Jít do práce od kojence?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3395
2.1.17 17:48

Nešla bych, v žádném případě…a to říkám jako někdo, kdo pracoval pdoel spousty lidí okolo „brzy“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6822
2.1.17 17:49

Já ve 3 měsíců dítěte dostala nabídku vrátit se do bývalé práce na brigády na víkend jednou za 14 dní. Vydržela jsem to asi 3 měsíce pak se na to vykašlala. peníze jsem sice měla krásné ale uvědomila jsem si že mi malej roste z toho nejkrasnejsiho období a hlavně jsem byla vyřízena z ty práce. Chodila jsem na noční a i tak to byl zahul. každý den na plný úvazek bych nedala už vůbec. teď jsem ráda že jsem doma a užívám rodicak. pořád si říkám že ty tři roky co budu doma jsou prd oproti tomu co budu muset pracovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
2.1.17 17:54

Pracovat bych sla, ale ne takhle. To je moc.

• Citovat
  • Upravit
1133
2.1.17 18:01

Ten úvazek je moc velký, do toho bych nešla. Já jsem šla od první v 7mi a od druhé holky ve 13ti měsících do práce na 3 x týdně 4-6h a měla jsem toho tak akorát dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
2.1.17 18:10

Od takhle malého ne.
A to jsem sla od 18mes. na plný úvazek (ale 12h směny, i noci, víkendy, takze hlídání v pracovní dny max.2× týdně).
Zpočátku mi to rvalo srdce, teď, po roce už je to lepší.
Od miminka mi to prijde ale nereálné. Denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
2.1.17 18:15

Chapu treba tretinovy, ctvrtinovy uvazek, kdyz zensky z mimina hrabe, ale tohle je moc, ani od toho dvouletaka by se mi na takovou dobu nechtelo. Kor kdyz domacnost bude na tobe (nechapu teda proc, ale kdyz to tak chces..), tak na deti budes mit prdlacky casu. Navic nejdete do minusu. Takze za me ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
2.1.17 18:20
@Anonymní píše:
Předem se omlouvám za anonym. Potřebuji znát váš názor. Mám dvě děti 2 roky druhé 3 měsíce. Naše finanční situace není moc dobrá. Nemáme se špatně, ale máme stejně výdajů jako příjmu… Dnes se mi nabídla možnost jít do práce za slušné peníze. Děti bych si střídala s chlapem (aspoň by poznal, že to není tak jednoduché) o domácnost bych se musela dál starat jen já. Ale to hlavní mám vzít tu práci nebo být doma na rodičovské? Peníze by se nám moc hodily, ale nevím jestli bych potom nebyla k. o. a mám výčitky kvůli miminku. Nevím jak se rozhodnout, proto bych uvítala vaše názory. :nevim: Bylo by to každý den na cca 6-7 hodin. Jednou za týden nebo dva týdny jeden den volna.

to co píšeš je dost velký zápřah…vzala bych někde třeba jinde zkrácený úvazek..takhle naplno bys toho měla plné kecky..stačilo by pár nocí kdy malý nebude spát (třeba vinou růstu zubů) a vsaď se, že bys do práce ani nevstala…mluvím z vlastní zkušenosti. Při MD dělám praxi ke škole (cca 60 hodin měsíčně v nemocnici - 10×6hodin) odcházela jsem od doby kdy mladší bylo 10 týdnů a starší lehce přes dva roky…a i tak jsem se kolikrát musela z praxe omluvit protože se to nedalo. A to jsem plně kojila, mléko odstříkávala, vstávala do práce po čtvrté hodině a vracela se na oběd. Já ti nechci brát iluze, ale myslím, že takto to s manželem neustojíte. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
2.1.17 18:22

Kdybych byla ve vaší situaci, měli kde bydlet, měli co jíst a vycházeli od měsíce do měsíce, tak bych nešla, síla srdce by byla silnější. Na druhou stranu, pokud bychom vůbec nevycházeli a bylo by to z jakýchkoliv důvodu nesnesitelné, tak aspoň brigáda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
2.1.17 18:45

Nemuzete pockat par mesicu? Urcite se zas neco najde, treba nocni recepcni, uklizeni atd. Ten pul rok to vydrzite snad, nebo si najdi ted neco maximalne na den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
2.1.17 19:00
@AndelaCerna píše:
Nemuzete pockat par mesicu? Urcite se zas neco najde, treba nocni recepcni, uklizeni atd. Ten pul rok to vydrzite snad, nebo si najdi ted neco maximalne na den

za pár měsíců to bude rozhodně ještě větší záhul než s tříměsíčním :lol: jaká to byla pohoda odcházet od mimina..teď má 9 měsíců a zatím přemýšlím že skočím z okna a z práce se velmi nerada vracím domů :lol: ale já hold nejsem ta sluníčková matka a takto malé děti jsou pro mě spíš za trest :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
2.1.17 19:01

Taky bych nesla od takle malinkyho, sama mam skoro dvouletaka a dostala sem nabidku na slusnou praci ale na plnej uvazek se mi jeste nechce, precejenom malej jeste neni, samostatnej, neumi na nocnik, nemluvi atak. Sla bych na par smen mesicne na zlepseni rodinnyho rozpoctu, ale na plnej uvazek zatim ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
2.1.17 19:12
@Anonymní píše:
Předem se omlouvám za anonym. Potřebuji znát váš názor. Mám dvě děti 2 roky druhé 3 měsíce. Naše finanční situace není moc dobrá. Nemáme se špatně, ale máme stejně výdajů jako příjmu… Dnes se mi nabídla možnost jít do práce za slušné peníze. Děti bych si střídala s chlapem (aspoň by poznal, že to není tak jednoduché) o domácnost bych se musela dál starat jen já. Ale to hlavní mám vzít tu práci nebo být doma na rodičovské? Peníze by se nám moc hodily, ale nevím jestli bych potom nebyla k. o. a mám výčitky kvůli miminku. Nevím jak se rozhodnout, proto bych uvítala vaše názory. :nevim: Bylo by to každý den na cca 6-7 hodin. Jednou za týden nebo dva týdny jeden den volna.

Nesla bych ani za nic. A myslím si, ze jestli půjdeš, budes litovat :,( já jsem teď už 3m na osmičkách a šla jsem od ročního. Už odpcitavam dny, kdy budu na 24tkach. Naštěstí už brzo. To budu chodit jen párkrát za měsíc. Takhle je zo na palici :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
2.1.17 19:19

@mamina89 jeden by šel, druhý nešel..já zas odpočítávám dny do konce rodičáku :nevim: hold když máš doma fakt náročné dítě, tak ta vyčerpanost z něj nějak překryje ty „chvilky štěstí a radosti, záblesky nadšení“ a prostě jen přežíváš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.1.17 19:23

Znam doktorku a zubarku co sla dokonce od dvojcat. Ale to jsou profese, kdyz proste ma svoji ordinaci a chce si udezet pacienty. Babi vzdycky dovezla zubarce dvojcata nakrmit a zas odesli na prochazku nebo nekam.
Pak nehtarka moje tez rika, ze pujde, nebude delat jak driv od rana do vecera, rikala, ze si necha 2-4 klientky denne dopoledne.
Ja sla az od tretiho, kdyz mu bylo dva roky, ale to tak, ze jsme byli v jedne skolce, takze jsem nebyla daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
2.1.17 19:46
@reinkarnace píše:
@mamina89 jeden by šel, druhý nešel..já zas odpočítávám dny do konce rodičáku :nevim: hold když máš doma fakt náročné dítě, tak ta vyčerpanost z něj nějak překryje ty „chvilky štěstí a radosti, záblesky nadšení“ a prostě jen přežíváš…

Myslim ze mam hodně náročné dítě a presto to cítím takto. :think: Byt s malým mi nic nevynahradí… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat