Jídelníček v 6 měsících

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81481
11.1.12 19:41

kojení, kojení kojení, zelenina, kojení, kojení, kojení, kojení. časy různě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
11.1.12 19:56
Adéla23 píše:
prosím o radu. Jak zařadit ovoce? S malým vstávame okolo 10 takže dostane mlíko, pak uvařím zel+maso. A pak už jen pije celý den mléko někdy dostane kaši na večer. A kdy mám dát to ovoce? + ještě by mě zajímaly zkušenosti s mlékem babydream, jestli jeho složení je stejně dobré jako ostatní. Ta cena je totiž rozdíl ale zas nechci šetřit. Ted pijem bebu

Po zel+maso bych dala mlíko, další jídlo bych zařadila ovoce - stejným způsobem, jaks začínala se zeleninou.
V začátcích jsem se snažila, aby mléko se střídalo s jiným příkrmem, přiznávám se, že časy jsem nijak neřešila, krmila jsem, když si dítě řeklo a ne, když byl čas například na oběd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
11.1.12 21:54

ahoj,mi vstáváme v 7,dostane mlíčko,
kolem 9 trochu ovoce třeba HAMI hruška
kolem poledne masozeleninový příkrm
kolem 14h mlíčko
kolem 16-17h kaše s ovocem,nebo mléčná rýže s ovocem,nebo
banán,jablíčko s piškoty.
a mezi 19:30 až 20:00 mlíčko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
22.1.12 10:08

Ahojky,tak mi to máme takhle :

vstáváme v 8 takže kolem 8,30 máme odsáte mlíčko + nutrilon
kolem 10,30 až 11 zeleninový příkrm + odsáte mlíčko
kolem 14 máme nutrilon
kolem 16,30 odsáté mlíčko + nutrilon
kolem 19,30 kaši nařezenou nutrilonem
spinkáme a pak mezi 2 až 3 ne vzbudí trošku se napapa s prsa a spinká až do 8
chci se zeptat jestli to je takhle o.k
děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
5.8.19 16:48

Chtěla jsem se poradit. Dceři je 6,5 měsíce, je kojená, s příkrmy jsem začínala po ukončeném 5. měsíci.
Její jídelníček teď vypadá takhle:
8h - kojení
11h - 150g masozeleniny
14h - cca 110 g ovoce s piškotem
17h - 150 ml ml. rýžové kaše
19h - kojení, ale když má předtím kaši, tak si spíš jen tak cucne na žízeň.
+ se budí cca v 1 a ve 4 na kojení.
No a můj dotaz zní - stačí tolik kojení za den? Kaši nedávám aby líp spala, ale protože jí moc chutná, tak by se mi jí nechtělo zas vyřazovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
5.8.19 16:57

Můj roční syn se kojí častěji, ale já kojim na požádání, ne dle rozpisu :nevim:. Dávam mu cucnout mezi jidly a také na uspání a probuzení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
5.8.19 17:08

V 6,5 m mela dcera mliko vice tedy. Nebyla kojena, byla na um. Mela rano UM, svacinu presnidavku, nebo kasi (ja davala dopol.), pak obed, psk UM, vecer zase UM. A druhy dem naopak dopol. svaca UM, odpol jidlo. Ale dlouho jsem ji drzela 3×um, 2× jidlo. Myslim ze tak do8m urcite. Psk uz jen 2× um a 3× jidlo. A tak tobylo pak do cca 15m.
Plus UM v noci, nad rsnem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
5.8.19 17:10

Když já bych taky kojila na požádání, ale ona častěji nechce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61110
5.8.19 17:13
@Sara81321 píše:
Chtěla jsem se poradit. Dceři je 6,5 měsíce, je kojená, s příkrmy jsem začínala po ukončeném 5. měsíci.
Její jídelníček teď vypadá takhle:
8h - kojení
11h - 150g masozeleniny
14h - cca 110 g ovoce s piškotem
17h - 150 ml ml. rýžové kaše
19h - kojení, ale když má předtím kaši, tak si spíš jen tak cucne na žízeň. + se budí cca v 1 a ve 4 na kojení.
No a můj dotaz zní - stačí tolik kojení za den? Kaši nedávám aby líp spala, ale protože jí moc chutná, tak by se mi jí nechtělo zas vyřazovat…

Ja v tomhle veku jeste kojila snad po kazdym jídle :lol: ale moje děti ještě asi nesnedly tolik prikrmu aby jim to nahradilo cely jidlo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
19.8.19 12:30

Ahoj holky, chtěla bych se poradit - malý má příkrmy od 5 měsíce, teď po 1,5 měsíci jsme na masozeleninovém obědu a jedné svačince ovocné. On je ale hrozný jedlík, vždycky slupne 200 gramů příkrmu a k tomu zvládne vypít ještě celou dávku mléka (150-180 ml). Krmíme po 3-4 hodinách, bohužel i v noci, za den tak sní cca 1000-1200 ml (mléko včetně příkrmu). Pokud mu dám méně, tak mi řve hlady. Trochu se ale bojím, abych ho nepřekrmovala. Co myslíte? Je teda pravda, že je to kus chlapa, má 68 cm a 8,4 kila. Zkoušela jsem na noc kaši, ale budil se stejně, tak zatím zůstáváme jen na 2 příkrmech, není kam spěchat. Čajem ho neošálím. Spíš si říkám, jestli nemá ještě hlad, že se budí i v noci? Dřív spal i 6 hodin v kuse, teď mi vydrží v noci max 3-4 a už se budí hlady. Díky za postřehy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22914
19.8.19 12:54

@MarketaKul kaše na noc není vhodná, zatěžuje bříško a může z ní naopak hůř spát. Ale můžou mu začít růst zoubky, nebo jen prostě chce být s tebou. Děti mají různá období, já mám tedy holky obě kojené a budily se několikrát za noc :nevim: příjde mi to naprosto normální.
Pokud si myslíš, že je hladový, poraď se s doktorkou, nebo mu na večeři přidej husté zeleninové polévky. Mrkni do skupinky vaříme pro kojence a batolata , najdeš tam recepty ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí