Jiné snažilky :-D

3371
12.12.13 18:17

Jiné snažilky :-D

Hezký večer přeji!

Když tady tak vidím spoustu žen, co se snaží o miminko a pak sebe, napadlo mě založit takové odlehčené téma, také s názvem snažilky, netýká se to však početí, nýbrž přežití :mrgreen:.

Napadlo mě to dnes odpoledne, kdy jsem myslela, že jestli okamžitě nezmizím z dosahu, tak se asi zblázním, neboť dnes byly asi erupce na Slunci, jinak se to vysvětlit nedá :mrgreen:.

Zaspaly jsme, během 10 minut jsem musela obléknout dvě cácory, co se aktivně bránily, ačkoliv byly v polospánku, a donutit obléknout se starší děti, do toho jsem se snažila obléknout nejmladšího a mladší dcery mezitím aktivně svlékaly to, co jsem jim oblékla, nakonec jsem vyhrála a v relativně slušném pozdním čase jsem je odevzdala ve školce a škole, pak jsem měla hektické dopoledne s nejmladším, aneb lítání po obchodech a zařizování. Odpoledne jsem jela pro děti, starší dělaly úkoly, mladší aktivně demolovaly dům - stihly rozsypat korálky, piliny pro domácí mazlíčky, a vydolovaly mi dvě kytky z květináče a to jsem se vždycky otočila jen na chvíli a byl binec na světě. Starší naštěstí napsali úkoly v klidu, následně dcera zjistila, že píše něco jiného a do špatného sešitu. Všechno jsem uklidila a v rámci únavy jsem děti poslala si s něčím hrát, samy se dohodly a odešly, po 10ti minutách slyším řev, tak se jdu na ně podívat, všichni 4 se perou a já nevím, koho dřív odchytit, nejagresivnější jsou cácory :mrgreen: - nemohly se dohodnout, co kdo bude za postavu a mlátily se polštáři…

A tak jsem byla nesmírně šťastná, když jsem v půl šesté uslyšela přijíždět auto a pak klíče rachotit v zámku. Manželovi jsem mezi dveřmi oznámila, že se dnes večer aktivně postará o děti, protože jsem na odpis - děti jsem mu předala a zalezla do ložnice… nevím, co dělají, průběžně mě sem chodí děti otravovat a já se je průběžně snažím odesílat k manželovi…

A už se těším, až všichni budou KONEČNĚ SPÁT!

Povězte mi, že nejsem sama, která se snaží po celodenní honičce s dětmi přežít, připojte třeba i vaše nedávné zkušenosti s „erupcemi na Slunci“.

Přeji klidný večer (než jsem to stihla dopsat, usadily se mi tu cácory a už se zase hádaj :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4190
12.12.13 18:22

Ahojky,
5 dětí…tak to je mazec…mám jednu a i tak bych se občas nejradši někam schovala a měla chvíli klid…máš můj obdiv :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
12.12.13 18:24

@yweta Tak to u nás je to většinou celkem v pohodě, ale dnes to bylo náročné. Co tvá dcera, už někdy provedla něco, nad čím ti rozum nějakou chvíli stál? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4190
12.12.13 18:26

Teď si asi na nic nevzpomenu…jsme matka drsňák a tak jí celkem cepuju…si říkám, že co se nenaučí v mládí, tak v pubertě už do ní nedostanu (poděkovat, říct, prosím atd.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
12.12.13 18:28

Mám dvě a nezvládám, proto jich mít víc nebudeme, vís děti by nás organizačně poslalo na samé dno, mně satčí psát s prvňačkou úkoly, číst a hrát na klavír a k tomu pacifikovat dvouleťačku a jsem KO :mrgreen: a ráno máme poměr jeden rodič jedno dítě :mrgreen: víc bychom nedali ani jeden :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
12.12.13 18:28

@yweta Tak to já se děti také snažím vychovávat, myslím, že toto ovládají i nejmladší holky, akorát jsou hrozně akční a tvrdohlavé, takže někdy je to boj, nicméně, ve společnosti se chovají slušně, doma jsou éra :-D. Na druhou stranu, jsem pro každou legraci, zase si nemyslím, že by se to s tou výchovou mělo tak přehánět :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
12.12.13 18:31

@terinka4444 Jo, to znám :mrgreen:, teď je naštěstí dcera samostatná, je ve třetí třídě, ale když byla v první a dvojčendám bylo něco málo po roce, bylo to maso, ale přežily jsme :-D.

Já bych se se dvěmi nudila :-D, ale umím si představit tu náročnost :-D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4190
12.12.13 18:33

Neboj legrace je taky, hlavně když může po mamině skákat, nechat se lochtat, nebo dělat kosmetický salon (jako, že mi myje hlavu). Tvrdohlavá je někdy taky, takže když něco nechce zalehne a dělá že brečí, vzteká se…tak jí nechávám…má hold tu smůlu, že já jsem zatím ta silnější a větší :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
12.12.13 18:37

@yweta To znám (ležení na zemi a vztekání), mám to doma hned na dvakrát :-D. Ale taky nepovolím, takže se intervaly začínají zkracovat, na druhou stranu, snažím se dětem vždy navrhnout nějaké řešení, či najít kompromis :-), občas ani to nejde, takže je posílám do pokoje, či já odcházím z bojiště, abych je nepřetrhla :-D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5761
12.12.13 18:56

Jak vás tak čtu, tak mě čeká ještě kopec srandy :twisted: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
12.12.13 19:07

To se tak krásně čte…vždycky mě to nabije pozitivní energií, že když mám jenom dvě, tak si nemám co stěžovat a musím je zvládnout levou zadní :-D Pozitivní energie mi vydrží zpravidla několik minut, než začnou oba řvát, každý na jednom konci bytu :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
12.12.13 19:13

Ahoj, já mám děti 2. Manželovo přání dalších 2 potomků se může splnit jen za cenu mojí duševní smrti a doživotního pobytu na psychiatrické klinice. Jsem s nimi drtivou většinu času sama a když se stane, že chodí manžel pár dní po sobě domů, tak jsem štěstím celá bez sebe :mrgreen: Od pondělka bude mít měsíc volno, tak toho hodlám náležitě zneužít a načerpat síly na dalších 9 měsíců, kdy s nima budu sama. Sice se až tak nervou (je jim 5,5 a 1,5), ale řevu je tu i tak dost. Poslední dobou mě nejvíc vytáčí malej smraďoch, že krade fixy a čmárá s nima naprosto všude. Celý pokoj je pomalovaný do 80cm výšky. Si vždycky říkám, jaký je to božský klid a pak mi to sepne a letím tam, ale to už je většinou pozdě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
12.12.13 19:17

Jak ti rozumím! U nás je to naopak..já chodím do práce a tatínek hlídá..dneska jsem byla výjimečně doma a mám migrénu..a to mám děti,,jenom,, čtyři.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20807
12.12.13 20:04

Teda @Gituš 5 dětí… upřímně ti tu skládám poklonu :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk:
Já mám „jen“ dvě a dneska jsem zralá na Chocholouška :zed: :zed: :zed:
Nevím co se to děje, normálně je to v pohodě a starší (dvouleťák) je fakt hodný, ale občas ho to rapne a amen tma :zed: :zed: :zed:
dneska co oko otevřel jen ječel, pištěl… hrůza… a takhle protivný je už druhý den :zed:
dneska to vyvrcholilo, že si při vztekání skřípnul prsty do dveří (naštěstí jen velmi něžně, ale řev teda byl jako kráva) a cca 5 minut po tom co se uklidnil to při skoku plavmo na gauč nějak neodhadl a plácl sebou vedle gauče a trochu se kousnul do rtu… samozřejmě krev a zase vřískot… fakt jsem byla ráda, že šel spát :zed:
Doufám, že ho tato „výtečná“ fáze zase brzy přejde nebo mě jebne :zed: :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
12.12.13 20:53

@Mína13 No konečně někdo, kdo má podobné Erupce na slunci, už jsem se bála, že jsem jediná, holky byly minule taky na zaškrcení, mydlily se nějakýma hračkama, to byl pak řev :-D.

@peggy.sl Tohle bych měla zkusit na manžela, že on zůstane doma a já půjdu do práce, jen nevim, jestli bych nás s učitelským platem uživila, hm, asi těžko :mrgreen:.

@PetiteFillette: Copak počmárané zdi, u dvojčat v pokoji už to ani neřeším a čim jsou vyšší, tím větší kus zdi je pokreslený - máme dokonce rozmanité druhy - fixy, pastelky, vodovky, voskovky, tempery, barvy na sklo :mrgreen:, kdykoliv to vidim, jdou na mě mrákoty :mrgreen:.

@Etcetera78: Mě takto nabitá pozitivní energie taky moc dlouho nevydrží, utěšuju se tím, že jednou z toho všechno snad vyrostou a budou zlatíčka a zatím tiše trpím a vychovávám schopné jedince :mrgreen:. Kecám, mateřství si užívám :-).

@Venetta: Přímo Mount Everest :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital