strevni chripka samozrejme ano :), ja jen citovala konkretne tu salmonelu :)

jo, napsala jsem to blbě… ani nevíme, co zakladatelce je… psala i o mononukleoze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
4.2.15 14:03

@luciekal mimo jine treba proto, ze oni si ji uz zavezou kam bude potreba. A psala jsem, kdyby bylo hodne zle. A! e tak nekteri pioniri si poitrebuji rypnout, ze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
4.2.15 14:03

@Regina Hero pravda ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.2.15 14:21
@Anonymní píše:
Ahojky prosím respektujte anonymitu nechci svůj zdravotní stav řešit veřejně.
Od rána jsem vůbec nic nevypila (až na pár hltů čaje) mám průjem je mi na zvracení a dr má podezření na mononukleózu (odebrala mi krev a čekám na výsledky)
mám i zvýšenou teplotu do 38 tak nevím zajet večer raději?
Jinak zkoušela jsem Endiaron na průjem (který mi vždy pomohl) a těd nic.

na pohotovost bych s tim nejela, pokud jsi infekční, tak by Ti tam další čekající pacienti jistě nepoděkovali. U dospělé nejde dehydratace tak rychle.. snažila bych se zavodnit - čimkoliv, prostě to zkoušej. Pokud bys byla dehydrovaná, má to dopředu příznaky. Ale když netušíš, co to je, tak mysli na to, že to může aji někoho nakazit :think: zůstala bych doma, pak zavolala dr na výsledky a dle toho se zařídila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
4.2.15 14:36
@Bibi239 píše:
@luciekal mimo jine treba proto, ze oni si ji uz zavezou kam bude potreba. A psala jsem, kdyby bylo hodne zle. A! e tak nekteri pioniri si poitrebuji rypnout, ze…

Kam bude potřeba ji zaveze i taxi :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
4.2.15 15:51

Anonymní, večer nikam nejezdi. U lékaře jsi byla a pokud by byl stav tak vážný, tak tě do nemocnice pošle rovnou z ordinace. Pravděpodobně jde o střevní virózu, kterých je teď plná republika. Ať ti někdo koupí kolu a tu ledovou upíjeje po troškách a místo endiaronu si nech koupit Imodium nebo Enterol. A jen tak mimochodem, tohle letos trvá 24hodin akutních příznaků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.15 18:32

Tak on hlavně můj obvoďák už tam není a pohotovost je od pěti ale zaím dobrý začala jsem trošku pít otevřela jsem Kofolu (nic jiného doma nemám) a zítra pujdu k dr na výsledky

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex