Jídlo ve školce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
2.6.15 21:44
@Anonymní píše:
Ahoj jdu si pro radu jak by jste se zachovali vy…
Dcera 3 roky chodí do školky a většinou, když přijde ze školky tak má strašnej hlad, když se jí ptám co jedly tak my vyjmenuje celej jídelníček…, ale nekdy když přijde ze školky tak mi třeba řekne že dostala jen polívku, ale že nesnědla maso z polívky tak nedostala druhé jídlo nebo moučník a nebo že měly strašně dobrou omáčku, ale jelikož nechce jíst maso z omaček a polívek tak jí paní kuchařka nepřidala protože prej nesnědla maso.(upozornuji že děti dostávají jeden knedlík) Nejdřív jsem tomu moc nevěřila, ale pak jsem se dala do řeči s dalšímy maminkama a jejich děti říkají to samé a jelikož naše školka je spojená se zš tak jsme se ptaly i těch větších dětí a ty nám to potvrdily že to tak opravdu je. Prostě talíř není uplně prázdný tak nedostaneš přidáno a nedostaneš ani moučník. Ke svačině dostávají děti ve školce čtvrt krajíčku chleba. :zed: My jako rodiče máme právo jít se podívat když děti jedí, ale pokaždé když tam jeden z rodiču jde tak je vše v porádku kuchařka bezproblemu přidává a dává všechno. Ale jakmile tam jsou jen učitelé tak nikdo nic nedostane. Učitelé o ničem neví nebo spíš se do toho nechtějí montovat. Jinak školka je výborná, ale jídelna katastrofa. Jak by jste to vše řešily vy?
řešila bych to a radikálně. Však to jídlo platíš, ne? Takže co je kuchařce do toho, co dítě jí a co ne :think: u nás si toto nikdo nedovolil :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
2.6.15 21:45

Stěžovala bych si zřizovateli a ideálne, aby vás tedy bylo víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
2.6.15 21:50

Hladové chodí ze školky skoro všechny děti, ale u vás je k tomu asi důvod. Asi bych to řešila s ředitelkou školky, přičemž bych si napřed aspoň ústně zjistila, jestli to vadí i ostatním rodičům a zda se kdyžtak připojí s nesouhlasem ke mně.

U toho nepřidání, když není talíř vyjedený úplně, trochu chápu logiku, ale nechápu, proč vůbec dceři to maso dávají, za celý školní rok si mohli všimnout, že ho nejí. Nevydání moučníku je podle mě až „nezákonné“- blbý termín :mrgreen:, ale na to snad nemají právo, jídlo platíš celé, tak ho v plném znění mají vydat. Jinak k svačinám u nás je celý (menší) krajíc chleba s něčím, teda aspoň tak to dostáváme domů (syn chodí po o), nevím, jak to mají děti, co spí ve školce, ale předpokládám, že tam mají k dispozici dost, aby si mohly vzít, kolik chtějí.

To nesnězené maso mi připomnělo základku za dob ještě totalitních, tam nás vraceli od okénka, kam se dávalo už špinavé nádobí po dojedení, když jsme neměli snězené maso :zed: (ale jindy frontu na vrácení obcházela učitelka, masa si od nás brala se slovy „pro pejska“ :mrgreen: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.6.15 21:56

Jedna holčina která chodí do školy mi dnes říkala že nesnedla polívku prostě jí nechutnala a kuchařka jí nedala druhé jídlo…jako katastrofa. Již jsme byli u ředitelky a ta nám řekla že to prověří, ale potom nám řekla že žádný problem nenašla…že kuchařka postupuje správně. Kontrola tam prý už byla, ale ty prej taky nezjistily nic vážnýho že pry je vše vpořádku. Je jasný že když tam je nekdo cizí tak kuchařka si tohle nedovolí. :evil:

• Citovat
  • Upravit
4062
2.6.15 22:01

Já bych to prvně řešila s ředitelkou, když by to nepomohlo, tak jít za zřizovatelem. Argumentovala bych tím, že dítě má zaplacený celý oběd, tak ho taky má celý dostat, bez ohledu na to, co sní z kterého chodu. A už vůbec o tom nemá co rozhodovat kuchařka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
2.6.15 22:04
@Anonymní píše:
Jedna holčina která chodí do školy mi dnes říkala že nesnedla polívku prostě jí nechutnala a kuchařka jí nedala druhé jídlo…jako katastrofa. Již jsme byli u ředitelky a ta nám řekla že to prověří, ale potom nám řekla že žádný problem nenašla…že kuchařka postupuje správně. Kontrola tam prý už byla, ale ty prej taky nezjistily nic vážnýho že pry je vše vpořádku. Je jasný že když tam je nekdo cizí tak kuchařka si tohle nedovolí. :evil:

Tak pak bych si osobně (když tu moznost jako rodiče máte) došla za kuchařkou a oznámila jí, že ‚toto‘ je moje dítě, já mu platím obědy a pokud mu je nezačne vydávat celé, budu po ní požadovat poměrnou částku zpět :pankac:
No a jinak pokud ředitelka nezabrala a chceš to řešit, napsala bych stížnost obešla rodiče dětí, předala ji paní ředitelce s tím, že kopie putuje i na zřizovatele školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.6.15 22:04
@Anonymní píše:
Ahoj jdu si pro radu jak by jste se zachovali vy…
Dcera 3 roky chodí do školky a většinou, když přijde ze školky tak má strašnej hlad, když se jí ptám co jedly tak my vyjmenuje celej jídelníček…, ale nekdy když přijde ze školky tak mi třeba řekne že dostala jen polívku, ale že nesnědla maso z polívky tak nedostala druhé jídlo nebo moučník a nebo že měly strašně dobrou omáčku, ale jelikož nechce jíst maso z omaček a polívek tak jí paní kuchařka nepřidala protože prej nesnědla maso.(upozornuji že děti dostávají jeden knedlík) Nejdřív jsem tomu moc nevěřila, ale pak jsem se dala do řeči s dalšímy maminkama a jejich děti říkají to samé a jelikož naše školka je spojená se zš tak jsme se ptaly i těch větších dětí a ty nám to potvrdily že to tak opravdu je. Prostě talíř není uplně prázdný tak nedostaneš přidáno a nedostaneš ani moučník. Ke svačině dostávají děti ve školce čtvrt krajíčku chleba. :zed: My jako rodiče máme právo jít se podívat když děti jedí, ale pokaždé když tam jeden z rodiču jde tak je vše v porádku kuchařka bezproblemu přidává a dává všechno. Ale jakmile tam jsou jen učitelé tak nikdo nic nedostane. Učitelé o ničem neví nebo spíš se do toho nechtějí montovat. Jinak školka je výborná, ale jídelna katastrofa. Jak by jste to vše řešily vy?

Ja ted chodila do skolky varit za nemocnou kuch. A vzdycky se deckam pridalo.
Vzdycky jsme se pri nabirani jednotlive deti ptali kolik snedli, kdyz chteli pridat dostali, videla jsem vsechny tri svoje decka pri jídlech a presto odpoledne dosli po svacine dom a chteli jeste jidlo.
Takže ono to ani nemusi tak byt, ze by jim davali malo jen nektere deti, jak jsem je sledovala ji pomalu, jine rychleji ti pomaleji co ji si pak nestihaji pridat, ze už se jde spát.
Ja tam ve tride mela brzdu vsicni uz snezene hl. jidlo a mala teprve u polevky.
Kdyz se na sve dite pujdes podívat jak ji tak nenapadne at te nevidí, kdyz te uvidí bude se prirozene chovat jinak.
Pokud by bylo něco špatně resila bych u reditelky a zrizovatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
2.6.15 22:05

Tak to je mazec. Taky mi kolikrát příjde, že ty porce pro vrabce nemůžou dětem stačit. Půl krajíčku chleba na svačinu je docela málo. Natož, když je na tom pomazánka a chleba prosvítá :roll: Ale nikdy jsem neslyšela, že by děti nedostaly druhé, protože nesnědly polévku. To je trošku hard core. Když si vzpomenu na 1.st ZŠ, co jsem chodila a museli jsme nosit ukázat talíře učitelkám, kolik jsme toho snědly a klidně nás tam držely, dokud toho nesníme víc, to už je pomalu omezování svobody. Chápu, je potřeba dohlížet na stravování, ale naopak vím o MŠ, kde jsou děcka zvyklé, že co jíst nechtějí, to vyškrábnou do kyblíku. To už je pak ještě horší teda. Pak vyhodíá automaticky a neřeší, ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.6.15 22:08

JJ musíme se nějak domluvit s rodičema aby nás bylo co nejvíc a začít si stěžovat. Minule jsem šla platit obědy a paní vedoucí na mě hned spustila NO JO VAŠE DCERA TA HODNĚ ŠPATNĚ JÍ přitom učitelkyy jí chválí že jí pěkně, že teda nejí maso v omáčkách a v polívkách a že nechce jíst sladký jídla jinak že jí suprově.

• Citovat
  • Upravit
3088
2.6.15 22:12
@Anonymní píše:
JJ musíme se nějak domluvit s rodičema aby nás bylo co nejvíc a začít si stěžovat. Minule jsem šla platit obědy a paní vedoucí na mě hned spustila NO JO VAŠE DCERA TA HODNĚ ŠPATNĚ JÍ přitom učitelkyy jí chválí že jí pěkně, že teda nejí maso v omáčkách a v polívkách a že nechce jíst sladký jídla jinak že jí suprově.

Opravdu se nedá kontrolovat, jak děti jí - myslím stále. Dcerka je v MŠ rok. O jídle nikdo nic neříkal, takže předpokládám, že dcerka jí vše, případně něčeho sní méně, ale nad ničím neremcá, že to jíst nebude, atd. Naopak se učitelky smály, že když jim zbyla zelenina čerstvá, tak dcerka byla první, nebo jediná, kdo seděla u stolku nad talířem a cpala se :) Miluje mrkev, jablíčka,… Takže v tomhle jsem jen ráda, že s vitamíny problém u nás není :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
2.6.15 22:13

Co si to vůbec dovoluje? Co je jí po tom, jak dítě jí, ona nemá co pokřikovat a hodnotit něčí dítě, kde to jsme?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.6.15 22:38

Tady v te naší školce/skole se prostě nepřidává maso, příloha a stává přeliv na prilohu ano, ale maso prostě ne a přes to vlak nejede a že kolikrát by si děcka přidali. Maso se přesně chystá na porce a víc není, žádné náhradní a na můj vkus male masa, ale to mi bylo řečeno, ze to nařizuje norma od vyz. poradců kolik smí byt pro jednoho masa pro me to byly podmiraky :nevim:.
Ale aby někdo někomu nedal další jidlo kvůli polévce to ne.
Ja jen druzinarku slyšela jednou jak dole v jídelně prvnakum rika, ze kdyz nesni polévku smí do vzít jen pul sklenky piti. Tak to se mi taky nelíbí.
Ale zas na druhou stranu to ty uc. nemají lehké stě! a deckama, ty decka se v některých jídlech strašně nimraji, vrací to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
2.6.15 23:06
@jamoni píše:
Co si to vůbec dovoluje? Co je jí po tom, jak dítě jí, ona nemá co pokřikovat a hodnotit něčí dítě, kde to jsme?

SOUHLAS :pankac:

JE TO DRZÁ BABA. AŤ SE STARÁ O VAŘENÍ, ABY DĚTEM CHUTNALO A NEURÁŽÍ DĚTI :cert:

JÁ BYCH SI TU SITUACI S PANÍ ŘEDITELKOU PROJEDNALA. Nepotřebovala bych dávat dohromady rodiče, aby nás bylo co nejvíc. Šla bych hned zítra znovu, když to prvně nepomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.6.15 07:06
@Anonymní píše:

normálně bych jí hezky, slušně řekla, že ona je tam od vaření a né od toho, aby kontrolovala mé dítě, co jí a co ne.. Jí do toho opravdu nic není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
3.6.15 07:43
@Anonymní píše:

A co zajit primo za kucharkou, ze maso dcera neji, jestli by ji nemohla davat miszo masa rovou vice omacky a knedliku? A poprosit uc.at na to dohlidne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin