Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Mám na prsou močnivku, ale děsně to bolí
Kojím tedy jen v noci, ale i tak, je to taková bolest, že mi prsa snad odpadnou
Poradíte prosím něco osvědčeného? Fialová vodička vůbec nepomáhá. A malý začíná mít moučnivku i v pusince…
Pro miminovou mi dr. doporučila CORSODYL, 2× denně po dobu 14 dnů na vatovou steticku a vytírat pusu. Bradavky před kojením omýt, ale mě to tedy zatím nebolí ![]()
@Jamulka my dostali od dr boraxglicerýn. Tim jsem potírala malému papulu a sobě bradavky - nepopraskala Ti spíš ta kůže - to bolí jako sviňa.. samotná moučnivka ne ![]()
A mě zase pomohl Neocide gel, vždycky jsem se umyla, namazala, a po chvíli šla kojit, aby se to malýmu dostalo trošku do pusinky a nechytl to. U prvního jsme trpěli s genciánkou a nakonec jsem kojit nevydržela, bolest je fakt strašná. Teď u druhýho jsem začala preventivně a moučnivka to rozjet nestihla.
Moje malá má moučnivku v pusince, včera jsem koupila Neocide gel a mažeme. Na prsou to asi nemám, kojím přes kloboučky
Nebo jak se to pozná?
Musíš tam mít určitě prasklinku.My s tím bojovali ještě před 3 týdny. Strašná bolest. Mazala jsem sebe(bradavky) i malou(pusu)tím Neocide gel-ten je na tu moučnivku. A popraskané bradavky jsem hojila vším možným(Purelan od Medely, měsíčk. mast Lust, hydrogel. krytí v náplastech),ale myslím, že jediné, co tu prasklinku na bradavce pak vyhojilo byl Hema Gel, který jsem koupila volně v lékárně za 150kč. Je ho pouhých 5g. Kojíme dál.
@Erian v pusince je bílý povlak a bradavky jsou začervenalé, taková ta naplá červená kůže, popraskané a bolí jako čert
@Erian to bys poznala - mi se z bradavek odlupovala kůže, praskaly mi
bolí to jak sviňa..
@smutná máma @martina.se Aha, tak já to nemám, to bych opravdu poznala…A jak mám vydezinfikovat hračky? Malá strká vše do pusy, takže od dudlíku, přes kousátka a plyšáky až po ty kojící kloboučky… stačí horká voda?
@Erian kojící kloboučky a dudlíky vyvařit, hračky důkladně omýt ![]()
Fungicidin mast - je to zázrak na kvasinky
uleví do druhého dne, je volně prodejná ![]()