Jídlo ve školce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4009
3.6.15 07:46

A nase neter teda vymyslela v druzine zlepsovak a vymenuje si jidlo s kamaradem. Ona mu dava maso a on ji brambory :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
3.6.15 09:37

Já to vidím za velmi závažné, že DÍTĚ JE PŘES JÍDLO ZRAŇOVANÉ.

Člověk se má naučit, nenechat si od druhých jejich ošklivé chování líbit. Jenže děti jsou vůči autoritám slabé. Já bych to řešila právě z tohoto úhlu pohledu. Dospělí jsou někdy opravdu k dětem nehodní, a přitom své chování mají za samozřemost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
3.6.15 10:21
@Anonymní píše:
Jedna holčina která chodí do školy mi dnes říkala že nesnedla polívku prostě jí nechutnala a kuchařka jí nedala druhé jídlo…jako katastrofa. Již jsme byli u ředitelky a ta nám řekla že to prověří, ale potom nám řekla že žádný problem nenašla…že kuchařka postupuje správně. Kontrola tam prý už byla, ale ty prej taky nezjistily nic vážnýho že pry je vše vpořádku. Je jasný že když tam je nekdo cizí tak kuchařka si tohle nedovolí. :evil:

v tom případě bych si došlápla na kuchařku.. takový, co si hrají na ředitele vesmíru, fakt miluji, Nejspíš svou práci kuchařky považuje za nějakou megadůležitou funkci. vyveď ji z omylu.

• Citovat
  • Upravit
2499
3.6.15 11:28
@brko píše:
v tom případě bych si došlápla na kuchařku.. takový, co si hrají na ředitele vesmíru, fakt miluji, Nejspíš svou práci kuchařky považuje za nějakou megadůležitou funkci. vyveď ji z omylu.

Jenže ta kuchařka se cítí být „silná v kramflecích“. Protože kontrola nic závadného nezjistila a ředitelka s ní také nepořídila. A vyběhnout proti takovéto „zabudované“ kuchařce? Ta se leda vysměje, anebo ještě sama té mamince vynadá, pokud se s ní vůbec bude bavit. Možná ji i urazí. Je to pak těžký oříšek s takovými typy lidí. Umí v tom prostě chodit. ALE JÁ BYCH SE NEVZDALA. VŽDYŤ JDE O „MOJE“ DÍTĚ.

Možná té kuchařce chybí uznání, ocenění, třeba vaří dobře, ale nikdo ji nepochválí a děti jejím pohledem se v tom jídle nimrají a jejím pohledem její práci odmítají, když ho nejí a tím odmítají ji. Zkuste se na to takhle podívat a domluvit se s ní v dobrém. Třeba se cítí vnitřně uražená, ponížená, že „to maso, tu polévku“ děti nejí - vztahuje si to jejich nejedení na sebe. A pak se takto úplně pitomě brání.

Můj syn byl v létě na táboře jako mladý vedoucí. Jejich hlavní vedoucí, znám ji, je to úžasná, obětavá žena, sama je matkou 4 dětí, nyní již dospělých, rozhodla a starala se, aby děti všechno, co dostanou na talíř, snědly. Když mi tu situaci syn vyprávěl, přišlo mi to tvrdé. Ale on mi vysvětlil, že to její rozhodnutí vyšlo z toho, že děti uvařené jídlo nesní, a pak mají hlad a rodičům to píší, že mají hlad a místo uvařeného jídla se cpou nesmysly typu chipsy.

Tak mi z toho vychází, že snad to s tou kuchařkou PO DOBRÉM SI VYSVĚTLIT. A teprve, když to nepůjde, tak jít situaci řešit dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
3.6.15 11:36
@poučená píše:
Jenže ta kuchařka se cítí být „silná v kramflecích“. Protože kontrola nic závadného nezjistila a ředitelka s ní také nepořídila. A vyběhnout proti takovéto „zabudované“ kuchařce? Ta se leda vysměje, anebo ještě sama té mamince vynadá, pokud se s ní vůbec bude bavit. Možná ji i urazí. Je to pak těžký oříšek s takovými typy lidí. Umí v tom prostě chodit. ALE JÁ BYCH SE NEVZDALA. VŽDYŤ JDE O „MOJE“ DÍTĚ.

Možná té kuchařce chybí uznání, ocenění, třeba vaří dobře, ale nikdo ji nepochválí a děti jejím pohledem se v tom jídle nimrají a jejím pohledem její práci odmítají, když ho nejí a tím odmítají ji. Zkuste se na to takhle podívat a domluvit se s ní v dobrém. Třeba se cítí vnitřně uražená, ponížená, že „to maso, tu polévku“ děti nejí - vztahuje si to jejich nejedení na sebe. A pak se takto úplně pitomě brání.

Můj syn byl v létě na táboře jako mladý vedoucí. Jejich hlavní vedoucí, znám ji, je to úžasná, obětavá žena, sama je matkou 4 dětí, nyní již dospělých, rozhodla a starala se, aby děti všechno, co dostanou na talíř, snědly. Když mi tu situaci syn vyprávěl, přišlo mi to tvrdé. Ale on mi vysvětlil, že to její rozhodnutí vyšlo z toho, že děti uvařené jídlo nesní, a pak mají hlad a rodičům to píší, že mají hlad a místo uvařeného jídla se cpou nesmysly typu chipsy.

Tak mi z toho vychází, že snad to s tou kuchařkou PO DOBRÉM SI VYSVĚTLIT. A teprve, když to nepůjde, tak jít situaci řešit dál.

možná máš pravdu, ale tady by měly být „role“ jasně dané: já platím, já poroučím. Samozřejmě bych na kuchařku nenaběhla agresivně, ale v klidu bych jí vysvětlila, jak se věci mají a slušně ji požádala, aby respektovala právo mého dítěte na výběr a množství snědeného jídla. V tom by spočívalo celé „došlápnutí“.Horší je, pokud to má kuchařka na háku, protže je např. před důchodem, takže se teoreticky o práci nebojí, protože to má „za pár“. Ale i na takovou se dají najít páky.

• Citovat
  • Upravit
2499
3.6.15 12:41
@brko píše:
možná máš pravdu, ale tady by měly být „role“ jasně dané: já platím, já poroučím. Samozřejmě bych na kuchařku nenaběhla agresivně, ale v klidu bych jí vysvětlila, jak se věci mají a slušně ji požádala, aby respektovala právo mého dítěte na výběr a množství snědeného jídla. V tom by spočívalo celé „došlápnutí“.Horší je, pokud to má kuchařka na háku, protže je např. před důchodem, takže se teoreticky o práci nebojí, protože to má „za pár“. Ale i na takovou se dají najít páky.

Já s tebou přece souhlasím. Jen jsem ukázala i pohled jiný.

Všichni lidé se stále cítí být, že mají pravdu. Ale skutečná pravda lidem uniká. A tak se lidé stále perou, většinou v sebeobraně. A v sebeobraně jeden druhému ubližují. A kdo se nebrání, ubližuje sám sobě, anebo právě svým dětem. A tak jsem ukázala i ty pohledy z jiných stran, abys je do sebeobrany za své dítě dala. Já ti přeji hodně sil a hodně štěstí a na nic nečekej. Udělej to přesně tak, jak to sama cítíš. Ono tě to někam posune. Nejhorší je, přešlapovat, váhat, být zaseknutý, nic neudělat, nebránit se, čekat, až se to vyřeší samo, až to za mě udělá někdo jiný.

Já jsem za své děti vždycky bojovala. Sama za sebe jsem to ale neuměla. Teď už to umím. Umím to proto, že jsem bojovat sama za sebe začala.

S lidmi se neperu za všech okolností. Mám pro ně pochopení, a tak vkládám do svého boje lásku a smíření. Jiná věc je, že to lidé nechápou. Ale já se ke svému vždycky nakonec dostanu, bez jizev na duši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
3.6.15 15:14

@poučená nastesti problem s kucharkou nemam, je pravda, ze kdyz chci resit konflikt obecne, tak nejprve se ve mne vari krev, ale potom se snazim docilit „sveho“ asertivne. :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.6.15 22:13

Jenže ona ani dobře nevaří…párkrát, když šla dcera ze skolky že jí nebylo dobře tak jsme si nesly domů oběd ze školky momentálně bylo KUŘE NA KYSELO (KUŘECÍ PLÁTEK SE ZELÍM NA TOM BYLA MARMELÁDA A K TOMU BYL KUSKUS polívku jsi už nepamatuju jak se jmenovala ale bylo v ní vše mě osobně to přišlo jak vývar, bramboračka a buřtguláš dohromady no katastrofa. Ale maj tam i dobrý jídla OBČAS
Dnes jsem mluvila s maminkama a jim se do toho moc nechce že tenkrát se sebralo asi 5 maminek a stěžovaly si ohledně jídelny a paní kuchařka to pak dávala pěkně sežrat dětěm. Muj názor je ten že se to asi stejně nezmění jelikož kuchařka je starostovo sestra proto si tak vyskakuje. asi nám nezbyde nic jiného než začít navštěvovat jinou školku. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5473
3.6.15 23:34

Hm, starostova žena, tak to je oříšek, to i stížnost u zřizovatele je asi odsouzena k neúspěchu. Každopádně bych ale trvala na vydávání celého oběda, protože za něj platíte, takže neexistuje nevydat moučník. To je fakt běs. Pokud je k dispozici jiná školka, tak tím lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2158
14.11.17 11:47

Zdravim maminky.jsem tak vytocena ze skolky co si to dovoluji.pro upresneni. syn predskolak v unoru mu bude 7.let.jelikoz dnes onemocnel a pro obedy zajel manzel, nestacila jsem se divit co objevim kdyz jsem otevrela rendliky nejen ze nedali odpoledni svacinku, ale obsah rendliku je jak pro vrabce respektive pro 2.rocni dite. zvazila jsem si maso a melo 20 g. spalicky celkem sli a o omacce nemluve. nevite nektera jaka je primerena porce pro tak stare dite? ani se nedivim ze je tak vyhubly, kdyz takove male porcw dostavaji. platim za celodenni stravu a zjistujz toto :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
14.11.17 11:52
@migmina píše:
Zdravim maminky.jsem tak vytocena ze skolky co si to dovoluji.pro upresneni. syn predskolak v unoru mu bude 7.let.jelikoz dnes onemocnel a pro obedy zajel manzel, nestacila jsem se divit co objevim kdyz jsem otevrela rendliky nejen ze nedali odpoledni svacinku, ale obsah rendliku je jak pro vrabce respektive pro 2.rocni dite. zvazila jsem si maso a melo 20 g. spalicky celkem sli a o omacce nemluve. nevite nektera jaka je primerena porce pro tak stare dite? ani se nedivim ze je tak vyhubly, kdyz takove male porcw dostavaji. platim za celodenni stravu a zjistujz toto :(

jenže výživově to bude nejspíš správně… lid se v dnešní době přejídají. Kkdyž byl kluk ve školce, tak si rodiče taky stěžovali, že jejich děti dostávají malé porce. Tak ředitelka pozvala dětskou výživovou poradkyni z nemocnice a stejně jen potvrdila, že porce jsou naprosto v pořádku, že dneska lidi neumí jíst správné množství. Stačí se podívat někde na netu, jakou by měl mít třeba dospělý člověk porci přílohy… a pak se nestačí divit, jak malinká porce to vlastně je.

Jo a maso se váží v syrovém stavu, takhle to nemá už moc vypovídající hodnotu.

A nezapomínej na to, že děti ve školce mají i polévku.

Příspěvek upraven 14.11.17 v 11:58

• Citovat
  • Upravit
13955
14.11.17 11:54

Jidlo bych vyfotila a poslala zrizovateli, napsala gramaz. + nejaky canc, ze ti to neprijde v poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
14.11.17 11:56

20g masa je jako 1-2 platky sunky. To je i pro male dite malo. Moje temer 3 leta toho sni vic a miry ma k veku ukazkove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
14.11.17 12:00

U nás je tedy strašně hodná kuchařka, taková usměvavá a hodně silná. vaří tam léta a děti na ní nedají dopustit ;) vaří českou klasiku, i když mi říkala, že musí ted vařit hodně ryby a luštěniny. Přidává všem…Takže je to o přístupu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
14.11.17 12:06

A teĎ jsem našla zajímavou tabulku http://ms.smecno-mesto.cz/…-mala/d-1846 norma masa pro 6 leté dítě je 55 gramů masa za celý den ve školce (takže za svačinu, oběd - kde je zahrnutá i polévka a odpolední svačinu) http://ms.smecno-mesto.cz/…-mala/d-1846 Takže se nejspíš rozčiluješ naprosto zbytečně, pokud na jídelníčku byla nějaká svačina s masem a polévka obsahující maso.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin