Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To o těch hadech je klasická „urban legend“, velice rozšířená. V přírodě není žádný důvod, proč by měl had banán částečně spolknout, poté do něj kousnout jedovým zubem a následně banán zase „vyplivnout“, nehledě na to, že by ve slupce po kousnutí zůstala stopa ![]()
Nevěřím ani, že se ve špičce ukládají nějaké škodlivé látky, pokud v ovoci jsou, pak se ukládají rovnoměrně.
Takže banány jíme celé. Vzpomínám na kamarádku ze základky, která tomu s tím jedem věřila a pokaždé z banánu odlomila na každé straně čtyři centimetry, takže jí zbyl uprotřed asi pěticentimetrový kousek (za komunismu, kdy banány nebyly!)
Loupu banan od stopky, takze ke spodni spicce se dostanu nakonec. Kdyz uz je oskliva, tak vyhazuju, kdyz je dobra, snim. Jed z hadu je blbost a pavouci taky. Spicky se u nas nikdy neodkrajovaly.
@Nik77 tak báchorek je hodně, ale většina odkrajuje bůh ví proč
já taky ![]()
Jo a k tem plisnim - pokud uz neco obsahuje plisen, tak je vsude v celem celku diky zpusobu sireni, takze odkrajovat spicku kvuli plisni nema cenu.
Odkousnu to a vyhodím, nemám to ráda už odmala. O hadech jsem to slyšela až loni.
Zase holky, je to tropická zvěř, co vy víte, kdyby na tom něco nebylo, tak by se to neříkalo, ne? Na každém šprochu…
asi tady někdy založím diskuzi o různých legendách, nejen urban, to by mohlo být moc pěkné…
Horni spicky jim, ale prdelky nejim, kvuli hadim vajickum
Vim, ze tam nejsou, ale stejne bych to nesnedla, mam to zafixovane z detstvi.
Stejne jako bych nesnedla ani zrnicko z papriky, matka mi tvrdila, ze jsou jedovata, tak si na to davam hrozny pozor ![]()
Ta urban legend o jedech hadu uz kolovala za komunistu, kdy banany byly nedostatkovym zbozim ![]()
byla jsem na par bananovych plantazich v J. Americe a je to naprosty nesmysl s hadama. Banan se jako maly trs zabali do takove prodysne sitky a jak roste cely ten trs, tak se sitka kolem neho natahuje a pak se to cele odsmikne. Maximalne tam muze prolezt nejaky pavouk ci brouk a jestli had, tak uplne malinky.
Nicmene spicky ja davam nasemu papouskovi, takze je taky nejime ![]()
Loupu banány od stopky a konec nejím, protože mi to přijde nechutné.
Taky loupu od stopky a konec jím.. ale tam kde je „šušeň“ (ta černá špička)- odlamuju. Nevím proč
S hadím jedem se to říkávalo i u nás a věřila jsem tomu
teď už samozřejmě ne, ale mám asi vsugerovaný, že se ta špička prostě nejí
![]()
Mi to nedalo a volala jsem mame - tak prosim v nasich prdelkach bananu (v te cerne „tycce“ kterou odlamuji) nejsou hadi vajicka, ale PAVOUCI vajicka! Vzdycky musime mit neco extra ![]()
@Fjodorka píše:
Mi to nedalo a volala jsem mame - tak prosim v nasich prdelkach bananu (v te cerne „tycce“ kterou odlamuji) nejsou hadi vajicka, ale PAVOUCI vajicka! Vzdycky musime mit neco extra
máš bod za zvídavost. ![]()