Jít do práce - ano, nebo ne?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@ity on si brzo zvykne, dcera šla do školky ve 20 měsících, taky jsem měla obavy, ale je to v pohodě.
a kdyby mu nebylo ani trošku smutno, taky by to bylo divný ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem v situaci, kdy by mi vyšli v práci vstřic s dobou, ale zase nemám hlídání, takže pokud máš obojí, neváhala bych a to mám doma celkem mamánka. Koukám, že Ti navíc velkou čast toho ćasu dítě prospí, to je prostě ideální konstelace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě bych šla do práce. Je super, že můžeš na zkrácený a navíc máš v pohodě hlídání ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ity Nenapsala jsi víc o tom, jak jsi na tom psychicky atd. Já třeba vím, že mi práce ve dvou letech dcery pomohla hrozně moc (nejen finančně): jo, jsem mnohem víc v kalupu, ale je to fakt příjemný, dostat se mezi lidi a mít pocit, že mám i mozek, co je k něčemu… Upřímně myslím, že nebýt tý práce, tak už mi hrabe. (A taky si víc vážím a užívám společnýho času.)
A pokud jde o to „odloučení“: nemáme hlídání, takže dcera nebyla dodnes nikdy přes nic beze mě nebo tatínka, přes den max. na pár hodin, fixovaná fakt dost. Ale při mém odchodu brečela maximálně pár minut, pak se zapojila, takže žádný drámo - ony to ostatně většinou hůř nesou matky než ty děti, takže tím bych se nestresovala. (Jinak jako ano, loučení to zhoršuje, ale říká se, že pro psychický vyrovnání se s tím, že máma není, to je lepší; tak bych to možná zvážila.)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ity co je to za praci? jestli stoji za to
ja si nejsem jista jestli bych sla, pze mi prijde ze to strasne leti a každý den se prcek nauci něco noveho..na druhou stranu, před mateřskou jsem mela plany jak se vratim po roce do práce atd, ale proste priority se zmenily, i na ukor penez ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
…pravda, nevím, jak budu mluvit, až se konečně mimča dočkám, ačkoli já nebudu mít moc na vybranou a do práce budu muset brzy, protože taťka nás neuživí. Každopádně, žiju v zahraničí a před 2 týdny se vracela do práce kolegyně, co šla na mateřskou v půlce ledna
Jooo, jinej kraj, jinej mrav… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě ano!!Malé je 19 měsíců a mateřská mi skončila uz dávno a před týdnem jsem nastoupila do práce. Taky jsem se toho bála, ale ted jsem maximálně spokojená!!Malá má chůvu s dětmi a já si to v práci užívám
jsme spokojené obě dvě, což je nejdůležitější ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud bych nemusela, nešla bych. Ale jestli je to pro tebe dobrá příležitost, tak běž ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To záleží na tobě, pokud cítíš, že potřebuješ vypadnout, a dělat něco jiného, než se starat o dítko, tak proč ne. Já osobně bych nešla, bylo by mi po dětech smutno ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Před 4 měsíci jsem se rozhodovala úplně stejně
Malá nastupovala do školičky ve 2 letech a 4 měsících. Začátky byly hodně těžké, ale řekla bych, že pro mě horší než pro ni. Prvních 14 dní jsem jenom brečela
Ted, trošku s odstupem, to spíš hodnotím jako rozhodnutí kladné. Chodím na 4 dny v týdnu do 14 hodin. Malá chodí do školičky ráda, mluví o tom pozitivně. Co se změnila, tak její nadměrná fixace na mě. Ted už to snad trošku ustupuje, ale hodne dlouho po mem nastupu do práce odmitala tatinka, babičky, jenom ja. Ja, protože me hryzalo svedomi, že jsme ji dala tak brzo, jsem se ji snažila potom maximalne venovat. Další vec, co stoji za zvážení, nastane ti nekonečnej kolotoč, byť chodím na zrácený uvazek, jsem často doslova ubitá. Do školky, do práce, na nákup, do školky, jídlo, prádlo…dost často se mi zasteskne po té domácí pohode. Ale tomu bych stejne časem neunikla
Zbavila jsem se domácí rutiny, to ano, nicméne jsem přesvedčená o tom, že u dalšího dítete budu doma do 3 let. Jak to nakonec dopadne, samozrejme uvidím, ješte ho ani nečekám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nečetla jsem příspěvky, ale klidně bych šla jestli by jsi měla k malému někoho spolehlivého na hlídání nebo může tatínek, tak proč ne
Furt lepší než zakrnět doma! Já mám hodně dětiček a šla z mateřské na mateřskou, ale u třetího, které ho jsme moc chtěli jsem prostě hned po jeho narození začala doma s podnikáním a v jeho 5.měscích jsem si otevřela prodejnu našla prodavačku na dopoledne a odpoledne střídačka s manželem a já šla na prodejnu a šlo to a bylo to moc fajn
Po roco jsem zjistila, že jsem zase těhotná tentokrát náhoda nic plánovaného, ale čekám svou vysněno holčičku
tak jsem nedávno prodejnu zavřela, ale pořád vše vedu z domova a přes net. Už to není ono ten kontakt s lidma a vypadnutí z domu chybí, ale zachvilinku budu mít malou a těším se zas na něco nového
Zkusit jsem to zkusila nasbírala nové zkušenosti a pokud to jde určitě do práce běž doma ti pak bude lépe a nebudeš jen strhaná matka kousající se doma do zadku a hlavně se vyhneš mateřské demenci
No a malého určo za těch pár hodin co nebudeš doma neochudíš naopak nebude to maminčin závisláček ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já ti rozumím, proč máš obavy
Taky jsem teď dostala nabídku vrátit se do práce na částečný uvázek, ale zatím jsem to odmítla. Malému budou taky 2 roky, ale nemám hlídání. Manžel dělá dvanáctky, takže by pár dnů v týdnu hlídal, ale ty dny bych musela být v práci skoro do večera. Doma by byla honička a jako celá rodina bychom spolu byli o víkendu jednou za 14 dnů. Takže si chci ještě ten rok užít a věnovat se rodině. Jdu si tam jen teď na měsíc na brigádku, abych si práci osvěžila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ity píše:šla bych - pracovní doba je super, když bude o prcka postaráno, tak je to fajn pro obě strany.
Ahoj holky, potrebovala bych asi trošku povzbuditMelému budou 2 roky a ja se rozhoduji, zda jít do práce nebo ne…S hlídáním by problém nebyl, jen se bojím toho, jak to oba budeme zvládat a abych malého nijak nezanedbávala…Jednalo by se od 7.00 - do 12.00, 13.00 max…sly byste do toho, zeny???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za mě určitě ano, až půjdeš pak na plný úvazek, nebude to pro malýho takový šok ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit