Jít do práce od kojence?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nějak nevím, jak se chceš při 6-7 hodinách denně zvládnout prostřídat s manželem, to se nedá… nebo dá, ale rozhodně ne dlouhodobě, protože to znamená, že jeden z vás musí pracovat v noci a přes den se starat o děti. Jo, dokážu si to představit i od tohoto věku, ale tak na 2-3 dny v týdnu, to bych tě nezrazovala a řekla jdi do toho, já sama pracuju vlastně od porodu, ale nejdříve plně z domova a od cca 5 měsíců jednou týdně v kanclu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jedině, že bych ty peníze fakt nutně potřebovala k přežití. U tříměsíčního při takovém úvazku to znamená omezit kojení a nahradit UM, nebo odstříkávat.
Pozděli, tak od šesti měsíců bych i šla, ale max. na 4 hodiny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nešla bych vůbec, ten ztracený čas mi nikdo nikdy nevrátí a čas běží tak rychle
- Citovat
- Upravit
Souhlasím s příspěvky výše, navíc málokteré tříměsíční mimčo spí celou noc a ty budeš muset být vyspaná do práce. A po příchodu domů se od tebe jistě bude ještě očekávat, že bude navařeno, uklizeno. Aby ses z toho časem nesložila, pokud do toho půjdeš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já pracovala od 4 měsíců dcerky a bylo to fajn. Jestli nekojis a máš hlídání. Tak já bych do práce šla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Předem se omlouvám za anonym. Potřebuji znát váš názor. Mám dvě děti 2 roky druhé 3 měsíce. Naše finanční situace není moc dobrá. Nemáme se špatně, ale máme stejně výdajů jako příjmu… Dnes se mi nabídla možnost jít do práce za slušné peníze. Děti bych si střídala s chlapem (aspoň by poznal, že to není tak jednoduché) o domácnost bych se musela dál starat jen já. Ale to hlavní mám vzít tu práci nebo být doma na rodičovské? Peníze by se nám moc hodily, ale nevím jestli bych potom nebyla k. o. a mám výčitky kvůli miminku. Nevím jak se rozhodnout, proto bych uvítala vaše názory.Bylo by to každý den na cca 6-7 hodin. Jednou za týden nebo dva týdny jeden den volna.
Od roka mladšího chodím na brigádu. Nejdřív na 2h brzo ráno + sobota dopoledne + střídání dovolených, teď jsem nastoupila na 4h denně. Upřímně? Od takhle malého miminka bych šla pouze v případě, že bychom na tom byli opravdu špatně. Tzn. víc výdajů, než příjmů. Já brigádu vzala na přilepšení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To zalezi… Ja sla v peti a pul mesicich tretiho prcka, ovsem byli jsme tak doma dopredu domluveni. Oba jsme s manzelem na plnem uvazku, ale v pripade potreby si muzu vzit home office. Hlida teda moje mama a o domacnost se starame s manzelem fakt napul, v noci vstava muz (malemu je ted 15m a porad nespi). Jinak za me je to bajecny model. Mam svou praci rada, bavi me a kdyz jsem doma, jsem zase na 100% s detma… je to takove… hmmm, intenzivni. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@NikysekR píše:
Souhlasím s příspěvky výše, navíc málokteré tříměsíční mimčo spí celou noc a ty budeš muset být vyspaná do práce. A po příchodu domů se od tebe jistě bude ještě očekávat, že bude navařeno, uklizeno. Aby ses z toho časem nesložila, pokud do toho půjdeš.
A to jako proč? Když oba pracují, tak nevidím důvod, proč by měl mít jeden plný servis a druhý ho ještě vedle práce zajišťovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Protože zakladatelka píše, že o domácnost by se musela postarat sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
A to jako proč? Když oba pracují, tak nevidím důvod, proč by měl mít jeden plný servis a druhý ho ještě vedle práce zajišťovat.
Protože ona to na začátku psala, že se bude muset starat o domácnost sama.
Nešla bych. Tohle není odskočení si jednou dvakrát týdně na 6 hodin. Tohle je pomalu nepřetržitý provoz. Volno jednou za 14 dní jeden den? Doma vše na tobě?
Pokud neumíráte hlady a jde jen o to, že neušetříte, tak bych nešla.
Podívala bych se kudy odchází peníze a zda se na tom dá někde ušetřit.
Jestli neplánuješ další děti, tak tohle je tvoje poslední možnost užít si miminko, uteče to strašně rychle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měla jsem rizikové těhotenství. Po téměř třech letech bych uvítala změnu. Navíc chlap si myslí, že se jen válím. Hlavně by to nezvládl dlouhodobě on. A musel by uznat, že to není lehké. Ještě to doma probereme. Moc děkuji za názory.
Zakladatelka
- Citovat
- Upravit
Ja osobně bych nešla. Ja si na materske uzivala a i kdyz penez moc nebylo, tak bych to nemenila. Ale to je spis muj nazor. Pokud neni na druhe dite, tak bych ho asi radeji nemela, ale jit od miminka do prace…to bych nemohla. Do prace bych sla opravdu jen v pripade, ze by treba manzel prisel o praci, byl dlouhodobe nemocny nebo podobne…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@NikysekR Postarat se o domácnost neznamená, že bude partner očekávat, že bude navařeno a uklizeno… to znamená, zajistit praní a 1× týdně paní na úklid (případně to udělat), jídlo pro dítko tvoří ten, kdo se stará.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Doe_Jane píše:
Nešla bych vůbec, ten ztracený čas mi nikdo nikdy nevrátí a čas běží tak rychle
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nešla bych, v žádném případě…a to říkám jako někdo, kdo pracoval pdoel spousty lidí okolo „brzy“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit