Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@sophinka píše:
@Hlaváčci annu-marii mámeMAriana je taky moc hezké
A pořád jsem ještě nadšená ze jména Sofie (v našem případě Sophie) Je to fakt krásně znějící noblesní jméno.
KAmarádka má Adinu, BAbetu, Malvínu a Kryšpína
@mlada mama píše:
Tak přítel chtěl po sobě Jirku, což se mi nelíbí a nemám ráda, když rodiče pojmenovávají děti po sobě, a můj Damián, Oliver neprošli… takže po dlouhém debatování zvítězil Vilem, a budeme mu říkat Vilíku, holku chtěl Kristýnu nebo Elišku, ale Eliška je naše čivava, a Kristýna se mi nelíbí… Moje Sylva ani Edita se mu nelíbily, takže je ve hře Veronika a Anna, ale Verča vede
…
jůů u nás momentálně taky vítězí Vilém
(Prvorozený se jmenuje Hynek). Asi se nás každý bude ptát, kdy vyrobíme Jarmilu.
Ale nevadí, „Vilda“ se nám moc líbí. ![]()
@sophinka píše:
krásný jména vybraliakorát Timotei a Timea? to na ně volají skoro stejně ne?
Timotei- krásné jméno, známí ho chtěli pro chlapečka, ale nakonec nedali. Kvůli šamponu timotej
jinak je to staromakedonské jméno že?
Volala bych na ně Timo a Timi
to ještě jde ![]()
další známí mají kluka Karim a Karin holčičku a to je děs
když se ptám v telefonu na jednoho z nich, tak kamarádka nikdy nerozumí na koho se ptám
![]()
a padlo tady jméno Dahlia, to je taky krásné jméno. Arabské ![]()
@sophinka píše:
mě by se teď líbily Miriam a Florián
Miriam je taky super
Mirinka, jako v Ulici ![]()
kdybych měla bývala dvojky holky, tak by jedna z nich byla Mariam
no nekonalo se ![]()
Já jsem pro originální jména
samozdřejmě i mezi čskými jmény se najde pár krásných, ale asi bych typicky českým jménem své dítě nepojmenovala, jako např. Honza, David, Lukáš… moc k tomu nemám sympatie ![]()
@m311 píše:
jůů u nás momentálně taky vítězí Vilém![]()
(Prvorozený se jmenuje Hynek). Asi se nás každý bude ptát, kdy vyrobíme Jarmilu.
![]()
![]()
![]()
Ale nevadí, „Vilda“ se nám moc líbí.
Taky máme Vilíčka. Je to skvělé jméno ![]()
Moje děti - mám tři dcery, pojmenovaly své děti velice zvláštně, dlouho sme si nikdo z rodiny včetně manželů dcer nemohly přivyknout, ale každý sme si pak nějak přispůsobili jména do příznivé podoby. Dcera Helena má syna Anatola, říkáme mu Tolku nebo Atole,
Dcera Jana má dvojčátka Vanessu a Marlenu, říkáme Vájo, Vanesko, Marlenko Marlušo - to když zlobí.
Dcera Zdena má půl ročního klučíka Damiána, říkáme Damíku, Damčo…
Osobně nic proti cizím jménům, ale nutno dodat, že bohužel náš Atolek má ke svému jménu i nepřátelské přijmení Utekl…
@Stanislava Synková píše:
Moje děti - mám tři dcery, pojmenovaly své děti velice zvláštně, dlouho sme si nikdo z rodiny včetně manželů dcer nemohly přivyknout, ale každý sme si pak nějak přispůsobili jména do příznivé podoby. Dcera Helena má syna Anatola, říkáme mu Tolku nebo Atole,Dcera Jana má dvojčátka Vanessu a Marlenu, říkáme Vájo, Vanesko, Marlenko Marlušo - to když zlobí.
Dcera Zdena má půl ročního klučíka Damiána, říkáme Damíku, Damčo…
Osobně nic proti cizím jménům, ale nutno dodat, že bohužel náš Atolek má ke svému jménu i nepřátelské přijmení Utekl…
Sestra rodí koncem listopadu nejsou ještě rozholí ale mají vybranou bud vanesu nebo erianu. navrhla jsem věru naše mama je věra ale to se pavlovi nelibi ![]()
@Funnyyy píše:
Sestra rodí koncem listopadu nejsou ještě rozholí ale mají vybranou bud vanesu nebo erianu. navrhla jsem věru naše mama je věra ale to se pavlovi nelibi
Eriana? Neměla's na mysli Elianu?
Souhlasím, jako dítě nás na ZŠ bylo ve třídě 7. Peter a byla to katastrofa. Jméno je to pěkné, sama jsem ho dala dceři, ale hlavně proto že bylo v době jejího narození ojedinělé. Synovi jsme dali Milan a v porodnici mě gratulovali že to tam neměli let. Jsem ráda pač po zkušenostech z dětství je nepříjemné když se každý druhý jmenuje jako vy. Takže každý ať si dá jméno které se mu líbí, dítěte se asi těžko zeptáte že
Pokud se vám tohle jméno líbí nikoho neposlouchejte pač na každé jméno se najde nějaká nadávka atd..,ale smát se budou jen děti, ti ještě tohle nechápou a potom hlupáci. Petra
Já bych chtěla terezku a nebo ondru, ale ani jedno u tatínka neprošlo. u holky je to celkem v klidu, ale klučičí výběr jména je fakt dost omezený. možná kuba, nebo dominik, taky lukáš, ale toho už má ségra
mi máme barušku a tech je taky mraky, ale nák nám to neva.
Mě taky přijde, že klučičích jmen není tolik, co by mě osobně vyhovovaly
Máme dva kluky - David a Dominik, manžel uvažuje nad třetím prckem. Pro vysněnou holčičku bych měla spoustu jmen, jen se rozhodnout, ale na chlapečkem bych dlouho váhala. Snad Tomáš nebo Adam. Ono je to taky hodně o příjmení, ve školce se starším synem je chlapeček, co se jmenuje Charlie Novák ![]()
Sofi má ve školce ve třídě další 2 Sofinky, ale v září půjde do školy, kde bude 5 tříd prvňáků a Sofie žádná
![]()