Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@cendik Ahojky, taky jsem ve 34tt, a taky beru oře ze země, čistím, děláme blbiny, samozřejmě v rámci možností… už se pomaličku začínám těšit, ale za to se netěším, až toho mýho obelixe tak dlouho neuvidím, to asi umřu
( i když šestinedělí asi dodržovat nebudu a prostě se tam pojedeme mrknout i tak, když budeme zdraví)
Taky ti držím palce ať ti to dobře dopadne ![]()
@karkullinka Já teda, pokud mi bude dobře, tak tam pojedu určitě dřív! Počítám třeba po 14 dnech… spíš sama zatím, mám doma tátu (je v důchodu), tak po nakrmení vyrazím
(takhle si to aspon maluju :--)) mám stáj totiž 7 minut autem od baráku
Myslím, že to reálné je.. Kamarádka jezdila hodinu cestu a asi po těch deseti dnech prý už… Ale uvidí se, no
Snad to zvládneme, i to odloučení i zpět návrat do sedla!!! ![]()
@cendik tak pokud máš hlídání doma, tak super, to já mít nebudu, tatínek pracuje až do večera.. ale co tak kolem sebe koukám, ženský vylezou z porodnice, a hned dranděj venku… jak kdo no.. někdo to dodržuje… jediný co, tak jak se budu cítit po operaci.. ale to se všechno uvidí, třeba tady machruju a nakonec se na to nezmůžeme ani jeden ![]()
@karkullinka no všechno se ukáže až po AKCI. A ty máš jistého císaře? Ono se hlavně s malým v pohodě ke koním pak taky dá, plánuju, že tam třeba pojedu na celé dopo/odpo a vyspí se tam, nají se tam a já mezi jeho spaním mohu na jízdárnu
ale to jsou takový sny, ukáže se, co realita ![]()
@cendik jj císaře mám jistého, bohužel.. jasně, uvidíme co nám situace dovolí ![]()
@karkullinka vubec se toho neboj, i kdyz teda bude zalezet na hojeni jizvy, ja po cisari jsem se plazila jak stoleta zebracka, ale po 4tydnech jsem uz jezdila a za 2mes uz byla na zavodech, hojilo se to krasne, doktor mi rekl, at delam to, na co se citim, tudiz kdyby me to bolelo nebo jine problemy, tak prestanu, a to jsem mela jeste stent v ledvine, ten mi vytahovali az po sestinedeli, jinak preji bezproblemovy cisar a brzky navrat do sedla ![]()
@garda děkuji
cože jsi to měla v ledvině? a to se ti stalo při tom císaři?
@karkullinka stent, ne neboj, po cisari nee, skoncila jsem v 6.mes s ledvinovou kolikou v nemocnici-malej mi tlacil na trubici co odvadi moc z ledviny do mocovyho mech. Musela jsem na chirurg. zakrok na urologii, kde mi strcili stent-vystuzenou hadicku, jeden konec do ledviny, druhy do moc., aby mi zachranili ledvinu, nebylo to prijemny, ale prezit se to dalo, vytahli to az po sestinedeli. Doufam, ze uz me to letos nepotka, jsem nyni ve 14tt, ale nyni mam pupek uz viditelnej, predtim jsem mela maly bricho a tim padem mi tam asi malej tlacil ![]()
@garda wau, tak to fakt slyším poprvé, já jsem myslela, že jsi se překlikla, a chtěla jsi napsat steh
.. hlavně že už jsi v pohodě… No podruhé to bříško jde prý mnohem rychleji, protože už jsou povolené ty vazy ![]()
@karkullinka to mas pravdu, ale jsou horsi veci jako stent ![]()
Momentalne mam pupek jak v 6.mes., ale treba se vyhnu stentu, vse ma sve plus a minus.
Holky, a kdy jste poprvé za koňmi po porodu jely? Nejde mi teď ani o ježdění, jako spíš o době odloučení.. takže kdy po porodu za koníkem? Prcka nechat doma (s hlídáním), nebo s sebou?? Díky za info ![]()
@karkullinka už to máš za sebou??? ![]()
@cendik tak ja ho mela doma, dala malyho spat v kocarku na dvur vedle ohrady, tak to bylo fajn, jinak zalezi jak budes fit, tak klidne se tam jet aspon mrknout klidne s mimcem, pokud mas hlidani, muzes nechat doma, zase zalezi jestli kojis, tak at se stihnes vratit brzy ![]()
Jj, já si právě říkám, že mohu s ním/ nebo bez, že pokud budu kojit, tak to v mezidobí stihnu v pohodě třikrát
mám z toho obavy, ale ono to půjde
a právě si to maluju tak, že když budu chtít jezdit, vezmu h os sebou, dám vedle ohrady spát, odjezdím, nakojím a bude ![]()
Snad to hojení půjde dobře
mám ještě chvilku časum, ale už to řeším ![]()
Ahoj holky, nene, ještě to za sebou nemám, ale už mám termín
25.4. tak snad vydržíme ![]()