Jídelníček v 6 měsících
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jídelníček v 6 měsících
Milé maminky mám 6 měsíčního klučinu máme Nutrilon 2 a už máme zavedené přesnídávky, příkrmy, kašičky a v podstatě vše co je dostupné pro děti tohoto věku. Pořád se v tom ale tak nějak plácáme a nemáme zavedený systém. Chtěla bych se tedy zeptat jak vypadal u vás jídelníček v 6 měsících popř. poradit jak by měl vypadat. Děkuji za reakce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Koukni tady, mají to tu pěkně rozepsané
http://www.babyonline.cz/…-strava.html
- Citovat
- Upravit
ahoj saarinko, my to teď máme takhle: ráno kaše, chvilku před polednem oběd, ve dvě, tři mlíčko, kolem páté ovoce a na noc zase mlíčko, pak se mi ještě na mlíčko budí v noci…ale je to každý týden jinak, jak si šoupne spaní..
![]()
- Citovat
- Upravit
Já mám skoro sedmiměsíční malou a máme ráno mlíčko (7h), sváča mlíčko (10h), obídek masozeleninový (13h), sváča ovoce (16h), veča mlíčko (19h), druhá veča (22h) a pak jedno kojení v noci.
Zavedené máme všechno, ale nechci ještě úplně odstavit, aby to nebylo moc rychle. Takže každého prvního přidám další nemléčný chod. Teď máme na řadě výměnu dopolední sváčy na kaši.
Jinak tyhle stránky: http://kojeni.net/prikrmy.php
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak myslím, že v 6-ti měsících jsou dva příkrmy denně až až.Tzn.dávala bych pouze oběd zeleninu a ovoce odpoledne.Netřeba nějak super pestrý jídelníček, prostě dávat různou zeleninu s přílohou - brambor, rýže.My teda v 6-ti teprv začínali, takže ti nepovím, jak to bylo u nás.Všechno je bezvadně napsané na tom kojeni.net - začínáme s příkrmy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak v 6. měsících měl zavedeý jeden plný příkrm v poledne - masozel. a pomalu jsme začínali s dopo ovocem (šlo to dost ztuha), jinak pořád UM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý večer milé maminky!:-)
Mám taky dotaz ohledně jídelníčku. Mám 6.m syna. Chtěla bych znát Váš názor na můj jídelníček. Od 2m nekojím,jsme na UM a od 4m dávám příkrm. Kolik má mít UM za den a kolik ovoce?
8.00h 210ml UM
10.00h ovocná přesnídávka 190g
12.00h masozeleninový oběd 190g
15.00h 210ml UM
17.30.00h ovocná přenídávka 190g
20.00h kaše a po tom spí až do 8h ![]()
Předem děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na 6 měsíců je to podle mého rozhodně moc tuhé stravy - jeden dva příkrmy by byly až až, 4 je strašně moc, malého to zatěžuje…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže myslíte,že místo odpolední přesnídávky,mám dát raději UM? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak vám to bude líp vyhovovat, místo té dopolední nebo odpolední…Tohle je totiž opravdu darda - my máme v 9-ti měsících stále jen dva příkrmy, není kam spěchat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jídelníček v 6m
Pěkný večer, náš 6m klučina to má stejně, jen mu místo UM V dávám odsáte mléko. Příkrmy dávám i v podobnou hodinu, jen po každém jídle chce ještě tak 120ml mlíka. Kaši dávám v sedm večer, pak koupeme, o půl osmé v ložnici vypije ještě 120ml mlíka a taky pěkně spí:-) Dnes jen přemýšlím, zda zavést obilninovou kaši. Hodně zdravíčka a chladnější noci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jídelníček v 6m
Je pravda, že na odpolední jídlo dávám 170ml mlíka. Darda takový jídelníček není, krmila jsem tak i 11ti letou dceru a je zdravá, jí všechno a v pohodě zkouší nové chutě. Naposledy př. Sushi. Paní doktorka mi takhle jídelníček doporučila, dokonce mi řekla, že maso 3-4× týdně, že je velký, má 9kg a potřebuje železo. Taky zkoušíme vodu. To si vždy jen cucne, ale z hrnečku si dá i 10ml. Děláte to dobře, poznáte to i na svém mimču. Je zdravý, dobře spí, tak je vše ok ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý večer ![]()
dnes jsem psala nutriční poradkyni od Hami a napsala mi že 2 přesnídávky za den je na jeho věk moc.. tak tedy místo jedné budu dávat ještě mlíčko! Ale děkuji za odpověd a názor
Mě naštěstí taky po kašičce spinká celou noc,tak myslím,že kdyby chtěl ještě mlíčko,že by jsi řekl..on tedy určitě..drží se hesla ,,snědl jsem mámu,snědl jsem tátu,sním i Vás ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit