Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
taky jsem jí nechápala proč nechodila, přece každá maminka chce vědět zda je vše v pořádku s miminkem, at i když je ještě v bříšku nebo už je narozené…
já chodím se synem kvůli každé kravině
Netroufla bych si s dítětem nejít na prevenci, a i když vím, že je moje dítě zdravé, jsem ráda, že ho zváží, změří, zkontroluje, co já sama vidět nemůžu ![]()
Ať si každý dělá co chce, klidně zanedbává svoje dítě, ale pak si maminka nesmí stěžovat, potažmo někoho žalovat, až se něco posere (známe z domácích porodů, ale to jejiná kapitola…) ![]()
Tak tohle je fakt zodpovědnost. Kamarádčinovu synovi našli takhle náhodou na prohlídce nesestouplé varlátko a ted je po operaci už doma. Mojí dceři na to sice nepřišli v poradně, ale v porodnici, že má maličká špatná střeva. Kdybych byla nezodpovědná jako ty, podepsala bych revers s malou hned další den po porodu. Na špatná střeva by se nepřišlo a malá by mohla pomalu ale jistě zemřít. Vůbec nevíš jak si zahráváš se zdravím a životem svého dítěte.
ahoj, taky tě nechápu, musím říct, že já jsem dos lempl co se týká doktorů, ale s malou jsem byla vždycky na každé prohlídce a když se mi něco nezdálo hned jsem si nechala vypsat žádanku dál a má dr.nedělala s ničím problém..nic nám nebylo, ale mám klid a doktorce věřím, takže jakmile mám pocit,že malou něco trápí neváhám a jdu k ní..
Já taky například nechápu, že dotyčná mamina není jen prachobyčejně zvědavá, jak se její dítě vyvíjí
. Co třeba fontanela, správné postavení nohou, pohlavní orgány a další? To se přece na netu vyčíst nedá…
K zubaři nebo na gyndu taky nechodíš?
Kvůli tomu, že nerada děláš něco, co se musí, tak riskuješ zdraví u svého dítěte? ![]()
Tak tohle opravdu nechápu. Jen Ti přeji, aby sis jednou nemusela vyčítat, že jsi něco zanedbala a ono to u tvého dítěte narostlo do větších rozměrů.
Já osobně jsem ráda, že se pediatrička koukne na dceru, zkontroluje všechno, na spoustu věcí se zeptám a cesty mi není líto ani, když k ní mám 20 minut autem. Natož 5 minut pěšky… Myslím si, že jsou věci, které ty sama nepoznáš.
Ale je to tvůj výběr, ty jsi zodpovědná za zdraví svého dítěte. A pokud zastáváš tento názor a nedejbože se něco pokazí, tak to bohužel neodneseš ty, ale to dítě, které nemá možnost výběru…
holky ano je nezodpovědné,ale nestrašte ji s tímto,jasně jasně,že by si to měla uvědomit,,že miminku nemusí nic být,ale doktoři poznají,když není něco v nepořádku
Ano,měla by si jít k doktorce s miminkem
zanetka2712 píše:
holky já si myslím, že to byla jen provokace
Už mi to taky tak přišlo…
Si tady někdo z nás dělá srandu,nééé . Pokud ne,tak tě nechápu.
![]()
Asi provokace zase
A jestli ne, měla by jsi si uvědomit, že tady nejde o tebe, ale o to malé miminko, ja bych nemohla spat s vědomím, že můj syn není řádně pozorován, jestli se správně vyvíjí. A ano jsem ta matka, která volá doktorce kvůli každému prdu, ale lepší než něco zanedbat a pak si dokonce života vyčítat svojí lenost. Takže asi tak
Já na tyto diskuse moc nereaguji,protože z toho vznikají pak rozpory ![]()
Ale tohle opravdu nechápu ![]()
nechápu. jak už psala Kamča.dalmatinka, pokud ty sama nejsi pediatr, nemůžeš sama posoudit, jestli „dobře prospívá všecko“. přibírání není jediný ukazatel zdravotního stavu dítěte
.
taky by mě zajímalo, jestli třeba nechodíš ani na gynekologické prohlídky atd. a i kdyby jsi nechodila, je to jen a jen tvoje zdraví, ale riskovat zdraví někoho druhého, kdo je na tobě navíc zcela závislý, to bys asi neměla
.
Holky, já nevím, ale přijde mi to jako provokace. Uživatelka se na e-mimino zaregistrovala včera a hned takovýhle „téma“… ![]()