Jíte špičky banánů?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14691
9.10.14 12:04

To je skoro stejně dobrý, jako že dětem do roka se NESMÍ ostříhat vlásky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
9.10.14 12:09

@julie74 Vím, že tohle byla nějaká středověká pověra, ale čím se to prosím vysvětluje v dnešní době :lol:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hr4sek22
9.10.14 12:13
@julie74 píše:
To je skoro stejně dobrý, jako že dětem do roka se NESMÍ ostříhat vlásky

To mi zrovna včera říkala na návštěvě babička :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
14691
9.10.14 12:16
@Manticora píše:
@julie74 Vím, že tohle byla nějaká středověká pověra, ale čím se to prosím vysvětluje v dnešní době :lol:?

no já nevím, už ve starověkých bájích byla ve vlasech uložena síla, určitě je to strašlivě stará pověra, ale taky nevím jak se to zdůvodní dneska. Ale i moje vysokoškolsky vzdělaná kamarádka auditorka svým dětem do roka vlásky nestříhala. Kdo ví, čím se to dneska vysvětluje? Třeba by dítě onemocnělo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
9.10.14 12:16
@Hr4sek22 píše:
To mi zrovna včera říkala na návštěvě babička :mrgreen:

a řekla proč?
a taky těhotné nesmí na hřbitov!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7740
9.10.14 12:20

Říká se, že se jim zkracuje život. Blbost a ani mně nenapadá, jaký by to mělo mít reálný základ. S tím hřbitovem to znám, že tam nesmí děti do roka. Tam mně napadá, že třeba dřív se víc šířily nemoce, ale to bych děti nebrala na hřbitov ani po roce. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hr4sek22
9.10.14 12:29

@julie74 Ona neříkala, že se to nesmí nebo ať to nedělám. Není pověrčivá, je to spíš taková ta moderní babička. Jen, že se to prostě říká.. že do jednoho roku by se dítěti vlásky stříhat neměly :nevim: :D

• Citovat
  • Upravit
738
9.10.14 12:30

Jím celý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
9.10.14 12:33

Ano, jím, jen když je nahnědlá nebo obsahuje stopku, tak ne. Jinak neřeším :nevim:

• Citovat
  • Upravit
14691
9.10.14 12:39
@Fíková píše: Říká se, že se jim zkracuje život. Blbost a ani mně nenapadá, jaký by to mělo mít reálný základ. S tím hřbitovem to znám, že tam nesmí děti do roka. Tam mně napadá, že třeba dřív se víc šířily nemoce, ale to bych děti nebrala na hřbitov ani po roce. :lol:

No ono totiž bylo mnohem pravděpodobnější, že ty nemoce chytnou hned u souseda nebo doma - v době, kdy by mohly něco chytit na hřbitově.
Ale vlastně máš pravdu - zkracování života :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
9.10.14 12:39
@Hr4sek22 píše:
@julie74 Ona neříkala, že se to nesmí nebo ať to nedělám. Není pověrčivá, je to spíš taková ta moderní babička. Jen, že se to prostě říká.. že do jednoho roku by se dítěti vlásky stříhat neměly :nevim: :D

moderní babička je nám na nic, to není žádná sranda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hr4sek22
9.10.14 12:44

@julie74 No, to jsem nějak nepochopila, ale jinak nevím jak jiný babičky, ale s naší je srandy až až :) Neříkám, že je to nejaká lejdy, spíš jsem to myslela tak, že nemá zastaralý názory (ani není pověrčivá), nenosí šátek na hlavě a nedrbe s ostatníma babkama na lavičce. Každej má jinou babičku :D

• Citovat
  • Upravit
4658
9.10.14 12:50

Odkrajuju, ne kvůli hadům, ale protože to prostě nejím…a o těch vláskách mi to mamka taky říkala, že prý jí pak neporostou :mrgreen: no tak jsem jí je nechala ostříhat až po roce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
9.10.14 13:13

Jíme všechno, špičku odkrojím, jen když je banán moc dlouhý a nechce se vejít dceři do svačinové krabičky do školy :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
9.10.14 13:19
@Fjodorka píše:Stejne jako bych nesnedla ani zrnicko z papriky, matka mi tvrdila, ze jsou jedovata, tak si na to davam hrozny pozor :mrgreen:

Tak to už jsem dávno mrtvá 8o :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová