Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Lathi uvidis, ulevi se Ti. Budes si rikat procs nesla driv.
@Lathi preci nemuzes zklamat sama sebe ze jsi onemocnela. Nevymyslis si to, jsi nemocna, to si nikdo nevybere.
Jestli chces obihat doktory protoze dite zabolela hlava tak to udelej. Pak napis, jak to dopadlo.
@Tarjei děkuju já jsem fakt na vážkách, samozřejmě zbytečně ho tahat nikam nechci, kór teď když jsou všichni nemocní ☹️️ ale asi kdybych nešla tak budu pořád z toho špatná…to zvracení si myslím že s tím vůbec nesouvisí..stalo se mu to jen dvakrát při obědě ve školce a je to už měsíc..chová se jinak úplně normálně, jen občas že nás vidí menší ale nedokáže to popsat..brýle má na dálku, na 1 dioptrii a má je tedy často špinavé a už i poškrábané, nebo se mu to mohlo i trochu nějak zhoršit, ale v listopadu byl na kontrole i na očním pozadí a to měl ok
Ty úzkosti takhle můžeš přenášet na dítě, určitě ti AD pomůžou. Já pokaždý, když takový diskuze čtu, děkuju za to, že AD beru. Jsi přehnaně úzkostná ale pro tvůj klid bych zašla k dětské doktorce. Ale jinak počítej, že když budeš synka takhle pozorovat, bude i on víc hlásit a víc se pozorovat, no zkrátka ty obavy, strachy a úzkosti házíš i na něj. Dej se do kupy, držím palce!
@Lathi bryle na dalku zmensujou, nekouka okolo nich periferne a pak pres ne?
@Tarjei to jsem nijak nepozorovala já mám taky na dálku a nikdy se mi to nestalo…on mi tvrdí že mě vidí jen o trochu menší a že pak je to zase ok, nevidí rozmazané nebo tak, normálně si maluje, funguje, nikde nezakopava…
@Lathi moje dcera ma pres 6 dioptrii a taky bez bryli funguje temer normalne…ale s tim videnim bych radsi sla…kdyz nic jineho tak pro klid… ![]()
@Lorellin je mi to právě také divné, problém je že na dětské oční je čeká já až dva měsíce
Nebo jít rovnou raději na nějakou ambulanci?
Jen pro uklidnění, jako malá jsem taky občas viděla všechno menší jakoby zdálky…za chvíli to vždy přešlo…nic to neznamenalo, už je to 30let minimálně a jsem zatím ok 😀
@Lenulaa fakt??tak to jsi mě trochu uklidnila..dle popisu mi říká že mě vidí jen o pár čísel menší a pak zase ok..
@Lathi asi bych se poradila s obvodackou…na ocni objednani byt muzete a pokud by se to opakovalo nebo zhorsilo tak bych jela akutne…uz jsem tu jednou do nejake diskuze psala ze jsem zazila v noci na pohotovosti chlapce se sedmikraskou k krku…dali mu napit aby ji spolkl
a sli zase dom…
@Tarjei tak nakonec k doktorce nejdeme, právě se syn vzbudil s horečkou 38 takže ta bolest hlavy vcera byla nejspíše z toho, přišlo mi že měl teplotu už vecer ale to jsem ho pak už nechtěla budit.
@Lathi no takze asi neco chytil nebo nastydl..tak at je brzo lip…
@Lathi píše:
Dobrý den, ráda bych se zeptala na váš názor. Já jsem bohužel trochu víc psychicky labilní a nejsem moc schopna nějak logicky uvažovat (na psycho jdu až za měsíc)
Syn, téměř 6 let- před měsícem měl virózu, horečku, zvracení..pak byl klid ale ještě dvakrát ve školce zvracel oběd, prý z tlustého masa…teď je měsíc klid. Nosí brýle-rok a půl, na podzim byl na kontrole a vše měl v pořádku, jenže poslední týdny tvrdí že chvilku vidí vše malé a za chvíli je to zase v pořádku. To se mu děje často jinak si na nic neztezuje. Jsem objednaná na oční ale bohužel až za dva měsíce. A dnes večer go hrozně rozbolela hlava, prý čelo a nad jedním okem(dnes hod e málo pil)…
A já nevím zda to mám nějak více řešit? Jít zítra k praktickému lékaři? nebo zkusit objednat na neurologii? Nebo to nechat být? do teď ho hlava nikdy nebolela, na vše reaguje normálně, na nic jiného si neztezuje, hlava se mu netoči…já zatim hned bohužel vidím to nejhorší
Děkuji za názor
Dobrý den,
No podívejte běžte k lékaři až další den, jestli se to nezlepší. Jinak duševní labilita ( emoční nestabilita, Hraniční porucha jak chcete) se právě projevuje myšlením všechno nebo nic, proto vidíte to nejhorší. Jestli Vám mohu radit, pak (je to u žen časté). Pak jedná se o to že mozek tedy jeho emoční část je zablokovavá a výsledkem je ta labilní nálada špatné sebehodnocení a další nepříjemnosti. Jen se pozorujte a hledejte vzorce myšlení všechno nebo nic, buďto jsem špatná já nebo někdo jiný. Tím tu poruchu identifikujte a pak později se snažte myslet způsobem tak- jak, tímto způsobem myslí zdraví lidé. Samozřejmě pokud budete naštvaná, tak Vám to nepůjde, ale časem při denním tréningu a uvědomění si toho problému to mizí přestavba mozku trvá cca 2 roky, takže se obrňte trpělivostí, je to nepříjemná porucha, vrací se to, ale naštěstí není celoživotní…
Tak jen pro informaci, včera jsme byli kvůli zvracení na pohotovosti, prý opravdu viróza a dnes je již v pořádku…dále.jsme.jeli na oční ambulanci kde teda doktor byl.asi hodně začínajíci a dost zmatený ale oční pozadí bylo v pořádku a tlak take. Jen prý asi bude potřebovat silnější brýle které si máme řešit u svého očního (tam. jdeme. bohuzel až na konci května). Takže snad by na něco přišli kdyby se něco nezdálo. Zatím to tedy asi návštěvou neurologie. resit nebudu, hlava ho nebolí, na oči nic netlačí tak snad…
No a já jdu ve středu na konzultaci k praktickému lékaři a uvidím kam.dal mě pošlou…