Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Každý příspěvek jsem si přečetla, a vzala si z každého něco, všem vám děkuji, uklidnili jste mě a zároveň otevřeli oči, ona za to asi může i má nová kamarádka, která má ještě mladší dítě a prostě mi pořád říká ať jdu s malou do nějaké poradny že není asi úplně v pořádku napřed jsem ji posilala slušně někam ale časem mě nahlodala a ja jsem začala, malou o hrozně pozorovat a srovnávat. Napadlo mě se ještě poradit tady, popravdě jsem čekala mnohem horší komentáře na mou osobu, a jsem mile překvapena, moc vám děkuji.
@Anonymní píše:
Jsem na mobilu, takže než bych každé z vás odpověděla tak by miVíte co, on je to asi nátlak okolí kolem mě jsou jen dokonalé děti a na tu mou lásku se dívají i ty děti jak na debila, když to tak napíšu, třeba za někým přijde že si chce hrát a ty děti jdou od ní pryč a zatvari se ještě hrozně..a tohle mi rve srdce, nenapsala jsem nic hezkého, protože to hezký na ni vidim tři roky a bojim se že to bylo špatně, pořád jsem si říkala z toho vyroste, ale já opravdu nikde v okolí nemám takové děti jak pisou i ostatní maminky tady, které by byly dceři trochu podobne. Už jenom ta výška tady jste mi napsali, že taky máte tak velké holčičky ani nevíte jakou mi to udělalo radost, protože když je na hřišti 5leté dítě velké jak moje dcera tak je mi tak zvláštně..
Samozřejmě že mě bolí srdce, ale snažím se začít od znova a doufám že vše doženeme. Dala jsem si úkol že každý den, minimálně hodinu vypnu tv, rádio, mobil a budu se věnovat malé.
Jinak, dcera měla ve 3 letech 101 cm a 15 kg. A jestli je neohrabaná, co s ní chodit do Sokola na nějaké cvičení (matky s dětmi, předškoláci)? Třeba by to trochu pomohlo, nebo by se tam našel nějaký kamarád.
Příspěvek upraven 02.08.19 v 13:55
@ka2ka píše:
Divná jsi spíš ty, píšeš to jak tatar a dítě moc pozoruješ
@wildcherry píše:
Mame v rodinnem kruhu pratel otce se synem, otec malej trpaslik,syn od mala abnormalne velikej po matce(deti vsechny mame prcky az na mou starsi dceru) a opravdu ho kazdej prirovnava k tem starsim, sama obcas huknu,,Pepo ses normalni jako? Kolik ti je ze se chovas jak pako,, a pak rikam aha…9 a ne 11-12.Chci tim rict, ze jestli takto nevnimas i svou dceru.Ja mam holky dve a ve trech letech-hlavne mladsi, ta je drobna, jsem mela jeste za prtatka.Oci ji taky ujizdely, nakonec ma vadu a bryle az do dospelosti. Takze taky naklanela hlavicku atd. Malovat no…uz maluje krasne, jde do druhe.Sama nejsem moc hraci, takze jsem byla dost venku, to mi neprijde uz vubec divny…Nevim no…doktorka ti nic nerekla?
No dcera, má taky brýle a ještě musi nosit okluzor, tak nevím jestli i tohle ty děti odrazuje
@Lumíkovec k jinak doktorka mi jen řekla, že počkáme jak se bude chovat ve školce a že je možn, že nás ve 4-5letech pošle na logopedii. Škoda že nemám takové skvělé lidi, ve svém okolí ![]()
@wildcherry píše:to bude dobry.Ale kdyztak si promluv s doktorkou jeste. Mojee starsi byla ukazkove dite, krasne a ted v puberte vypada jak jitrnica a co
Teď jsem se zasmála
![]()
@Anonymní píše: . Dala jsem si úkol že každý den, minimálně hodinu vypnu tv, rádio, mobil a budu se věnovat malé.
Troll ![]()
No spíš pro pobavení napíšu, že mám syna 2,5 roku a náš dialog vypadá takto:
Já: Co papá kočička?
Syn: Jídlo
Já: Správně! Co pije kočička?
Syn: — ticho--- Vodu!
Ostatní přijde časem…
@Anonymní píše:
No dcera, má taky brýle a ještě musi nosit okluzor, tak nevím jestli i tohle ty děti odrazuje![]()
@Lumíkovec k jinak doktorka mi jen řekla, že počkáme jak se bude chovat ve školce a že je možn, že nás ve 4-5letech pošle na logopedii. Škoda že nemám takové skvělé lidi, ve svém okolí
Ano taky mame okluzorek. A jeste ted v sedmi jde a pleskne se do sloupu
…Mne to prijde vtipny, vetsinou ji reknu, at HLEDI na cestu a naprdne se. Rikam nehled, to mas po svem otci, stezuj si vedle
…V nasem okoli to nikoho neodrazovalo, ze ma brylecky, manzel je taky nosi a ja je kvuli ni zacala nosit taky, pripadala si dulezite a nosila je rada(myslim okolo tech 3-4 let),jinak je ma teda az do dospelosti. Okluzorky jsme nakoupili latkovy s obrazkama na netu a detem se to libilo na navsteve, ven ho nenosi, jen do skolky obcas, aby prave ukazovala ty nove. Urcite mas krasnou dceru, jestli je trosku jina vzhledove a co, opravdu se to muze zlomit. A chovanim bych jeste vydrzela, deti jsou opravdu ruzny
![]()
Příspěvek upraven 02.08.19 v 14:07
@Anonymní píše:
No dcera, má taky brýle a ještě musi nosit okluzor, tak nevím jestli i tohle ty děti odrazuje![]()
@Lumíkovec k jinak doktorka mi jen řekla, že počkáme jak se bude chovat ve školce a že je možn, že nás ve 4-5letech pošle na logopedii. Škoda že nemám takové skvělé lidi, ve svém okolí
Hele v klidu, můj mladší brácha byl jako dítě taky takovej. Špatně a rychle mluvil, velkej a pomalej nešika, šilhavej s okluzorem, děti z něj měli srandu. A teď? Má vystudováno, velkej jak hora, dělá vrcholově sport a šilhavej ani hloupej taky není, a jeho diagnóza je možná tak krapet zbytnělý ego:-D Holky se o něj perou, takže tak.
Však ona se vyloupne, neboj. ![]()
A na komentáře kamarádek se povznes, ona ta dokonalost těch dětí není mnohdy taková jak vypadá na první pohled vypadá. Jsou bohužel i matky, co si rády na druhých honí triko.
@Anonymní píše:
jestli tě to znervozňuje, tak na logo můžeš s ní už teď, ale já bych klidně ještě rok počkala
večera jsme byli s malým na 3leté prohlídce a měl 100cm a cca 15 kg a podle doktora ukázkové míry zcela v pohodě, stejně jako ty vaše ![]()
Podle me normalni dite jen ti chybi mit pro ni pochopeni. Chces po ni hodne, je jeste mala
Můj prostřední měl ve 3 letech 16 kg a 98 cm. Starší syn byl vyšší, ale lehčí. Nicméně tvoje mu přijde úplně standartní tříleté dítě, žádný obr.
Co se týká chování, mluvení..můj nejstarší má dysfazii a adhd, ale v tom věku se ještě nic moc neřešilo, čekalo se. Nakonec jsme začali chodit na logopedii, protože dialog nebylo možno vést ani ve 4 letech. To teprve začal mluvit ve větách, ale výslovnost hodně blbá. Mladší syn měl kolem 3 let velký rozvoj, s tím se už dalo krátce po 3 roce normálně domluvit. To jsem byla v upřímném šoku, že normálně komunikuju se tříletým dítětem. Obecně mi přijde že popisujes normální tříleté dítě. Z něčeho vyroste, něco holt budete dál řešit.
To je tak negativni prispevek az je mi z toho zle. Mas ji vubec rada? Nech ji, je to mala holcicka a ty jsi o ni nenapsala jedinou hezkou vec…
myslis nejvetsi chyba bude v tobe.
Jo a zakladatelko, k te vysce a vaze…mam holcicku 21mesicu meri 84cm a vazi 12kg. Je vysoka oproti stejne starym detem. Dokonce na hristi jsou nektere deti (kdyz se zeptam kolik ma rodic rekne treba 3roky) nektere deti stejne vysoke a starsi nez moje dcera. Nevidim v tom nic zvlastniho, proste vyssi..ono totiz i tatinek je vysoky. Nedivam se na to ale jako na problem, proc taky. Kazde dite je jine. Pro me je dulezite aby ke sve vysce odpovidala vaze, aby nebyla prilis hubena, coz neni. Jedine co je, tak obcas ji dam v kocarku dudel a to muze na ostatni pusobit divne ze tak velke dite ma jeste dudel. Nebudu vsem vysvetlovat ze jeste nema ani dva roky. Kaslu na lidi kolem co z nich mas… vypni instagtam facebook a kraviny ktere nam urcuji jak ma nase dite vypadat a venuj se diteti to udelas nejlip ![]()