Kdy jít k doktorce na kontrolu?

6.11.11 22:13

jít k doktorce ?

Ahoj,mám 10 měsíčního kloučka a po třetím očkování už jsem u doktorky nebyla,tzn. takový 3-4 měsíce jistě,nevim přijde mi to zbytečné tam už chodit když to podstatné má za sebou a chodit tam jen se předvést nemusim a rady typu co mu dávat jíst,všude toho je halda,navíc dobře prospívá všecko tak mi řekněte důvod proč bych tam měla chodit,jako mám to tam 5 minut chůze,ale nerada dělám něco co nemá smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8283
6.11.11 22:16

já teda nevím už si nepamatuji v kolika měsících se chodí ale určitě musíš na pravidelné prohlídky, to v každém případě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
6.11.11 22:35

PREVENTIVNÍ PROHLÍDKY

• po příchodu z porodnice
  • ve 14 dnech
  • v 6 týdnech
  • ve 3 měsících
  • ve 4 a půl měsících
  • v 6 měsících
  • v 8 měsících
  • v 10 měsících
  • ve 12 měsících

(podle potřeby i častěji)

Tahkle chodím s dětmi k MUDr. i já… MUDr. vás nezve, nebo tam prostě se synem nechodíš?

Mimochodem, kolik máš dětí, že víš, že je s prckem vše OK? Máme 6 dětí a rozhodně bych si nedovolila s dětmi na preventivní prohlídku nejít :roll: Myslím, že těch pár minut tě nezabije, nechápu, proč na prohlídky nechodíš :nevim: Tohle mi za to stojí, vedět, že je nebo není vše OK… Jen tak pro srandu králíkům ty preventivní prohlídky asi nejsou, ne? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
6.11.11 22:38

Na pravidelné kontroly se chodí např. proto, že se miminko váží, měří, jak se mimi vyvíjí, jak prospívá, doktorka kontroluje fontanelu, obvod hlavy, zkoumá jestli se miminko správně vyvíjí, případně posílá na odborná vyšetření.

A taky třeba vidí, jestli miminko není týrané, zaostalé…

No já teda fakt koukám 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
6.11.11 22:41

Také mám desetiměsíčního chlapečka. Samozřejmě chodím na všechny preventivní prohlídky, doktorka nám pak vždy řekne, kdy máme zase přijít. Ale jakmile se mi malej nezdá (např. před 14 dny měl průjem), tak tam hned jdu. Někdy si připadám jako blázen, že tam jdu kvůli každé blbosti. Ale je to lepší, než kdybych si to pak třeba vyčítala…
Zdrovna minulý týden jsme byli na desetiměsíční kontrole a doktorka říkala, že pokud bude vše v pořádku, stačí přijít až v roce.
Naopak bych tam chodila nejradši aspoň každých 14 dní, mám pak lepší pocit, když doktorka malého zkontroluje, že je vše OK.

Příspěvek upraven 06.11.11 v 22:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
6.11.11 22:43

Dr by si tě měla zvát sama, ne?kvůli očkování i kvůli preventivní prohlídce…takže u vás to bude ve 12m a dál v 18m…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5813
6.11.11 22:48

Také nechápu, že někdo ignoruje preventivní prohlídky, jak můžeš vědět, že fontanelka zarůstá tak jak má, že v podstatě vše je tak jak má? Nebo jsi Justýno sama lékařka? Pak bych to chápala. Nejít na prohlídku je pro mne nepředstavitelné, dr. malého proklepne a já jsem o hodně klidnější, když vím, že prcek je v pořádku! :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
6.11.11 22:55

Justýno svobodová pokud si pediatr tak samozřejmě k lékaři s dítětem nemusíš,ale preventivní prohlídka teda doba kdy je nutné od lékaře něco zkontrolovat není jen tak ale má v každém období svuj význam a pokud lékař nejsi tak riskuješ pěkně velkej problém kterej se dá právě prohlídkou včas odhalit a řešit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
6.11.11 22:57

Navíc pokud preventivní prohlídky vypustíš brzo ti zazvoní u dveří sociálka,což muže bejt dost nepříjemné i když se jinak o dětátko staráš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
6.11.11 22:58

Není to jenom provokace? Já myslím, že po takový době už by u tebe zvonila sociálka. Švagrová s malou nepřišla na očkování a neomluvila se, protože byli na Slovensku, a doktor hned posílal oznámení sociálce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
6.11.11 23:00

Taky nedokazu pochopit duvody Justyny (nic ve zlem) ale co ti prijde zbytecne???
Prohlidka, zda-li se miminko spravne vyvyji? To ze diteti chutna a je hrave a dobre roste jeste neni znamka toho, ze je VSE v poradku - bohuzel!
Ja osobne sena preventivku skoro tesim (kdyz neni spojena s ockovanim), vidim graf male, jak roste, jak pribira, tesi me, ze slysim, ze je vse v poradku! Nechodim tam pro rady jak malou krmit - to se ostatne s mou doktorkou neshodujeme - ale proto, ze je to pro me samozrejmosti.
Zkousi male zrak, sluch, motoriku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
6.11.11 23:06

Justýnko, preventivní prohlídky nejsou povinné, takže tam opravdu chodit nemusíš. Je na ně pouze nárok, ale ne povinnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
6.11.11 23:44
peggy.sl píše:
Justýnko, preventivní prohlídky nejsou povinné, takže tam opravdu chodit nemusíš. Je na ně pouze nárok, ale ne povinnost.

„Preventivní prohlídky stejně jako očkování jsou povinné, ale nejsou ze zákona vynutitelné a pokud pacient na ně nechodí, nejsou sankcionovatelné,“ říká mluvčí VZP Jiří Rod a dodává: „Samozřejmě je v zájmu každého, aby na preventivní prohlídky chodil pravidelně.“ Jak často, najdete v následujícím přehledu a přitom se také dozvíte, jak lákají na preventivní prohlídky zdravotní pojišťovny. (vitalia.cz)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
7.11.11 06:41

se mnou v porodnici byla maminka, která za celou dobu těhotenství nebyla na gyndě, lékaři na ní poslali sociálku, a to je asi stejné jako preventivní prohlídky miminka ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
7.11.11 06:52
zanetka2712 píše:
se mnou v porodnici byla maminka, která za celou dobu těhotenství nebyla na gyndě, lékaři na ní poslali sociálku, a to je asi stejné jako preventivní prohlídky miminka ne?

Za prve bych to nezvladla a myslim si, ze to neni az tak zodpovedne… :think:
Ja se trepala jak ratlik na kazdou kontrolu!!! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí