Jíška z másla

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1461
19.1.20 21:42

Holky, když jíšku uděláte jak jí přidáváte do omáčky? Necháte jí vystydnout nebo jí zředíte vodou třeba ještě? Asi hloupé dotazy ale nevím jak na ní :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
19.1.20 21:48

@ArumLily0 normalne rozehreju maslo, nasypu mouku, micham micham a kdyz se mi to zda dost, zaleju ji vyvarem nebo mlikem podle toho co delam a micham micham…bacha, jak se naleje to mliko nebo vyvar, rychle to zhoustne..to co vznikne je besamel a to je zaklad omacky…nebo misto vyvaru nebo mlika v pripade ze chci zahustit zeli zaleju trochou vody z toho jak dusim zeli, zbytek sleju a pak ten besamel zamicham do toho mekkyho zeli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
19.1.20 21:50

@ArumLily0 no a kdyz chces zahustit omacku tim, normalne udelas tu mouku s tim maslem a frcnes to do ty omacky…ja to teda radsi delam obracene, kdyz se mi nechce delat dalsi jiska kdybych ji mela malo..proste zaleju jisku tou omackou a kdyz je to akorat husty, zastavim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
19.1.20 21:57
@ArumLily0 píše:
Holky, když jíšku uděláte jak jí přidáváte do omáčky? Necháte jí vystydnout nebo jí zředíte vodou třeba ještě? Asi hloupé dotazy ale nevím jak na ní :think:

Já na hotovou jísku (máslo a mouka) naliju sberacku dané polévky/omáčky, rozmíchám do hladka a pak až vliju do hrnce ke zbytku. Pomáhá to proti zdrcnuti do takových tech kousků, co nejdou rozmíchat

• Citovat
  • Upravit
Elenloth
19.1.20 21:58

@ArumLily0 Když dělám omáčku, tak udělám napřed jíšku (z odměřeného množství másla a mouky) a zalívám studeným vývarem (nebo mlékem) natřikrát do požadované hustoty.
Když chci jíškou něco zahustit, tak ji zaliju studenou vodou, rozmíchám a tím pak zahušťuju.
Pokud si nechci naředit výsledný produkt vodou, tak nechám vystydnout udělanou jíšku a v dalším kastrůlku ji promíchávám horkou tekutinou, co chci zahustit (třeba guláš, pro příklad) a odhaduju nutné množství.
Dobrý tip je zamrazit si právě máslovou jíšku a mít ji jako pohotovostní rezervu, když ti dojde.

• Citovat
  • Upravit
3957
19.1.20 22:04

@ArumLily0
Já ji ředím studenou vodou, zamíchám, aby nebyly hrudky, a vliju do polévky/omáčky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22918
20.1.20 06:55
@Lalelale píše:
Já na hotovou jísku (máslo a mouka) naliju sberacku dané polévky/omáčky, rozmíchám do hladka a pak až vliju do hrnce ke zbytku. Pomáhá to proti zdrcnuti do takových tech kousků, co nejdou rozmíchat

Takhle to taky přesně dělám a pokud se mi udělají cucky, tak vyndám z omáčky maso, vložím jisku a pouziji tyčový mixér.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
20.1.20 09:27

A na jíšku používáte normál. máslo? nebo to přepuštěné???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí