Jít do práce od kojence?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6822
2.1.17 19:48
@reinkarnace píše:
@mamina89 jeden by šel, druhý nešel..já zas odpočítávám dny do konce rodičáku :nevim: hold když máš doma fakt náročné dítě, tak ta vyčerpanost z něj nějak překryje ty „chvilky štěstí a radosti, záblesky nadšení“ a prostě jen přežíváš…

Já to beru tak že každá máma je jiná :hug: mě třeba nebaví ty malinký mimina co jen leží, pak to leze to mě taky nebaví a užívám si to až od roka co je malej parták :mrgreen: taky jsem zdrhla do práce ve třech měsících dítěte ale bylo to jen na tři měsíce víc jsem nedala :/ ted si ale rodičák užívám ale fakt je ten že je to hodně kvůli tomu že nevím kam po rodičáku jít. Do původní práce to nejde a mám blbej obor takže by bylo taky jiné kdybych měla to svoje jistý a nějakou super práci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
2.1.17 19:55

@kacenka8 nejen máma, ale i každé dítě je jiné…některé jsou bezúdržbové a jejich péči zvládneš s prstem v nose, jiné je dlouho jedináčkem protože to prostě oba rodiče odrovná než jdou vůbec do dalšího..já si taky začala starší užívat až jí bylo přes rok, začala chodit a mluvit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6822
2.1.17 19:59
@reinkarnace píše:
@kacenka8 nejen máma, ale i každé dítě je jiné…některé jsou bezúdržbové a jejich péči zvládneš s prstem v nose, jiné je dlouho jedináčkem protože to prostě oba rodiče odrovná než jdou vůbec do dalšího..já si taky začala starší užívat až jí bylo přes rok, začala chodit a mluvit…

mám to stejně s tím věkem užívání :mrgreen: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101576
2.1.17 20:05

@kacenka8 Tak to já zas raději to mimino :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
2.1.17 20:15

@j.a.n.i1 stav se, půjčím a ještě dostaneš čokoládu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6822
2.1.17 20:18
@j.a.n.i1 píše:
@kacenka8 Tak to já zas raději to mimino :-D

Mě říká hodně lidí že si druhé miminko užiju daleko víc. Já jako prvorodička jsem byla děsná pořád jsem se o něj hrozně bála, nevěděla proč brečí, vyloženě se těšila až bude větší a to byl malej jako miminko ukázkovej. Spal mi snad od 4 měsíců celou noc max. jednou se probudil, plakal jen když měl hlad nebo chtěl spát. Bříško taky trápilo jen prvních pár měsíců. A stejně si víc užívám malého ten když je mu 1,5 roku a to začal zlobit a budit se i dvakrát za noc.Ale je to takovej mazel a už i na něm poznám kdy má hlad a prostě takový ty mateřský pudy který jsem u něj asi jako u mimina neměla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1740
2.1.17 20:32

No nešla bych, nedovedu si to absolutně představit, takhle malý dítě potřebuje hlavně mámu. Jako taky se zrovna netopíme v penězích a poslední týden před výplatou je ve znamení čočky s vejcem a jiných levných jídel. Přítel si kolikrát myslí jak si doma válim šunky, ale je mi to jedno, já vim svý a nenechala bych se o čas s dětmi připravit jenom pro to abych mu ukázala že to taky není úplně jednoduchý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
2.1.17 20:34
@štěpánka11 píše:
No nešla bych, nedovedu si to absolutně představit, takhle malý dítě potřebuje hlavně mámu. Jako taky se zrovna netopíme v penězích a poslední týden před výplatou je ve znamení čočky s vejcem a jiných levných jídel. Jako přítel si kolikrát myslí jak si doma válim šunky, ale je mi to jedno, já vim svý a nenechala bych se o čas s dětmi připravit jenom pro to abych mu ukázala že to taky není úplně jednoduchý…

dítě potřebuje hlavně lásku a je jedno který rodič mu ji dává…btw. pár hodin (dní) v jejich životě - to by ses o moc nepřipravila. Ani by si toho nevyšimli a za týden by si to nepamatovali ;) moc to hrotíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1740
2.1.17 20:44

@reinkarnace myslim že tříměsíční potřebuje hlavně mámu, už jenom kvůli kojení;) a nejde tady o pár dní nebo hodin, nějaká brigádka je v pohodě, ale jít na plný úvazek? To je prostě moc, ještě k tomu druhý úvazek doma, všechno co se může u dítěte stát (zuby, nemoci, separačka…) kvůli tomu abych někomu ukázala? To fakt nee…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
2.1.17 23:30

@štěpánka11 já jen žes psala že by sis nedala vzít ani těch pár dní či hodin :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
3.1.17 11:29

Dopředu říct, jestli to bude v pohodě nebo ne moc nelze, protože to hodně záleží na tom, jaké bude mimčo - jak moc je na tebe fixované, jestli bude spinkat v noci a taky kdo a jak se bude o něj v mezičase starat (pochopila jsem správně, že tatínek bude doma?), chůvu bych třeba k tak malému nechtěla, pokud by to nebyla otázka naprosté nutnosti z hlediska financí, ale pokud to vezme druhý rodič, tak v klidu.

Já šla zpět do práce na plný úvazek když měla dcera 2 měsíce, přítel si vzal home office na částečňák a zůstal doma, už je to rok a budeme se střídat za půl roku, kdy nastupuji na mateřskou a možná se později vystřídáme i u druhého, víc jak 2 roky být doma totiž nechci a přítel se vyjádřil, že by naopak klidně za stejných podmínek doma byl rád (popravdě byl překvapen, že bych vůbec chtěla být doma tak dlouho, nejradši by mě střídal už po roce).
Za sebe - nemám pocit, že bych si malou neužila a stejně tak necítím, že by ona byla ochuzena. Mám radost z přítele, který si to moc chválí a s dcerou má jedinečný vztah. Kojení jsme vyřešili odsáváním v práci, vydrželo nám to do 9 měsíců, půl roku jsem normálně zvládla plně kojit, než jsme zavedli příkrmy. Samozřejmě jak píšu výše - dopředu zkrátka nevíš, jak náročné to bude. My měli štěstí, dcera už od 6 týdnů spala celou noc a vstávala stejně, jako já do práce. Taky dobře přijala lahev a přitom se neodnaučila na kojení, takže celkově v tom nastavení nebyl u nás problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
3.1.17 11:36

@GKata :palec: měla jsem podobnou první dceru..bohužel druhá už tolik nespolupracuje. hodně štěstí! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85317
3.1.17 11:44

No a jak moc Ty penize potrebujete? Fakt se bez nich neobejdete?

Musela jsem jit v 18m dcery zpatky na plny uvazek a pekne jsem to obrecela. Navic dcera doted nespi celou noc a budi se a kdyz vstavam 5:30 kazdy den, jsem nekdy hodne unavena. A kdyby ji byly teprve 3m, bylo by to sileny. Pokud to utahnete financne, zustala bych stopro jeste doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
3.1.17 12:47

@reinkarnace no všichni nám škodolibě prorokují, že druhé dítě bude za trest divoké :D

Je fakt, že mladej všude vytrubuje, jak je mateřská dovolená skutečně dovolená, a že má doma vegáč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
3.1.17 13:03

@GKata mě to taky prorokovali, já si to nepřipouštěla..ale stalo se. ono je spíš zázrak že to první bylo klidné…pořád si říkám, po kom :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat