Jít do práce - ano, nebo ne?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@adolfa píše:
Urcite, v zahranici uz vetsina zen s tak velkym ditkem pracujev cechach jsme malinko extrem…
radsi nebudu psat vice, pro me neni normalni byt doma 3 rokyale ceske zeny jsou dlouhodobe nastaveny jinak
a to si četla kde v Ohníčku
spousta českých žen by ráda šla mnohem dřív do práce než ve 3 letech dítěte, jenže by jaksi museli mít kam…tzn. zároveň mít tu práci a mít kam dát dítě… bud´mají jedno a nemají druhé, nebo nemají obojí - a bohužel, když se mrkneš na trh práce v ČR a přeplněnost školek je toto velký problém a to hlavně v regionech…
takže co se týká zakladatelky, neváhala bych ani minutu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kotaska91 píše:
Já bych šla, taky nad tím přemýšlím, dcera-2,5 jde od září do školky a kdybych našla pro mladšího-10 M hlídání, tak bych neváhala, přece jen jsme lidi a potřebujeme vypadnout z toho kolotoče
ja myslim, uzij si detstvi svych deti na maximum!!!Jelikoz do duchodu pujdem strasne pozde, tim padem nebude moznost hlidat vnoucata, tak uzit sve ditka!!!Detstvi tak rychle utece!!!Ale zalezi na tom, jak jses zalozena-treba uz chces vypadnout z domu.Od starosti ne, ty ti zustanou, i kdyz prijdes z prace. Mladsiho mam 8 mes a rozhodne by ted nikam nesla.Za 1 neduverovala bych nikomu s hlidanim, za 2 trapila bych se, jak roste, a ja nevidim ho, ty krasne pokroky! ja studovat vos kdyz dcera mela 2,5 roky a mela jsem strasne vycitky pokazde, kdyz jsem byla cele dny pryc…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@brumdinka píše:
a to si četla kde v Ohníčkuspousta českých žen by ráda šla mnohem dřív do práce než ve 3 letech dítěte, jenže by jaksi museli mít kam…tzn. zároveň mít tu práci a mít kam dát dítě… bud´mají jedno a nemají druhé, nebo nemají obojí - a bohužel, když se mrkneš na trh práce v ČR a přeplněnost školek je toto velký problém a to hlavně v regionech…takže co se týká zakladatelky, neváhala bych ani minutu…
o tom ale diskuse vubec prece neni, nikdo nezpochybnuje problematku zamestnani zen, skolky atd.
zde je konkretni pripad:matka dvouleteho zdraveho ditete ma moznost jit do prace na castecny uvazek a ma zarizene hlidani!
za me urcite ano!
nevim, co je na me odpovedi tak poburujiciho
ohnicek nectu, tak nevim ![]()
zakladatelce preju, aby mela spokojene dite a byla spokojena v praci- a snad ji to prejou i ty, co tu moznost prace nemaji a nemohou sehnat treba skolku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@adolfa s tím Ohníčkem to byla ironie, sranda, škoda žes to nepochopila ![]()
jinak pokud o tý problematice víš, proč pak píšeš ve stylu, že v ČR je to extrém a české ženy jsou dlouhodobě nastaveny jinak…sorry ale mě to z tvého příspěvku vyznělo tak, že české matky cíleně radši seděj doma
, což prostě není pravda… přeju krásnej den ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@adolfa píše:
Urcite, v zahranici uz vetsina zen s tak velkym ditkem pracujev cechach jsme malinko extrem…
radsi nebudu psat vice, pro me neni normalni byt doma 3 rokyale ceske zeny jsou dlouhodobe nastaveny jinak
tak zobecňovat toto je asi nešťastné v Čechách není systém který by matky podpořil - tj zkrácený úvazek a hlídací systém pro děti -jesličky ve firmách jako mají v zahraničí a u zaměstnavatele matka s dětmi = nepoužitelná pracovní síla..
Co mě osobně se týká já jsem stará škola - neměla jsem děti na to, abych je v roce dávala na hlídání - ráda bych na ně v tomto útlém věku měla vliv sama a dala jim tu nejlepší péči a lásku.. mateřská do tří let je pro mě osobně ideální stav.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@brumdinka píše:
@adolfa to byla ironie, sranda, škoda žes to nepochopilajinak pokud o tý problematice víš, proč pak píšeš ve stylu, že v ČR je to extrém a české ženy jsou dlouhodobě nastaveny jinak…sorry ale mě to z tvého příspěvku vyznělo tak, že české matky cíleně radši seděj doma
, což prostě není pravda… přeju krásnej den
to urcite ne! situace v cr se myslim pomalu zlepsuje, urcite ne snahou statu ale snahou zen.
mam treba kamaradku co si sama nakonec musela otevrit materske centrum
zacinaji fungovat chuvy, trochu dostupnejsi soukromy skolky, firemni skolky a tak.
jen at zensky co jdou do prace s dvouletakem nemaji nejaky vycitky!!!a hlavne at je ostatni nekritizuji, coz se nastesti v teto diskusi nestalo ![]()
ale u me je klasika, kdyz nekde reknu, ze uz chodim do prace, tak mi to spousta zenskych dava pekne sezrat! a to nemluvim o tom, jak se divi, kdyz je nekde s miminkem sam manzel a rekne, ze maminka je v praci-vsichni se desne divi a rikam si, co si asi mysli ![]()
zato kamaradky z oboru, kde je to bezne a ze zahranici se ani nepodivi ![]()
je to strasny rozdil! preju ceskym mamkam at taky maji takovy moznosti a super, ze zakladatelka ma!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ity píše:
Ahoj holky, potrebovala bych asi trošku povzbuditMelému budou 2 roky a ja se rozhoduji, zda jít do práce nebo ne…S hlídáním by problém nebyl, jen se bojím toho, jak to oba budeme zvládat a abych malého nijak nezanedbávala…Jednalo by se od 7.00 - do 12.00, 13.00 max…sly byste do toho, zeny???
jo to je super ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Luxusní pracovní doba, hlídací babičky na které je zvyklý, jdi do toho, brala bych to všema dvaceti ![]()
- Citovat
- Upravit
@adolfa Mě to teda nikdo „sežrat nedává“ (pracuji full time od 7 měsíců malého), jen čelím dotazům, jak to tatínek zvládá (je doma s malým) popřípadě, zda se nebojím nechat malého celý den jen s tátou. Jako by otec byl nějaký mimizemšťan, který se neumí postarat o dítě. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@adolfa tak to mě to kdo si co myslí vážně netrápí
a pracovala jsem chvilku při rodičovské a jezdím i na Vš…což je na celej den a nikdy mi to nikdo sežrat nenechal ![]()
jinak mě prostě spíš vadí to co psala @jdukolem tj. u zaměstnavatele matka s dětmi = nepoužitelná pracovní síla..
a bohužel je stále běžným koloritem při prac. pohovorech hlavní otázka na to, zda máte děti a jak byste to dělala, když třeba omarodí
a nebo třeba jak budete dojíždět…místo logické otázky, jak jste profesně připravena na konkrétní pracovní místo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice píše:
@adolfa Mě to teda nikdo „sežrat nedává“ (pracuji full time od 7 měsíců malého), jen čelím dotazům, jak to tatínek zvládá (je doma s malým) popřípadě, zda se nebojím nechat malého celý den jen s tátou. Jako by otec byl nějaký mimizemšťan, který se neumí postarat o dítě.
jestli je manzel MIMIZEMSTAN tak se asi postara nejlip ![]()
muj manzel je taky mimizemstan ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice píše:
@adolfa Mě to teda nikdo „sežrat nedává“ (pracuji full time od 7 měsíců malého), jen čelím dotazům, jak to tatínek zvládá (je doma s malým) popřípadě, zda se nebojím nechat malého celý den jen s tátou. Jako by otec byl nějaký mimizemšťan, který se neumí postarat o dítě.
hezký
tatínek byl doma od roka (od 8 měsíců jsem chodila do práce 4 dny v tydnu) a reakce byly podobné
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neváhala bych a šla, pokud máš rodičák do tří let věku, budeš chvíli brát jak plat, tak rodičák a to se hodí ne
nicméně pracovní doba je skvělá a myslím že byste to mohli zvládnout