Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
příští rok chci přihlásit dceru do MŠ Na Pěšinách, Praha 8.Prosím, máte někdo nějakou zkušenost?
Přímo my né,ale od známých dcera tam letos chodí prvním rokem a jsou spokojeni.Kamarádka tam loni měla u zápisu syna,bohužel ho nevzali jelikož je s druhým doma…mají tam o hodně víc zájemců než mohou pobrat
.....ale to je ted asi všude,bohužel ![]()
z toho co můžu soudit ze dne otevřených dveří před dvěma lety, tak jsem měla velice dobrý dojem.
kdyby k nám byla blíž, nejspíš bychom to tam zkusili.
díky moc za odpověď. Já jsem se snažila tam přihlásit dceru už loni, ale byla malá, tak jsme stejně neměli šanci. Dala jsem ji do soukromé školky, kde je to moc fajn, ale finančně máme co dělat… Tak bych to na jaře chtěla zkusit do státní, ale mám obavy z toho přechodu, aby si zvykla.
jonatan chodil před nástupem do státní školky (to šel ve třech letech) půl roku na jeden den v týdnu (od devíti do čtyř hodin) taky do soukromé a přechod zvládl naprosto bez problémů. ale on je hodně společenskej a nijak zvlášť fixovanej ![]()
tak přeju, ať to malá vpohodě zvládne ![]()
Micheo, patří mezi nej školky v naší čtvrti. Ale je fakt plná, my nedostali 3letýho na Prahu 8 ani náhodou. Slušná je taky u školské zahrady, horší pak na přesypu.. to jsou zkušenosti maminek z naší čtvrti, jejichž dítka tam chodí.
Souhlasím s posl. příspěvkem. úplně a doslova. náš malý chodi prvním rokem.jen bych dodal.ze je běžné ze nechtějí děti do 5,po obědě pokud možno domu a v pátek potkávám letící rodiče hned po obědě, tak aby tam deti déle nebyly, protoze se slouci dve tridy dohromady…svatky a prazdniny uplne stejne..,tak vam to tak decentne naznaci…zahrada je úžasná, ale v zimě na ní stejně nechodí. odpoledne celý rok nikdy.jen dopoledne a když se ucitelkam nechce, zapnou třeba každý den dvd s pohádkou typu:mimoni apod. a dětem namluvi, ze začíná pršet. o chození ven v každém počasí si nechte jen zdát. ho linky ani pláštěnky potřebovat nebudete.zato v 10 stupnich budou deti. v mikine, protoze čím méně jich je ve třídě, tim pro ne lepe. kdyby se kazdy den vyvetraly, nebyly by tak moc nemocne, ale kdyz z tydne jdou jen jednou, v patek mate jistotu, ze budete tri tydny pak doma…malinkaty se poslou hrhrát a ti střední bezprizorne bloudí, špatný je, když takový ctyrletak projeví zájem napsat si písmenko nebo tvořit s predskolaky, se zlou se potaze. většinou se věnují. predskolakum, protoze z toho musí mít výstupy…a co se týká jídla? zkuste se někdy podívat na stránky ms siskova..galerie, komunikace, dokonce i přání k velikonocum či vánocům…tady ředitelku uvidíte jen u podpisů přihlášky…a klikněte se někdy na jídelníček. děs a bes..furt dokola..školka má krásný interiér, krásný vybavení. krásnou zahradu…ale to je asi všechno…co bychom za 40 kc na den chtěli, ze???aby to někdo dělal srdcem???to těžko…reakce jsou mi jedno.jen názor od paní co psala ze rozdíl mezi hlidacim koutkem a koutkem na hlídání je nula, me natolik zaujal ze se pod nej mohu podepsat i v roce 2016…bohuzel. a jako tata od rodiny me nebavi ani ty neempaticke paní co tam pracují. od učitelek u takhle malých dětí bych čekal více citu. jinak je samozřejmě špatně ze jich je málo na tolik deti.to je ale na jinou diskusi…
![]()
@Anonymní píše:
Souhlasím s posl. příspěvkem. úplně a doslova. náš malý chodi prvním rokem.jen bych dodal.ze je běžné ze nechtějí děti do 5,po obědě pokud možno domu a v pátek potkávám letící rodiče hned po obědě, tak aby tam deti déle nebyly, protoze se slouci dve tridy dohromady…svatky a prazdniny uplne stejne..,tak vam to tak decentne naznaci…zahrada je úžasná, ale v zimě na ní stejně nechodí. odpoledne celý rok nikdy.jen dopoledne a když se ucitelkam nechce, zapnou třeba každý den dvd s pohádkou typu:mimoni apod. a dětem namluvi, ze začíná pršet. o chození ven v každém počasí si nechte jen zdát. ho linky ani pláštěnky potřebovat nebudete.zato v 10 stupnich budou deti. v mikine, protoze čím méně jich je ve třídě, tim pro ne lepe. kdyby se kazdy den vyvetraly, nebyly by tak moc nemocne, ale kdyz z tydne jdou jen jednou, v patek mate jistotu, ze budete tri tydny pak doma…malinkaty se poslou hrhrát a ti střední bezprizorne bloudí, špatný je, když takový ctyrletak projeví zájem napsat si písmenko nebo tvořit s predskolaky, se zlou se potaze. většinou se věnují. predskolakum, protoze z toho musí mít výstupy…a co se týká jídla? zkuste se někdy podívat na stránky ms siskova..galerie, komunikace, dokonce i přání k velikonocum či vánocům…tady ředitelku uvidíte jen u podpisů přihlášky…a klikněte se někdy na jídelníček. děs a bes..furt dokola..školka má krásný interiér, krásný vybavení. krásnou zahradu…ale to je asi všechno…co bychom za 40 kc na den chtěli, ze???aby to někdo dělal srdcem???to těžko…reakce jsou mi jedno.jen názor od paní co psala ze rozdíl mezi hlidacim koutkem a koutkem na hlídání je nula, me natolik zaujal ze se pod nej mohu podepsat i v roce 2016…bohuzel. a jako tata od rodiny me nebavi ani ty neempaticke paní co tam pracují. od učitelek u takhle malých dětí bych čekal více citu. jinak je samozřejmě špatně ze jich je málo na tolik deti.to je ale na jinou diskusi…![]()
Zdravím, přečetla jsem Váš poslední příspěvek a chtěla jsem se zeptat, o které školce píšete? O té Na Presypu? Aktuálně sháním info o školkách, zrovna Na přesypu máme nejblíž… Díky!
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.