Problémy s jídlem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17018
2.4.25 19:28
@Teriiiik píše: Více

Jak říkám, prostě ti vadí, že mají rodiče starost, to je celé. Problém máš, ale děláš, že není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36208
2.4.25 19:31

Možná máš pocit, že jídlo je problém, ale já sobne vidím vetsi problém v tom poškozování. Budeš mít jizvy na celý život. Jsi ještě dítě a i když se ti zdají rodiče jako hrozný, musí se o tebe fakt bát. Evidentně to problém je i to jídlo, když ti to dělá starosti a rodičům taky. Ty na jednu stranu, že nemaji zajem, ale na druhou, že mají, ale špatně to podají podle tebe :nevim: Ty zase neumíš podat tu svojí. Tak navrhni nejaky řešení sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
2.4.25 19:35

@pikola ja vim, ja vim. Uz jsem tak dlouho cista. Snazim se do toho znovu nezapadat, protože vim ze to neni reseni. Rodicum to starost nedela jen mamce. Tak rada bych ji to rekla nebo objasnila, ale vim ze to nepochopi. Treba jednou to pujde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17018
2.4.25 19:38

Dobře, a co má teda pochopit? Co přesně nechápe a co bys ji chtěla říct?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
2.4.25 19:43

@Dahlia0409 Nechape proc si ublizuju. Ma zapotrebi to rict uplne kazdymu koho zna. A pak rika ze je to zase jeji vina a tohle. Zbytecne po mne rvala, hrotila to. V te dobe jsem potřebovala podporu. Je to rok zpátky, co to zjistila a je to strasny pocit na to vzpominat. Vzdy rika „hlavne se nerezej“, muze to rict jinak. Chapu, ma o me starost, ale nepomaha to. Nejde tomu proste pomoct. Neverim ji a v tom to je. Strasne moc bych ji chtela rict, ze me mrzi, ze jsem ji to nemohla rict driv a poprosit o pomoc. Rekla bych jak a proc to cele zacalo. Rekla bych to tady vsechno, ale jsou to az moc osobni veci, omlouvám se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36208
2.4.25 19:49

To je tezky no, ale když to nezkusíš, tak to nezjistíš. Treba te překvapí, ale musíš to taky umět správně říct. Třeba, jak by sis tu pomoc představovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35246
2.4.25 19:50

Co by meli kazdemu rikat? Fakt vidis rodice tak, ze kdyz se jim sveris s problemem, tak ti nepomuzou a jeste te budou pomlouvat vsude okolo? Neblazni. Ty si neuvedomujes, ze jsi nezvladla nic, prave naopak se do toho zahrabavas, protoze to sama nezvladnes. Jenze to nevidis. Je fajn ze mas kamaradku se kterou to muzes probrat, to ale neni reseni problemu. Jak ti pomaha? Rekla ti ze jist se musi a dohledne abys jedla? Tezko ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36208
2.4.25 19:50

Tak jestli to nechceš říct ji, tak psycholog. Od toho jsou. A nikomu to neřeknou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
2.4.25 19:54

@arinecka Bohužel je tak vidim. A ona ta spoluzacka mela ppp, takze se mi snazi nejak pomoct. Nevim, treba pise ze jsem hubena a najist bych se mela, ze to neni moc dobry nejist. Ale aj tak cim si ona prosla mam pocit ze me nechápe. Každopádně dekuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17018
2.4.25 19:54

Ale když někomu něco je a nic neřekne, ještě se naopak cítí dotcene, těžko se něco řeší. Jak vidíš, tak celou dobu měla starost, aby jsi byla v pohodě. Nejsi ji ukradená a jistě, kdyby věděla důvod, tak by se snažila pomoct. Ale když ho neví… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35246
2.4.25 20:05

Hele ja jsem taky hubena, uz sem ti to psala. Ale jim. Ty jsi se dostala do bodu, ze si vycitas jidlo a to je spatne. Nechces byt tlusta, to je v poradku, ale timhle stylem si nicis zdravi. Nema cenu vypisovat co a jak, protoze to sama nezvladnes. Nestyd se za to ze se ti neco deje, tohle se stava dost casto a ver ze i dospela zena s tim muze mit problem, u PPP na veku nezalezi. Tak se kousni a nekomu dospelemu se sver. Neboj se, nikdo te nekousne. Psycholog ti pomuze a opravdu nikomu nepovi co mu pripadne reknes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35246
2.4.25 20:09

Vy dve soolu evidentne neumite vubec mluvit ze? Tvoje mama nevi co mas za problem, protoze ji to nereknes, a vztahuje si to na sebe, ze je to jeji vina.
Rekni ji ze te to mrzi a potrebujes pomoc. Neboj se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17388
2.4.25 20:21

Tohle všechno co děláš, má svojí příčinu a důvod. Nikdo si nikdy neublížil jen tak sám od sebe… :? Proto, je dobrý si o tom všem v klidu promluvit, co tě k tomu vedlo a proč problémy řešíš zrovna takto. Všichni máme určité trable, ale snažíme se to nějakým způsobem zvládat.

Ty jsi ještě dítě a nutně potřebuješ pomoc dospělého, protože to sama ve svém věku nemůžeš nikdy zvládnout. :hug:
Maminka by tě měla co nejdříve objednat k psychologovi, kterému se budeš moci bez obav svěřit s tím, co tě trápí. Mamka u toho nebude, nemusíš mít strach. Bude v čekárně, jen tě doprovodí.
Až pak vyslechne i jí a domluvíte se na dalším. Ale musíš chtít. Bude to zase dobrý, ale nesmíš to vzdávat. :hug:
Však jednou z tebe bude dospělá ženská, máš teprve celý život před sebou a určitě tě v něm čekají hezké věci. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
2.4.25 20:25

Myslím si, že:
1. Řešíš stres jídlem
2. A buď už más PPP nebo na ni máš solidní náběh

Psychiatrie je dobrý nápad. I když to tvoji rodiče používají jako výhrůžku, není to věc za ztrest. A není to o tom, že tě někam zavřou, pokud aktivně neohrožuješ svůj život.

Tvoji rodiče nemají žadné vzdělání ohledně toho, jak PPP řešit. Odborník ano. Psychiatr / psycholog by měl pracovat i s tvými rodiči a vysvětlit jim jak s tebou zacházet, jak s tebou jednat, co dělat a co nedělat.

Psychiatr / psycholog by ti měl pomoci tento problém překonat. Ani nemusíš vědět, co bys mu tam měla říkat. Člověk, který se profesně specializuje na PPP, bude vědět na co se ptát a jak s tebou pracovat.

Mám s psychiatrií osobní zkušenost. Ne kvůli PPP ale kvůli depresím. Podezření na PPP jsem ale měla taky (170cm, 49 kg).
Skutečně je to věc, která by ti mohla pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
2.4.25 20:38

@Tayen dekuju..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie