Jídelníček pro 6měsíční miminko

moncahavlova
15.8.23 03:47

Jídelníček pro 6 měsíční miminko

Zdravím chci se zeptat jaký máte jídelníček pro 6,5 měsíční miminko. Dáváme příkrmy od 4,5 měsíce začala jsem dávat zeleninu na oběd, pak jsem přidala maso a postupně zavádím novou zeleninu. Teď je malé 6,5 měsíce a občas ji dám 100g přesnídávky jinak kojim. Problém je ten že už asi měsíc se dost často budí. Tak jen jestli máme jídelníček v pořádku zajímá mě vaše názory. Ráno vstáváme 7:30 -8:00 to kojim, pak má cca 10:00 kojení občas přesnídávku, pak cca 13h oběd zeleninu nebo zeleninu s masem ( přílohy jsem ještě nezkoušela) pak před odpoledním spánkem ve 14:30 kojení ale to si jen málo cucne kolikrát, pak má 17h kojení, pak v 18:30 koupeme a 19:30 kojení a jde 20:00 spát. Je to tak v pořádku? Nemá toho mlíka málo? Nebo nemám večer přikrmovat UM? Ale problém je že neumí moc pít z flašky no. Kamarádka mi říkala že dávala po půl roce už holandii bílý jogurt jako odpolední svačinu a že ji mimco lépe spalo. Jinak v noci se právě budí hned 22:00, pak půlnoc, 2:30,4:00,5:30 a pak mezi 7-8 budíček. Moc děkuji za rady. Já si tak rikam že ta zelenina ji asi zas tak nezasyti přes den ještě ani nesmí plnou dávku ale asi jen 110g pak dokojím, tak právě přemýšlím jestli by nebylo lepší ji pouze večer prikrmit UM třeba by se pak budila aspoň jen dvakrát. Asi do 5 měsíců právě vstávala v noci v 1 ráno na hlad a pak ve 4 a pak spala do rána do 7. A teď se to takhle zvrtlo prostě vstávám teď tak 4-5× no a je to tak každou noc.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44198
15.8.23 06:17
@moncahavlova píše:
Zdravím chci se zeptat jaký máte jídelníček pro 6,5 měsíční miminko. Dáváme příkrmy od 4,5 měsíce začala jsem dávat zeleninu na oběd, pak jsem přidala maso a postupně zavádím novou zeleninu. Teď je malé 6,5 měsíce a občas ji dám 100g přesnídávky jinak kojim. Problém je ten že už asi měsíc se dost často budí. Tak jen jestli máme jídelníček v pořádku zajímá mě vaše názory. Ráno vstáváme 7:30 -8:00 to kojim, pak má cca 10:00 kojení občas přesnídávku, pak cca 13h oběd zeleninu nebo zeleninu s masem ( přílohy jsem ještě nezkoušela) pak před odpoledním spánkem ve 14:30 kojení ale to si jen málo cucne kolikrát, pak má 17h kojení, pak v 18:30 koupeme a 19:30 kojení a jde 20:00 spát. Je to tak v pořádku? Nemá toho mlíka málo? Nebo nemám večer přikrmovat UM? Ale problém je že neumí moc pít z flašky no. Kamarádka mi říkala že dávala po půl roce už holandii bílý jogurt jako odpolední svačinu a že ji mimco lépe spalo. Jinak v noci se právě budí hned 22:00, pak půlnoc, 2:30,4:00,5:30 a pak mezi 7-8 budíček. Moc děkuji za rady. Já si tak rikam že ta zelenina ji asi zas tak nezasyti přes den ještě ani nesmí plnou dávku ale asi jen 110g pak dokojím, tak právě přemýšlím jestli by nebylo lepší ji pouze večer prikrmit UM třeba by se pak budila aspoň jen dvakrát. Asi do 5 měsíců právě vstávala v noci v 1 ráno na hlad a pak ve 4 a pak spala do rána do 7. A teď se to takhle zvrtlo prostě vstávám teď tak 4-5× no a je to tak každou noc.

Za mě je to v pořádku. Některá miminka v této době teprve zkouší první prikrmy. Začali jste zbytečně brzy u kojené. Častější buzení je způsobeno spíš skokem ve vývoji než hladem.

Jsou matky, co do dítěte naplácají cokoliv, ale jogurt bych dala až nejdříve v průběhu 8.nebo 9. měsíce. Věkové určení na některých přikrmech s ním je ještě později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
15.8.23 06:32

To je normální, kolem půl roka se mi starší dcera taky začala budit mnohem častěji, ustálilo se to cca v roce. S jídlem to nesouvisí. Na půlroční kojené dítě jídelníček ok. Jogurt až po osmém ukončeném měsíci, teď stačí ovoce, zelenina, semtam můžeš zkusit přílohu třeba, ale není to nutné. Začali jste brzy, máte čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22923
15.8.23 06:40

Já jsem kojila dle potřeby a v tomto věku se pomalu ochutnávalo, jen zelenina, maso.. později ovoce, od 8.m jogurt a nakonec kaše.
Za noc jsem kojila několikrát.
Nepomohly moc ani husté polévky k večeři.. Ve 2,5 letech jsem s kojením skončila, dcera se budila i 10× za noc a už jsem byla vyřízená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35971
15.8.23 08:09

Miminka se budí a spánek se jim často mění. UM bych nedávala. Nejspíš by ti to ani nechtěla. Jídelníček mi přijde ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
15.8.23 13:06

Dávat UM je úplná blbost.
Jídelníček jsem jela podle detskeprikrmy.cz, ať nad tím nemusím moc přemýšlet, co kdy přidat, moc doporučuju.
Děti se budí, zdaleka ne jen hlady. Dcera má přes dva roky a za celý život jen pár nocí prospala, jinak se budí. Třeba v roce se budila co 40 minut 🙈. Kojené děti se budí i pro tu blízkost ❤️
Druhá dcera bude mít půl roku a budí se taky párkrát za noc. Dospějí do toho ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.8.23 00:05

Proc proboha UM? K cemu?
Koj na pozadani jak potrebuje.

Touhle dobou se detem vyrazne zrychluje metabolismus, proto to buzeni. Proste potrebuje casto jist.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
17.8.23 09:22

Vždycky mě fascinuje, když někdo dokáže vyjmenovat, kolikrát a v kolik hodin je dítě kojené :D Mám stejně staré mimčo a vůbec netuším kolikrát denně kojíme, prostě kdykoliv začne být ukňourané, a ještě není čas na spaní, tak dostane prso…takže docela často :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová