Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahojte všichni!
Mám asi přihlouplý dotaz, ale mám první mímo a tak nevím, jak jezdit s kočárkem po obchodech: do dveří, po schodech, atd…jak s dveřmi, které se samy zavírají- vždy pozadu? Prosím, poraďte někdo polopatě, jak a kde jezdit.
Díky moc! ![]()
@abcd12 Já jezdím úplně všude, kde potřebuju nebo kam musím, mám dvou měsíční mimčo, pokud nenajdu výtah, tak jedu po eskalátoru, dveře jsou většinou všude „samootevírací“ a když ne tak se většinou otevírají „dovnitř“ tak najedu pozpátku… ![]()
Po schodech (jezdících) jezdím po zadních kolečkách, po normálních schodech skáču po zadních kolečkách, do schodů (jezdících ) jedu po zadních kolečkách a normální schody drncám po zadních. Do dveří jezdím předem mají-li čidlo a popravdě mně nikdy nenapadlo vcházet jinak. Pokud jsou to klasické dveře co se otvírají do obchodu tak jdu pozadu.
Já vyhledávám obchody s výtahem, eskalatory, po schodech si to neumím představit, leda by tam byly nájezdy ale to jsem dlouho nikde neviděla… Jinak často bývají ty dveře se zarazem, že zůstanou otevřený takže otevřu vrátím se ke kočáru a jedu. Jinak pozadu je to rychlejší ![]()
Jezdim jen tam, kde muzu dobre vjet. Jezdim i do nekterych obchudku, kam vedou schody, ale musi to byt hladke schody bez zoubku, abych je mohla s kocarkem vyhopkat. A do dveri vetsinou jedu pozadu, kdyz je vchod/vychod bez schodu, tak i popredu (to je nejlepsi, kdyz mi nekdo podrzi dvere, coz se stava malokdy). A uplne nejlepsi jsou samooteviraci dvere ![]()
Jezdím všude, dávám pozor, abych něco neshodila. Dveře se buď otevřou samy, nebo si je přidržím nohou, většinou se najde někdo, kdo mi je podrží. Schody jsou blbé, když jsou 2-3, tak se to dá, když je víc, tak tam většinou ani nejdu - kočár bez dozoru nechávám nerada.
Po schodech nejezdím nikdy.Jsem nemehlo, ještě by se něco stalo. Jinak do dveří couvám, když se otevírají dovnitř. Když směrem ke mně (ty máme v baráku u vchodu),tak je držím nohou a mezitím nějak vyjedu. ![]()
@abcd12 Většinou se i na schody najdou lidi, kde pomůžou. Třeba do autobusu, pokud není nízkopodlažní. Já měla hrůzu z metra z eskalátorů, ale zvykla jsem si. kde je výtah, nacpu se do výtahu. A do klasických dveří taky pozadu couvám, nebo vždy někdo jde a podrží. V obchodech je to pak o nervy hlavně třeba v malém Albertu, tam vždycky pěním, tak jezdím raději do Kauflandu kde je to pohodlnější a prostornější.
S kočárem jsem jezdila všude, kam jsem se s ním vešla - super/hypermarkety, obchodní centra, restaurace, eskalátory (i v metru), výtahy atd.
Měla jsem jane slalom a budu ho mít zase, neměla jsem problém, pohyb super, otočí se člověk na místě, takže otvírání dveří atd. nebyl problém, bydlím v centru města takže jsem byla v obchodech denně. já sjem spíš nechápala jak v dnešní době si někdo pořídí takové ty obr lodě kočáry s těžkým podvozkem a pak se snaží narvat do obchodu, já kočárek vytočila jednou rukou. pohyb po schodech jsem moc neřešila, všude tu jsou výtahy nebo jsou obchody jednopodlažní
Taky jezdím všude, kam potřebuji se dostat.
Kde jsou schody mám na výběr buď sundat sedačku vynést první a pak podvozek, to se mi většinou nechce, tak vyjedu schody po zadních a dole zas po zadních, musíme tak vyjíždět i z domu, takže děcka si na to zvykli.
My bereme děcka všude kam jdeme, takže musí i kočár, zatím bylo vše ok.
Jediné co jsem v létě špatně rozdýchávala jsou v Praze v metru eskalátory, já jsem jako asi 3 letá na nich spadla a od té doby mám prostě fobii, pro mě je muka vůbec sama na ně si vlézt natož, když mají vezt moje děti a ještě ke všemu v kočáru, to jsme letos v létě jeli navštívit do Prahy moji segru a že pojedeme do města metrem, aby měli děcka zážitek a matka trouma
segřin manžel jeden kočár s naším 3 měs. benjamínkem a manžel skoro 2letou dceru v golfáči, po zadních, schody jezdící nahoru ještě šly, ale ty co jely dolu to byla pro mě konečná, jen ten pohled, jak mi ty děcka tam vezou
to to byl jediný problém s kočárem, který jsem zaznamenala, ale spíš byl problém v mé fobii a že jsem se bála o děcka.
@Kelsey já se taky bojím jezdících schodů ale úplně moooc. jezdím na nich jako pokakaná, nastupuju úplně v nervech, vystupuju rychlostí blesku abych byla pryč, nikdy se mi tam nic nestalo ale bojím se jich
Já jsem se tomu snažila vyhýbat co nejdéle, ale pak už mě to omrzelo. Do dveří jsem jezdila pozadu, ale i to chce trochu cviku
Po eskalátoru jsem naštěstí nemusela zatím jet a asi ani nepojedu. To si opravdu nedokážu představit, sice určitě jde jen o první výjezd a pak už to jde, ale do toho bych se neodhodlala a teď když má už 11kg + kočár tak už vůbec.
Tak jezdící schody u nás „na venkově“ máme jenom v Prioru a je tam i výtah, takže po těch jsem nikdy nejela. Ale jinak všude kam jsem se s kočárkem vlezla. Dveře na fotobuňku normálně, ostatní většinou pozadu. A když nám dělali výtah, tak jsem s mladším tehdy ani ne měsíčním jezdila-skákala asi 6 týdnů domů do druhého patra po schodech. A on kolikrát na těch schodech i usnul ![]()
@Kacka2
oni právě v některých těch zastávkách metra nemají vůbec výtahy jen ty jezdící schody, už se nedivím, že ty maminy tam volí pro dítě šátek nebo manduku, že je to pro ně kolikrát pohodlnější