Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Určitě běž, ale proboha, fusak??
Nevím, jak u vás, ale tady je už teď 17 stupňů, dala bych nějakou normální deku.
No já nevím jak je u vás, ale tady nesvítí sluníčko a je asi 10 stupňů..tak proto jsem pro fusak, ale jestli je u vás jako bylo včera tady..sluníčko a 20 tak určitě bez fusaku s dekou třea..
@KIKINA18 obléct přiměřeně, na jak dlouho? u nás je nádherně, 20 st, klidně na tolik, koliv vydrží mezi krmením. Já chodila od prvního dne - jen ne do kolektivu, ale prostě na procházku ven.
My chodily hned po příjezdu z porodnice, mimo mlhy a deště - jak je v návodu (my ho dostali v porodnici).
@poppaea píše:
Určitě běž, ale proboha, fusak??Nevím, jak u vás, ale tady je už teď 17 stupňů, dala bych nějakou normální deku.
přesně tak
@KIKINA18 no jasně, chodím od prvního dne příchodu z porodnice (leden). A teď je fakt tak nádherně, že je hřích zůstat smrdět doma. Fusak bych nedávala (odpo je venku dvacet stupňů, až tolik bude v červnu, taky by Tě fusak nenapadl), spíš nějakou teplejší kombinézu, přikrýt a hotovo.
Byla jsem jeste ten den, co nas pustili z porodnice, takze s tridenni ![]()
Ted bych ven dala body, teplacky, ponozky, tlustejsi mikinu a prikryla dekou
@Michaela23 píše:
Ven bych určitě šla, je krásně…zimní fusak bych ale teda nedávala, dala bych ho do zavinovačky a deku, na kočár nánožník.
Přesně tak, venku je u nás 15 stupnu, to by se upeklo.
@KIKINA18 v tomhle počasí bych se toho vůbec nebala
určitě vyrážte. Ani s tím balení mimca bych to nějak neprehanela. Přehřátí je pro nimi nebezpečnější než mírně podchlazeni, na ro je potreba myslet
Já bych oblékal dnes asi takto, body s dlouhým rukavem teplejší dupacky bavlnenou cepicku teplejší mikynku a pak zavinku a deku nebo jarní fusak…
Jasně, jděte klidně na celý den pokud máš kde kojit
já mám červencové dítě a od prvního dne byla venku…já s ní celý červenec strávila u našich na baráku a venku v kočárku byla pořád
a pokud je u vás vážně teplo, tak ten fusak - zimní bych určitě nedala…pokud máš třeba podzimní tak třeba ale zimní je moc
jinak do zavinovačky a deku ![]()
Jestli nemas slabsi fusak, tak bych uz nedavala zimni. Ja beru do tasky nebo kabelky jeste deku navic, kdyby bylo potreba.. Jinak hlavne rukavicky, cepicku. A aby na mimco nefoukalo, je jeste malinke.. ![]()
Já bych mimčo dala ven už dávno - však celý týden bylo krásně. Dej mu o vrstvu víc než tobě, zabal ho do teplé deky. Fusak bych nedávala a běžte.
Nám doktorka radila jít ven, když měl syn 6 dní. A to byl leden! V tomto počasí bych neváhala. A určitě bych jela bez fusaku. Stačí peřinka nebo teplejší deka.
My chodili hned po propuštění z porodnice (listopad). V tomhle počasí bych oblékla jako sebe plus lehkou deku do kočárku, fusak ani náhodou.
No jezis, mazejte
my jsme byli venku hned v den navratu z porodnice
mimco rozumne oblikni, prikryj dekou a sup, aspon na pul hodiny urcite ![]()