Jíte špičky banánů?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1865
9.10.14 11:30

To o těch hadech je klasická „urban legend“, velice rozšířená. V přírodě není žádný důvod, proč by měl had banán částečně spolknout, poté do něj kousnout jedovým zubem a následně banán zase „vyplivnout“, nehledě na to, že by ve slupce po kousnutí zůstala stopa :lol:
Nevěřím ani, že se ve špičce ukládají nějaké škodlivé látky, pokud v ovoci jsou, pak se ukládají rovnoměrně.
Takže banány jíme celé. Vzpomínám na kamarádku ze základky, která tomu s tím jedem věřila a pokaždé z banánu odlomila na každé straně čtyři centimetry, takže jí zbyl uprotřed asi pěticentimetrový kousek (za komunismu, kdy banány nebyly!)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
9.10.14 11:31

Loupu banan od stopky, takze ke spodni spicce se dostanu nakonec. Kdyz uz je oskliva, tak vyhazuju, kdyz je dobra, snim. Jed z hadu je blbost a pavouci taky. Spicky se u nas nikdy neodkrajovaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
511
9.10.14 11:32

@Nik77 tak báchorek je hodně, ale většina odkrajuje bůh ví proč :mrgreen: já taky :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
9.10.14 11:33

Jo a k tem plisnim - pokud uz neco obsahuje plisen, tak je vsude v celem celku diky zpusobu sireni, takze odkrajovat spicku kvuli plisni nema cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210

Odkousnu to a vyhodím, nemám to ráda už odmala. O hadech jsem to slyšela až loni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691

Zase holky, je to tropická zvěř, co vy víte, kdyby na tom něco nebylo, tak by se to neříkalo, ne? Na každém šprochu… :mrgreen: :mrgreen: asi tady někdy založím diskuzi o různých legendách, nejen urban, to by mohlo být moc pěkné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
9.10.14 11:37

Horni spicky jim, ale prdelky nejim, kvuli hadim vajickum :lol: Vim, ze tam nejsou, ale stejne bych to nesnedla, mam to zafixovane z detstvi.

Stejne jako bych nesnedla ani zrnicko z papriky, matka mi tvrdila, ze jsou jedovata, tak si na to davam hrozny pozor :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
9.10.14 11:38

Ta urban legend o jedech hadu uz kolovala za komunistu, kdy banany byly nedostatkovym zbozim :mrgreen:

byla jsem na par bananovych plantazich v J. Americe a je to naprosty nesmysl s hadama. Banan se jako maly trs zabali do takove prodysne sitky a jak roste cely ten trs, tak se sitka kolem neho natahuje a pak se to cele odsmikne. Maximalne tam muze prolezt nejaky pavouk ci brouk a jestli had, tak uplne malinky.

Nicmene spicky ja davam nasemu papouskovi, takze je taky nejime :P

• Citovat
  • Upravit
901
9.10.14 11:39

@janca.kk
ano je to prostě zvyk ;-) špičku a konec odkrajuju :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
9.10.14 11:44

Loupu banány od stopky a konec nejím, protože mi to přijde nechutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
9.10.14 11:48

Neodkrajuju a ani jsem o tom neslyšela :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hr4sek22
9.10.14 11:50

Taky loupu od stopky a konec jím.. ale tam kde je „šušeň“ (ta černá špička)- odlamuju. Nevím proč :D S hadím jedem se to říkávalo i u nás a věřila jsem tomu :lol: teď už samozřejmě ne, ale mám asi vsugerovaný, že se ta špička prostě nejí :think: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
11439
9.10.14 11:56

Mi to nedalo a volala jsem mame - tak prosim v nasich prdelkach bananu (v te cerne „tycce“ kterou odlamuji) nejsou hadi vajicka, ale PAVOUCI vajicka! Vzdycky musime mit neco extra :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hr4sek22
9.10.14 11:57
  • Citovat
  • Upravit
14691
9.10.14 12:04
@Fjodorka píše:
Mi to nedalo a volala jsem mame - tak prosim v nasich prdelkach bananu (v te cerne „tycce“ kterou odlamuji) nejsou hadi vajicka, ale PAVOUCI vajicka! Vzdycky musime mit neco extra :lol:

máš bod za zvídavost. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová